1401/08/04١٩:٥٩

اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری می‌تواند تغییر کند

اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری می‌تواند تغییر کند

مدیر پرستاری شهید بهشتی در نشست هم اندیشی رئیس کل سازمان نظام پرستاری با مدیران پرستاری بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی نظرات و پیشنهاداتی برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ارائه داد.

فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه شهید بهشتی افزود: نظرات و پیشنهاداتی در خصوص اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با هم فکری با مدیران و معاونت توسعه برای معاونت پرستاری ارسال شد.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که با توجه به محاسباتی که در حال حاضر انجام شده و پرداختی‌ای برایش نداریم و بعد از پرداختی ممکن است که متوجه برخی از موارد شویم و محاسبات به شکل خاصی تغییر کند ؛ این پیشنهاد مطرح شد که حداقل سه ماه بعد از پرداخت این فرصت ایجاد شود؛ تا ما پیشنهاداتمان را برای وزارت خانه ارسال کنیم.

مدیر پرستاری دانشگاه شهید بهشتی افزود: به علت اینکه در شیفت شب، برای تعرفه گذاری خدمات پرستاری ضریبی در نظر گرفته شده بود و شیفت شب در نوبت کاری و ارتقاء بهره وری هم ضریب می‌گیرند، برای شیفت عصر و ایام تعطیل هم این ضریب در تعرفه گذاری در نظر گرفته شود؛ زیرا برای پر کردن شیفت عصر اکثر مواقع با مشکل روبه رو هستیم.

مولا بیان کرد: در خصوص اضافه کاری عملکردی یا حضور پرستار در ساعات اضافه کاری طبق قانون ارتقای بهره وری این اضفه کاری اختیاری است، دانشگاه‌هایی که با کمبود پرستار روبه رو هستند ترجیح می‌دهند اضافه کاری با اقبال خود پرستار باشد و اگر در این موارد ضریبی مناسب در نظر گرفته شود دیگر نیازی به اضافه کار اجباری نیست و پرستار با اختیار خودش آن را می پذیرد.

وی ادامه داد: نیاز است که تزریقات سرپایی و بیماران سطح پنج تریاژ توسط بیمه‌ها در تعرفه گذاری پذیرفته شود زیرا هر یک از این موارد بخشی از کار پرستاران است.

مدیر پرستاری دانشگاه شهید بهشتی درباره تعرفه اتاق عمل بیان کرد: در خصوص تعرفه اتاق عمل پیشنهاد می شود، که به غیر از عمل جراحی امور متعددی نیز در اتاق ها عمل انجام می‌شود، از جمله این موارد ؛ تجهیزات دارو که مسئولیت سنگین و مهمی است که کادر پرستاری آن را به عهده دارد، واشینگ اتاق عمل ،وظایف سیرکولر، کنترل ترایای اورژانس که ممکن است در اتاق عمل‌های بزرگ متعدد باشند برای این وظایف تعرفه‌ای در نظر گرفته نشده است. همچنین بخش‌های پیوند و بخش‌های خاص بیمارستان، گاهی لازم است دو  پرستار بالای سر یک مریض باشند، اما ما برای یک پرستار تعرفه در نظر گرفته‌ایم و شاید لازم باشد که ارزش نسبی این بخشها مجدد بازنگری شود و ارزش نسبی‌اش بالاتر باشد.

مولا ادامه داد: در مورد بخش‌های چشم پزشکی کورسیژل‌هایی در درمانگاه‌های چشم پزشکی انجام می‌شود و به نظر می‌رسد ارزش نسبی سه دهم است که این  ارزش نسبی عادلانه نیست. زیرا کورسیژل‌ها وقت زیادی را از پرستار می‌گیرد و پرستار را ساعت‌ها بالا سر مریض معطل می‌کند.

وی گفت: یک سری کورسیژل‌ها مثل پلاسما پرزیس که در طول زمان به عهده پرستار گذاشته شده است اما در تعرفه گذاری، تعرفه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است ؛ زیرا در شرح وظیفه یک پرستار نیست،و این موضوع باید تعیین تکلیف شود. در دانشگاه‌ها ما داریم این کار را انجام می‌دهیم که اگر قرار است پرستار کورسیژلی انجام دهد تعرفه شامل آن شود یا اگر تعرفه شامل پرستار نمی شود از گروه پرستاری ساقط شود.

مدیر پرستاری دانشگاه شهید بهشتی درباره تعرفه اتاق عمل بیان کرد: پرستارهایی داریم با وظایف متعدد و متفاوت که در تعرفه گذاری در نظر گرفته نشده‌اند؛ از جمله پرستار زخم واکسیناسیون در بخش های خاص‌، غربالگری نوزاد، و در تصویر برداری نیز گاهی پرستار وظایفی را به عهده دارند که ما مجبوریم مخصوصا در بیمارستان‌های بزرگ یک نفر را در تصویر برداری هیئت کورسیژل‌های پرستاری بگذاریم و برای این موارد تعرفه ای در نظر گرفته نشده است.

مولا گفت: پیشنهاد داریم که امتیاز بخش‌های داخلی از بخش‌های جراحی بیشتر باشد، زیرا بخش‌های داخلی کورسیژل‌ها و تزریق داروی متعددی دارند ، در صورتی که بخش‌های جراحی زیاد درگیر نیستند، یا اینکه امتیاز بخش داخلی و جراحی را تفکیک کنند و برای داخلی امتیاز بیشتری قائل شوند.

وی ادامه داد: برای بخش‌های اطفال پیشنهاد ما این است که این امتیاز بازنگری شود، دربخش اطفال پرستار حداقل با دو نفر سر و کار دارد زیرا هم اطفال و هم مادر طفل به مراقبت نیاز دارد. همچنین برای انجام کورسیژل در بخش اطفال وقت و انرژی زیادی از پرستار گرفته می‌شود و از طرفی اقبال به این بخش‌ها وجود ندارد؛ ما برای تامین نیروی بیمارستان‌های اطفال با معضلاتی رو به رو هستیم که شاید در بیمارستان‌های بزرگ سال کمتر این معضل رو داشته باشیم.

مدیر پرستاری دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: در بیمارستان های بزرگ و پر مراجعه تعداد بیماران نیازمند به بخش ویژه هستند که به علت کمبود تخت در بخش‌های جنرال پذیرفته و مراقبت می‌شوند و بیش از دو روز تعرفه بخش ویژه برای آنان حساب نمی شود. همچنین ما در بیمارستان‌های بزرگ گاهی مجبوریم هفته‌ها از مریض در بخش داخلی مراقبت کنیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: