1402/02/29١٢:٠١

دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد؛

مسیر اشتباه وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاری/ گروه خاص برای پرستاری ارزشی قائل نیستند!

مسیر اشتباه وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاری/ گروه خاص برای پرستاری ارزشی قائل نیستند!

دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور ، نسبت به نوع نگاه وزارت بهداشت به مسائل و مشکلات حرفه پرستاری انتقاد کرد.

سید محمد علوی دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، نسبت به نوع نگاه وزارت بهداشت به مسائل و مشکلات حرفه پرستاری انتقاد کرد و گفت: به نظر می‌رسد، وزارت بهداشت در مسیر اشتباهی برای حل مشکلات پرستاری گام برمی‌دارد.
 
وی افزود: متأسفانه پس از بی‌نتیجه ماندن طرح‌های پرستارستیز و طرح‌های مخالف پیشرفت حرفه، از جمله اجرای ناقص و سلیقه‌ای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که هویت جدیدی به پرستاری کشور می‌داد، این بار وزارت بهداشت در حرکتی کاملا هوشمندانه، هدفمند و بی سر و صدا؛ طرح تربیت بهیاری دو ساله را در آستانه کلید خوردن در برنامه‌های آتی خود قرار داده است، طرحی که علاوه بر به خطر انداختن آینده شغلی دانشجویان پرستاری، مانع رشد علمی و آکادمیک پرستاری همگام با سطح جهانی خواهد شد و به تدریج با کنار رفتن پرستارانی که به صورت آکادمیک رشد پیدا کرده‌اند، سیستم درمان کشور با مشکل غیرعلمی بودن مواجه خواهد شد.
 
 دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: طرح تربیت بهیاری دو ساله ریشه در بحث کمبود نیروی پرستاری دارد که اتفاقاً دغدغه مشترک جامعه پرستاری و وزارت بهداشت است.
 
علوی با بیان اینکه وزارت بهداشت تا چند سال پیش اساس بحث کمبود پرستار را قبول نداشت، اما در سال‌های اخیر با دستاویز قرار دادن این مسأله به تدوین طرح‌هایی روی آورده که نتیجه مثبتی نداشته و حتی در صورت اجرا، بدون شک می‌توانست خسارت‌های زيانباری در پی داشته باشد، گفت: ریشه چنین طرح‌هایی را باید در تفکری دید که از دهه ۷۰ و همزمان با ورود حجم قابل‌توجهی از سرمایه و پول به سیستم درمان کشور بر این وزارتخانه مستولی شد.
 
وی در همین زمینه تصریح کرد: این تفکر مربوط به یک گروه خاص در حوزه سلامت است كه فقط محدود به پرستاران هم نيست؛ به اعتقاد این تفکر، انحصار سیستم‌های دانشگاهی و منابع مالی به نفع خودشان و گروه مورد حمایت خود است، برخی از این افراد که سال‌ها در بدنه وزارت بهداشت فعالیت می‌کردند بر این باورند که اساساً پرستاری نیاز به تحصیلات آکادمیک و دانشگاه و گذراندن دوره‌های خاص علمی ندارد و همین که ظرفیت پرستارها در بیمارستان‌ها استفاده کنیم؛ کفایت می‌کند.
 
دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور اظهار کرد: افرادی در سیستم وزارت بهداشت هستند که معتقدند برای تربیت پرستار لازم نیست دست به دامن دانشگاه‌ها و سیستم آموزشی شد و به جای تربیت پرستار آکادمیک، عالم، آگاه، صاحب هویت مستقل و تدوین طرح‌های متعالی و هویت‌بخش و استفاده از ادبیات فاخری همچون صاحب تعرفه شدن، کارشناس پروانه‌دار محسوب شدن، k و ارزش‌های نسبی پرستاری؛ صرفا به تربیت افراد مطیع و وابسته، بی‌اعتماد به نفس و صرفا داشتن مهارت دادن دارو و انجام پانسمان و ... تمرکز کرده‌اند.
 
علوی تصریح کرد: متأسفانه برای این گروه آینده پرستاری اهمیتی ندارد و اینکه منابع سرازیر شده به سمت سیستم درمان کشور فقط به جیب همان گروه خاص برود، اولویت دارد، بنابراین به نظر می‌رسد که وزارت بهداشت دغدغه کمبود پرستار ندارد، چرا که در این صورت باید برنامه‌ای برای به‌کارگیری ۲۰ هزار دانش‌آموخته بیکار رشته پرستاری ارائه می‌کرد .
 
دبیر کانون جوانان سازمان نظام پرستاری کشور در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشاهده می‌شود كه نه تنها برای فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری برنامه‌ای در وزارت بهداشت وجود ندارد، بلکه به دنبال این هستند که رشته پرستاری را از فضای علمی و آکادمیک نیز دور کنند، بنابراین با توجه به مشکوک بودن این مسئله باید پشت پرده تصویب چنین طرح‌هایی بررسی شود و وزير بهداشت اجازه اجرای سیاست‌های پرستارستیز را ندهد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: