1401/04/12١٣:٣٨

عضو شورای عالی نظام پرستاری :

پرستاران طرحی و شرکتی مورد بی مهری مسئولان قرار گرفتند

پرستاران طرحی و شرکتی مورد بی مهری مسئولان قرار گرفتند

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: با توجه به اینکه پرستاران طرحی و شرکتی در بحران کرونا همانند دیگر پرستاران در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار گرفتند. لذا؛ از دولت و مجلس انقلابی انتظار داریم؛ تمام همکاران طرحی و شرکتی را در الویت برنامه‌های خودشان قرار دهند و بر اساس قول‌هایی که به آن‌ها داده‌اند هرچه سریع‌تر در راستای جذب آن‌ها اقدام کنند.

دکتر قاسم ابوطالبی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری درباره مطالبات نیروهای شرکتی و نیروهای طرحی افزود: نیروهای پرستاری اهم از شرکتی و طرحی نقش بسیار بزرگی در دوران کرونا و مدیریت بیماری، در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی داشته‌اند؛ همچنین آنها نقش موثری در کنترل این بیماری ایفا کرده‌اند؛ اما علی‌رغم وعده‌هایی که در خصوص جذب به آنها داده شده بود و قرار شد که این پرستاران تبدیل وضعیت و استخدام شوند، اما به محض اینکه کرونا فروکش کرد تمام وعده‌ها به فراموشی سپرده شد و مسئولان به قول خود عمل نکردند.
 
وی ادامه داد: در حالیکه نیروهای طرحی و شرکتی در دوران بحران کرونا؛ امتحانشان را به خوبی پس داده‌اند؛ مسئولان ما متاسفانه به قول‌هایشان عمل نکردند و به محض فروکش کردن کرونا پرستاران ما اهم از طرحی و شرکتی مورد بی‌مهری و بد قولی قرار گرفتند.
 
انتظار می رفت نیروهای طرحی و شرکتی تبدیل استخدام شوند
 
عضو شورای‌ عالی سازمان نظام پرستاری گفت: بیشتر نیروهای طرحی ابتدا به صورت نیروهای ۸۹ روزه وارد مراکز درمانی شدند؛ با توجه به اینکه مراکزهای ما کمبود نیرو داشتند، در بحران کرونا این کمبود نیرو بیشتر از گذشته شد و برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در ابتدا شروع به جذب نیروهای ۸۹ روزه و بعد تبدیل به نیروهای طرحی کردند،و هنگامی که کرونا فروکش کرد به تعدیل و اخراج آنها پرداختند.
 
ابوطالبی افزود: با تعدیل نیروهای طرحی بسیاری از این پرستارها بیکار و خونه نشین شدند، انتظار می‌رفت این نیروها با توجه به وعده‌ای که دولت قبل در قبال جذب آنها داده بود، تبدیل وضعیت بشوند که متاسفانه این اقدام صورت نگرفت.
 
 
تفاوت میان نیروهای پرستاری به دور از عدالت است 
 
عضو شورای عالی با اشاره به مشکلات نیروهای شرکتی بیان کرد: نیروهای شرکتی نیز نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری کرونا داشته‌اند؛ همچنین انتظار می‌‌رفت که این نیروها نیز تبدیل وضعیت شوند. اما نه تنها تبدیل وضعیت نشدند بلکه این نیرو‌ها نیز باتوجه به این که خدمات و تحصیلات یکسانی در سیستم درمان ارائه می‌دهند اما دریافتی متفاوتی نسبت به دیگر پرستاران دارند که این موضوع نا عدالتی و بدور از انصاف است.
 
وی ادامه داد: شایسته است حداقل به پاس خدماتی که این عزیزان در دوره کرونا ارائه دادند، تبدیل وضعیت‌شان بر حسب قول و قرارهایی که از سوی مسئولان داده شده بود انجام می‌گرفت. البته برخی از نیروها تحت‌عنوان استفاده از سهمیه فرزندان ایثارگر تبدیل وضعیت شدند و نیاز است بررسی شود که چه تعداد در این مقطع جذب شده‌اند، زیرا خیلی از افراد بودند که در همین دوره جذب شدند و آنها کسانی هستند که چندین سال فارغ التحصیل شده و طرح های اختیاری داشتند و هنوز شروع به کار نکرده بودند و به دنبال اینکه سهمی داده شد؛  بدون تجربه وارد سیستم شدند.
 
ابوطالبی گفت: ما در خیلی از موارد شاهد هستیم نیرویی که 15 یا 16 سال فارغ التحصیل شده و جذب نشده بود، در همین دوره جذب شد، این در حالی است ما همکارانی را داریم که به عنوان نیروی شرکتی ۱۶ یا ۱۷ ساله در مراکز درمانی کار می‌کنند و خدمات ارائه ‌می‌دهند و در همین دوره کرونا کلی خدمت کردند اما جذب نشدند برای مثال؛ همین نیروهای طرحی که در دوره کرونا واقعاً ایثار کردند جذب نشدند؛ لذا توقع می‌رفت که سهمیه‌ی ایثارگری برای همه نیروهای طرحی و شرکتی که در دوران کرونا خدمت کرده‌اند در نظر گرفته می‌شد.
 
وی ادامه داد: از دولت و مجلس انقلابی انتظار داریم؛ تمام همکاران طرحی و شرکتی را در الویت برنامه‌های خودشان قرار دهند و بر اساس قول‌هایی که به آن‌ها داده‌اند هرچه سریع‌تر در راستای جذب آن‌ها اقدام کنند.
 
کمبود نیرو موضوع چالشی در حوزه پرستاری است 
 
ابوطالبی درباره مطالبات کلی جامعه پرستاری افزود: یکی از مطالبات اصلی جامعه پرستاری کمبود نیرو است و این موضوع جزو مسائل چالشی در حوزه پرستاری به حساب می‌آید‌. کشور ما از نظر نسبت پرستار به جمعیت و تخت جزو کشورهایی است که شرایط خوبی ندارد. حتی اگر بخواهیم نسبت به کشورهای همسایه نیز مقایسه کنیم، باز هم از شرایط مطلوبی برخوردار نیستیم. به همین دلیل است که اگر بحرانی پیش بیاید مثل؛ بحران کرونا یا هر بحران دیگری، سیستم بهداشت و درمان ما در این خصوص شدیدا دچار چالش می‌شود و نمی‌تواند به خوبی خدمات ارائه دهد.
 
وی ادامه داد: اولین انتظار جامعه پرستاری از مسئولان این است که بحث جذب و استخدام پرستاران را در الویت کاری خود قرار دهند و اگر جذب نیرو صورت نگیرد پیامدهای منفی از جمله اضافه کار اجباری که سبب فرسودگی شغلی و اختلال در زندگی خانوادگی پرستاران می‌شود و همچنین این کمبود نیرو باعث می‌شود پرستاران نتوانند آن طور که باید به نیاز سلامتی خودشان توجه کنند و به دلیل خستگی و فرسودگی ناشی از کار زیاد در نتیجه نمی‌توانند خدمات باکیفیت‌تری را به بیماران و جامعه ارائه دهند. این موضوع به نوبه خود باعث نارضایتی مردم از سیستم بهداشت و درمان می‌شود. لازم است قبل از شروع بحرانی این مشکل برطرف شود تا در هنگام بروز اتفاقی، دچار آسیب نشویم.
 
برقراری فوق العاده خاص برای پرستاران 
 
ابوطالبی بیان کرد: از جمله موضوعات دیگر بحث معیشت پرستاران است و این نیز به دوران کرونا و بحث‌هایی که در این باره برای افزایش حقوق، ارائه پاداش و فوق العاده‌های که برای پرستاران و به خصوص پرستارانی که نقش موثری در دوران کرونا داشتند، در نظر گرفته شده بود و بعد از فروکش کردن کرونا پرونده این مزایا نیز بسته شد و ادامه پیدا نکرد؛ لذا یکی از مطالبات جامعه پرستاری برقراری فوق العاده خاص برای همکاران پرستاری است. انتظار می‌رود مسئولان  به پاس خدماتی که جامعه پرستاری در دوره کرونا انجام داده‌اند، فوق العاده خاص را برای جامعه پرستاری در نظر گرفته  و اجرایی کنند.  
 
وی ادامه داد: ‌در بحث مطالبات حقوقی پرستاران انتظارمان این است که قانون تعرفه گذاری پرستاری هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در توزیع منابع هم تجدید نظری صورت بگیرد، یعنی یک توزیع مناسب و منصفانه‌ای را میان گروه‌های مختلف ارائه دهند، که خدمات سلامتی داشته باشیم. ما گاها می‌بینیم مشکل کمبود منابع نداریم اما بعضی اوقات مشکل در توزیع منابع است، که ما انتظار داریم عدالت حاکم شود و توزیع منابع در بیمارستانها و مراکز درمانی به خوبی صورت بگیرد.
 
تاخیر در پرداخت کارنه ها معیشت پرستاران را سخت می‌کند
 
ابوطالبی گفت: درخواست دیگر پرستاران این است که پرداخت‌ها به موقع صورت بگیرد، متاسفانه خود ما شاهد هستیم که در خیلی از استان‌ها در بحث پرداخت کارانه ضمن اینکه مبلغ کارانه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده و امیدواریم که با اجرای قانون تعرفه گذاری و پرداخت هایی که صورت می‌گیرد این کمبود جبران شود؛ اما همین مبالغ کم را نیز  در برخی از استان‌ها با تاخیر زیادی پرداخت می‌شود که این موضوع معیشت پرستاران را دچار مشکل می‌کند.
 
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: در حال حاضر نیز ما با مشکل معیشتی روبه رو هستیم؛ انتظار داریم که دولتمردان ما به گونه‌ای رفتار کنند که همکاران پرستار غیر از درد بیمار دغدغه‌ی دیگری نداشته باشند.
 
وی درباره سختی شغل پرستاری افزود: متاسفانه در حال حاضر قوانین کشور به گونه‌ای است که شغل پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور دیده نمی‌شود و همچنین بحث بازنشستگی پیش از موعد پرستاران اجرا نمی‌شود؛ انتظار می‌رود این موضوعات نیز به عنوان یکی از مطالبات پرستاری، توجه شود و پیگیری لازم در این خصوص صورت بگیرد.
 
قانونی تصویب می‌شود برای همه کارکنان مراکز درمانی باشد
 
عضو شورای‌عالی سازمان نظام پرستاری گفت: یکی از دیگر مشکلاتی که در جامعه پرستاری وجود دارد بحث پرستاران بخش خصوصی است. بسیاری از قوانینی که شامل پرستاران در بخش دولتی می‌شود در رابطه با پرستارانی که در بخش خصوصی هستند اجرا نمی‌شود‌. از جمله بیمارستان‌های خصوصی بیمارستان‌های مربوط به تامین اجتماعی، دانشگاه آزاد شرکت نفت و.... است، که خیلی از قوانین مثل اجرای برخی فوق العاده‌ها در این بیمارستان‌ها در نظر گرفته نمی‌شود. لذا شایسته است زمانی که قانونی تصویب می‌شود برای همه کارکنان مراکز درمانی اهم از دولتی و خصوصی یکسان باشد.
 
توجه مسئولان به پرستاری سلامت محور در جامعه 
 
وی درباره پرستاری سلامت محور در جامعه گفت: انتظار می‌رود که پرستاری ما براساس سیاست گذاری‌هایی که صورت می‌گیرد فقط تمرکز به بیمارستان نداشته باشد و به پرستاری سلامت محور هم توجه شود؛ در واقع بجای اینکه بودجه نظام سلامت کشور را فقط صرف درمان بیماران اختصاص یابد؛ بیایم در رابطه با سلامتی مردم نیز فکر کنیم تا پیشگیری اولیه در الویت قرار بگیرد.
 
ابوطالبی تصریح کرد:  قطعاً پرستاران ما به عنوان گسترده ترین بخش جامعه نظام سلامت کشور، می‌توانند نقش بسیار مهمی درزمینه پرستاری سلامت محور ایفا کنند. زیرا بیشترین تماس با مردم و بیماران دارند و می‌توانند حافظان نظام سلامت جامعه باشند. شایسته است مسئولان در برنامه ریزی‌هایی که برای سیستم درمان و سلامت کشور انجام‌ می‌دهند نگاه سلامت محور نیز داشته باشند، زیرا نگاه بیمار محور باعث می‌شود که شما هرچقدر منابع هزینه کنید  باز هم دچار کمبود منابع شوید؛ در واقع با حرکت به سمت سلامت محور شدن پرستاران می‌‌توان در این زمینه نقش موثری ایفا کنند و همچنین شاهد صرفه جویی در منابع ای  که به طور غیر مستقیم سبب بهبود در پرداخت‌ها می‌شود، باشیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: