1400/11/30١١:٣٩

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمانشاه:

چرا معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل نمی‌شود/ تاخیر 6 ماهه در پرداخت کارانه پرستاران

چرا معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل نمی‌شود/ تاخیر 6 ماهه در پرداخت کارانه پرستاران

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمانشاه از تاخیر 6 ماهه در پرداخت کا رانه پرستاران انتقاد کرد و گفت: چرا با وجود تاکید مسئولان کشوری و موافقت وزارت بهداشت هنوز معاونت پرستاری در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل نشده است تا تکلیف پرستاران در استانها مشخص شود.

ارسلان نادری پور در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: حوزه درمان از بخش های حساس و مهم در تامین سلامت جامعه است. این حوزه از زنجیره‌ای از خدمات تشكیل شده و پرستاران در این زنجیره اهمیت و جایگاه ویژه ای دارند. نیاز است جایگاه پرستاران با شکل گیری معاونت پرستاری در استان‌ها و دانشگاه‌ها ارتقاء پیدا کند. 
وی ادامه داد: مشکل مهم پرستاران تعریف نشدن جایگاه آنان در دانشگاه های علوم پزشکی است. ابتدا باید در سطح استانها در دانشگاه‌های علوم پزشکی معاونت پرستاری را ایجاد کنیم و به دنبال آن برای برقراری حق و حقوق پرستاران، جایگاه پرستاری درکشور وا جرا تعرفه گذاری به شکل اصولی تلاش و پشتکارداشته باشیم. همچنین بحث اجرای فوق العاده خاص برای کادر درمان را به طورجدی پیگیری کنیم.
وی درباره تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران استان کرمانشاه گفت: کارانه‌ای که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای پرستاران پرداخت می شود هنوز بر اساس طرح قاصدک پرداخت می‌شود. آخرین پرداختی کارانه پرستاران در استان کرمانشاه تا تیر ماه است. مسئولان در صدد هستند طی دو هفته آینده قسمتی از مطالبات را پرداخت کنند و از نظرپرداختی کارانه‌ها، با یک تاخیر 6 ماه مواجه هستیم. 
نادری پور درباره کمبود نیرو پرستاری گفت: از نظر کمبود نیروی پرستاری با یک کمبود کشوری روبه رو هستیم. که با استاندارد‌های جهانی فاصله زیادی داریم. 
وی ادامه داد: طبق اعلام وزارت بهداشت اعلام کرده است حداقل  باید ۱۰۰ هزار نفر نیروی پرستاری به سیستم اضافه شود و با جذب این تعداد تازه ۵۰ درصد نیازهای کشوری بر اساس استاندارد تامین می‌شود.  
نادری پور اضافه کرد: در همه استان‌های کشور کمبود پرستار وجود دارد، زمانی که نسبت پرستار به تخت 1.8 دهم باشد، می توانیم به حدی از استاندارد برسیم در حالی که  و در کشورما این نسبت اکنون نزدیک به یک است، یعنی  معادل ۵۰ درصد نیروی موجود کمبود پرستار در کل کشور داریم. این کمبود در تمام استان‌ها تقریباً مشابه است و اکثر بیمارستان‌ها برای جبران کمبود نیرو به اضافه کاری اجباری و شیفت‌های طولانی مدت روی می آورند. 
نیروهای تمدید طرحی باید استخدام شوند
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمانشاه گفت: در استان کرمانشاه نیروهای پرستاری تمدید طرحی وجود دارد و بر اساس شرایط و بحرانی که پیش آمد مجدد این نیروها را تمدید طرح کرند. پرستاران زیادی اکنون به شکل تمدید طرح مشغول به کار هستند، باید در نظر داشته باشیم  تمدید طرح یک وضعیت ناپایدار استخدامی است. و نیاز است نیروهای طرحی حداقل به صورت پیمانی استخدام شوند. زیرا این پرستاران در بحران کرونا خالصانه خدمت کردند و شایسته نیست نادیده گرفته شوند.  
نادری پور درباره وضعیت امیکرون در کرمانشاه گفت:  وضعیت استان کرمانشاه قرمزاست. وضعیت برخی  شهرستان‌ها نارنجی پیش بینی شده است اما کل استان در پیک ششم گرفتار شده است.
وی ادامه داد: ضروری است پرستاران برای حفاظت از خودشان از ماسک و  دستکش به طور مستمر استفاده کنند و ارتباط حضوری خود را با خانواده و عزیزانشان کمتر کنند. 
نادری پور گفت: از مسئولان انتظار داریم؛ ماسک، دستکش با کیفیت در اختیار پرسنل پرستاری قرار دهند تا دچار بیماری نشوند، زیرا با نبود یک پرستار بار مضاعفی بر دوش پرستاران دیگر می‌افتد و این موضوع مشکل کمبود نیرو را بیشتر از قبل افزایش می دهد. 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمانشاه گفت: برخی پرستاران در بحران کرونا شهید و جانباز شده‌اند اما با گذشت مدتها هنوز پرونده برخی از این عزیزان تعیین تکلیف نشده است. از مسئولان نظام پرستاری و معاونت پرستاری انتظار داریم پیگیر شوند تا پرونده این عزیزان هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: