1402/09/23١٦:١٠

لزوم ایجاد همدلی عدالت‌خواهانه

لزوم ایجاد همدلی عدالت‌خواهانه

عضو هيأت‌مديره نظام پرستاری قم در یادداشتی بر لزوم ایجاد همدلی عدالت‌خواهانه در آستانه ششمین دوره انتخابات شورای‌عالی نظام پرستاری تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری علي‌اکبر قربانی عضو هيأت‌مديره نظام پرستاری قم در یادداشتی نوشت: هشدار به نمایندگان مجمع عالی!، با نگاهی به آینده، درست انتخاب کنیم. ما را به خودمان مشغول کرده‌‌اند!
 
انتخابات نظام پرستاری دوره ششم به ایستگاه آخر رسیده و ارکان عالی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در حوزه بسیار خطیر صنعت مراقبت و پرستاری در پنجم دی‌ماه سال جاری و توسط قریب ۲۰۰ نفر از شایستگان معرفی شده از سرتاسر این مرز و بوم انتخاب خواهند شد، تا چهار سال بسیار حساس پیش رو را مدیریت کنند.
 
نگاهی به مسیر نسبتاً طولانی و پر فراز و نشیب گذشته و تلاش برای احیاء و تثبیت جایگاه پرستار و پرستاری در کشور مؤید آن است که پیگیری این مسیر چقدر سخت و ناهموار است، اما گویا از هم‌اکنون جریانی که نمی‌تواند توفیقات پرستاری را ببیند، آش نظام پرستاری دوره جدید را هم بار گذاشته و با ارائه بندهای مرتبط با حوزه پرستاری در برنامه هفتم توسعه و تصویب آن در مجلس، عملاً نظام پرستاری در این دوره اگر متشکل از ریشه‌داران حرفه و صنف باشد:
 
- ⁠باید صرفاً برای بقاء پرستاری آکادمیک تلاش کند و فرصت ارتقاء نیابد.
 
- ⁠باید سریع کد بزند و قانون بهره‌وری را CPR کند! آن هم فارغ از اینکه عملیات احیا موفق شود و برگردد، یا نه براساس لایحه وزارت بهداشت، بمیرد و دفن شود.
 
اینکه نمایندگان مجلس آگاهانه یا ناآگاهانه مسیر پیش روی پرستاری کشور را مين‌گذاری کرده‌اند را به وجدان آگاه و بصیر نمایندگان مجلس وا می‌گذاریم و البته دلخوش می‌داریم که شاید مثل رأی دادن به افزایش سن بازنشستگی، حواسشان نبوده است.
 
در این صورت هم برای ما بهتر است و هم برای نمایندگانی که در انتهای دوره قانون‌گذاری خود هستند و البته توصیه به جبران مافات می کنیم تا خاطره بسیار تلخ برنامه هفتم در یادها نماند.
 
اما فردای پنجم دی ماه چه خواهد شد؟
 
با شرایط فعلی و نگاهی به ترکیب افراد و گروه‌های فعال در عرصه انتخابات، با فرض ادامه همین روش‌ها، نشانه‌های خوبی به ذهن متبادر نمی‌شود. موج تخریب و گروکشی که راه افتاده، چهار سال آینده هم ادامه خواهد داشت و انرژی‌ها را خنثی خواهد کرد و البته چه چیزی بهتر از این برای عقبه فکری تدوین‌کنندگان بندهای مرتبط با پرستاری در برنامه هفتم؟!
 
الآن وقت اختلاف‌افکنی و نبش قبر گذشته نیست. ظرفیت‌های سیاسی و اجتماعی کشور کاملاً مشخص است و توان همه ما هم، همینطور!
 
عدالت‌خواهی مقتدرانه باید با عملگرایی مدبرانه همراه باشد تا روزنه امید به اصلاح اوضاع و احوال پرستاری و پرستاران همچنان باز بماند. خطای استراتژیک بزرگان و استخوان خورد کرده‌های پرستاری را حتماً آیندگان نخواهند بخشید.
 
مسیر پیش رو را باید با همدلی آگاهانه و در مسیر عدالت‌طلبانه پیش برد، البته که این هدف بزرگ حتماً مستلزم درس از گذشته و نگاه اصلاح‌طلبانه به آینده است.
 
خنثی‌سازی ظرفیت‌ها در دو دوره گذشته و عدم تحمل یکدیگر که البته فعلا مجال تعیین سهم بزرگان در فرصت‌سوزی‌ها نیست و بماند برای روز خودش، باعث شد دو فرصت طلایی طرح تحول سلامت و پاندمی کرونا برای احیاء و جبران عقب‌ماندگی تاریخی جایگاه و مزایای حرفه پرستاری از دست برود.
 
اکنون که زمین مين‌گذاری شده توسط وزارت بهداشت و درمان در برنامه هفتم تکلیف همه را روشن کرده است، کوچکترین تردیدی برای لزوم ایجاد همگرایی و همدلی عدالت‌خواهانه باقی نمی‌گذارد.
 
راهی به سوی عاقبتِ خیر می‌رود  راهی به سوء عاقبت اکنون مخیّری


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: