1401/03/02١١:٢٦

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت:

استفاده از مراکز هوم کر باعث کاهش هزینه‌های مالی بیمار می‌شود

استفاده از مراکز هوم کر باعث کاهش هزینه‌های مالی بیمار می‌شود

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت گفت: با بررسی‌های انجام شده میان مراکز مراقبت‌های پرستاری در منزل و بیمارستان ها، این نتیجه به دست آمده است که هزینه های نگهداری بیمار در خانه در برخی از موارد تا 4 برابر کاهش هزینه دارد.

روزیتا صیامی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: نظام‌های سلامت دنیا در حال حرکت به سوی جامعه نگر شدن است زیرا این حرکت باعث ارتقای سطح عملکرد و کارایی افراد و در نتیجه کاهش بار اقتصادی ناشی از بیماری مردم در جامعه می‌شود.

کاهش هزینه های مالی بیمار

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت بیان کرد: شاید گمان اکثر مردم این باشد بیماری که در بیمارستان بستری می شود هزینه های کمتری دارند. اما واقعیت این است که با بررسی‌های  انجام شده میان مراکز مراقبت‌های پرستاری در منزل و بیمارستان، این نتیجه به دست آمده است که هزینه های نگهداری بیمار در خانه در برخی از موارد تا 4 برابر کاهش هزینه دارد. این تنها از منظر مالی و هزینه‌های قابل پرداخت است که تفاوتی مهم و قابل توجه را بیان می کند، علاوه بر کاهش هزینه مالی در بیمارستان ها ، برای یک پرستاردربیمارستان این وظیفه در نظر گرفته شده است که به ده بیمار رسیدگی کند اما در خانه یک پرستار از یک بیمار نگهداری و مراقبت می کند که این موضوع باعث افزایش و ارائه کیفیت خدمات می شود.

جلوگیری از واگیر بیماری عفونی در بیمارستان‌ها

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فضای فیزیکی، شرایط روانی و عفونت‌های بیمارستانی می‌تواند برای بیمار و همراهان آنان مخاطراتی ایجاد کند، نیازمندی مراقب در منزل امری کاملا اجتناب ناپذیر است که می تواند از هزینه‌های گزاف جلوگیری نموده و همچنین بیمار و همراهش نیز ازخطرات احتمالی ناشی از واگیر بیماری های عفونی در بیمارستان  محافظت می شوند.

نبود امکانات کافی در بیمارستان ها

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت گفت: با توجه به محدود بودن فضای فیزیکی و امکانات در بیمارستانها که شاید بتواند ۱۰درصد بیماران جامعه را تحت پوشش قراردهند، در این میان حدود  ۹۰درصد افراد جامعه نیازمند ارائه خدمات پرستاری هستند که می توان نتیجه گرفت امکانات در بیمارستان‌ها به اندازه ظرفیت موجود نیست. و این موضوع در هنگام بیماری کرونا کاملا آشکاربوده است. لذا به منظور بهره مندی از برخی از خدمات درمانی  مانند بیماری مزمن، مراقبت ازسالمندان و کودکان ، مراقبت ازمعلولین ، ارائه خدمات پیشگیری کننده وخدمات بازتوانی ضرورت وجود مراکز مشاوره و خدمات مراقبت پرستاری در منزل کاملاً ضروری کرده است.

صیامی ادامه داد: در همین راستا معاونت پرستاری وزارت بهداشت تصمیم  به تنظیم آیین‌نامه خدمات مراقبت پرستاری گرفت تا بر طبق شرح وظایف یکسان درجامعه در خصوص خدمات در منزل اقدامات صحیح انجام شود و مراکزی اجازه ارائه خدمات در منزل را  دارند که دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت باشند،  همچنین با ارائه مدرک رسمی از وزارت بهداشت می توان از خدمات توسط افراد ناکارآمد و کسانی که تخصص علمی در این زمینه ندارند ومنجر به  نتایج جبران‌ناپذیری نیز در جامعه می شود جلوگیری شود.

مزایای خدمات مراقبت پرستاری در منزل

وی درباره مزایای خدمات مراقبت پرستاری در منزل بیان کرد: ارائه خدمات مراقبت پرستاری در منزل با توجه به کیفیت خدمات ارائه شده‌، باعث می‌شود میزان مراجعه به بیمارستان‌ها و مرکز درمان کاهش پیدا کند و همچنین بیمار می‌تواند برای دریافت خدماتی از قبیل؛ کنترل فشار خون ، تزریق آنتی بیوتیک ها و... از مراکز هوم کر و یا همان خدمات مراقبت پرستاری در منزل استفاده کند، که این موضوع کمک بسیار زیادی برای کاهش تردد در بیمارستان ها و جلوگیری از مبتلا شدن به عفونت‌های بیمارستانی می شود.

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از مهمترین مزایای مراقبت پرستاری در منزل حضور بیمار در کنار خانواده است و بیمار می‌تواند محبت و مهربانی خانواده را نیز دریافت کند و این موضوع استرس ناشی از دوری از خانواده ، بی خبری از آنها و ترددهای غیر ضروری را نیز کاهش می دهد.

صیامی گفت: خوشبختانه مردم طی سال های اخیر متوجه ضرورت مراقبت پرستاری در سطح جامعه شده‌اند؛یکی از دستورالعمل‌های این مراکز ثبت شماره تماس مجاز در ۱۱۸است. لذا؛ مردم از طریق تماس با ۱۱۸می‌توانند با مراکز دارای مجوز ارتباط برقرار نموده و از خدمات مورد نیاز خود از طریق افراد متخصص بهره مند شوند.

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت بیان کرد: مراکز مراقبت پرستاری در منزل توسط وزارت بهداشت نظارت می شود و در این مراکز خدماتی که ارائه می گردد بر اساس شرح وظایف افراد در این مراکز تائید شده است، شرح وظایف در مراکز هوم کر بر اساس  پرستار تخصصی، بهیار، کمک پرستارو.. تعیین شده است.

وی ادامه داد: مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل بر اساس اصول آموزشی و تخصصی که در پی آن خدمات مشاوره ای، آموزشی، مراقبتی و درمانی است خدمات انجام می دهد و  تمام خدمات ارائه شده در این مراکز با نسخه  پزشک معالج و یا پزشک مورد  قرارداد با مرکز انجام می پذیرد، همچنین تمام اقدامات مراقبتی و درمانی در پرونده که برای بیمار تشکیل می گردد ثبت و ضبط می گردد، و بر اساس خدمات ارائه شده طبق تعرفه‌های مصوب وزارت بهداشت هزینه ها دریافت می گردد.

صیامی افزود: خوشبختانه طبق  دستورالعمل وزارت بهداشت بیمارستان‌ها با مراکز هوم کر در ارتباط هستند و بیماران می‌توانند در هنگام ترخیص با مراکز مورد تایید بیمارستان ارتباط برقرار کرده و مابقی خدمات را در منزل توسط مراکز هوم کر دریافت کنند.

کارشناس خدمات درمانی وزارت بهداشت بیان کرد : مسئله دیگری که بیان آن حائز اهمیت است سطح آگاهی مردم نسبت به خدمات پرستاری در منزل و چگونگی این خدمات است. بارها دیده شده که خانواده‌ای از سر ناآگاهی نسبت به وظایف و توانایی های یک پرستار، با استخدام یک کمک پرستار (که ارائه خدمات آن کاملا محدود است) توقعاتی مانند یک پرستار متخصص از فرد کمک پرستار دارند .

وی ادامه داد: یک کمک پرستار قادر به انجام فعالیت‌ها و خدماتی مانند یک پرستار دانش آموخته و متخصص نیست زیرا یک کمک پرستار تخصص و دانش یک پرستار متخصص را ندارد و گاه ترجیحات مالی منجر به چنین استخدام هایی شده و عدم آگاهی مردم نسبت به پرستار متخصص و.. خساراتی غیرقابل جبران نیز به وجود می آورد.

تفاوت پرستار متخصص با کمک پرستاری

صیامی گفت:  اشتباه مرسوم فرهنگی در سطح جامعه ی ما ریشه دوانده و رایج شده این است که بیشتر مردم هر نوع خدمت مراقبتی را «پرستاری» نام نهاده اند. به عنوان مثال شخصی را که در خانه از فرزند خردسالشان مراقبت می کند را هم پرستار می نامند، این نکته مُبین حقیقتی تلخ است. بسیاری از افراد اجتماع قادر نیستند میان کسی که صرفا به انجام کارهای خانه و نگهداری فرزندشان مشغول است و پرستاری متخصص که به امور مراقبت های بهداشتی ، روانی و درمانی تخصص دارد، تمایز و تفاوت قائل شوند.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: