1401/03/04١٢:٢٦

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری:

تصویب قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری پرستاران را دارای هویت و استقلال کرد

تصویب قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری پرستاران را دارای هویت و استقلال کرد

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: تصویب قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری پرستاران را دارای هویت و استقلال کرد. قبل از بحث مالی و ارزش ریالی، هویت بخشی و استقلال‌بخشی به پرستاری باید مدنظر قرار بگیرد. این استقلال در ابعاد حرفه‌ای، کارایی، درآمدی و ... اتفاق افتاده است.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، شمس الدین شمسی در شانزدهمین نشست شورای عالی نظام پرستاری اظهار داشت: خدا را شاکریم که پس از ۱۴سال پرستاران به آرزوها و مطالبات خود رسیده‌اند و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به تصویب نهایی رسیده است و این روزها شاهد جنب و جوش فراوان در سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت برای اجرا شدن این مطالبه مهم هستیم.

وی افزود: گاهی احساس می‌کنیم که اهمیت و ارزش این موضوع برای برخی به اثبات نرسیده است، کسانی که سال‌های متمادی تعرفه گذاری را شعار خود می‌دانستند الان بجای خوشحالی از اجرای این قانون، با شک و تردیدهایی که ایجاد می‌کنند اهمیت این تعرفه‌ها را خدشه‌دار می‌کنند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰میلیارد تومان بودجه برای اجرای این قانون در نظر گرفته شده است‌.انتظارمان این است که اهمیت و ارزش قانون تعرفه گذاری خدشه دار نشود.

شمس با بیان این‌که باید از مقام معظم رهبری صمیمانه بابت حمایتشان سپاسگزار باشیم، گفت: آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۴سال تلاش و پیگیری در دولت و شورای عالی بیمه به تصویب رسید.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: تصویب قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری پرستاران را دارای هویت و استقلال کرد. قبل از بحث مالی و ارزش ریالی، هویت بخشی و استقلال‌بخشی به پرستاری باید مدنظر قرار بگیرد. این استقلال در ابعاد حرفه‌ای، کارایی، درآمدی و ... اتفاق افتاده است.

وی بیان داشت: این قانون، پرستاری را پروانه‌دار کرد. پرستاری دارای "کا" شد. در هیچ نقطه‌ای از جهان این شرایط برای پرستاری ایجاد نشده است.

شمس بیان کرد: یکی دیگر از مزایا و اهمیت‌های اجرای قانون تعرفه‌گذاری، این است که درصدی از سرانه سلامت می‌بایست برای پرستاری قرار گیرد.

وی با بیان این‌ که می‌توان در جزئیات این قانون صحبت کرد، گفت: برخی سوال می‌کنند که چرا پرداختی در این قانون به صورت فی فور سرویس نیست و بسته خدمتی است؛ باید قبول داشته باشیم که اجرای تعرفه به صورت خدمات موردی در بخش‌های بیمارستانی امکانپذیر نیست. هر کس ادعا می‌کند که در بخش بیمارستان می‌توان تک‌تک خدمات پرستاران را احصا و تعرفه آن را پرداخت کرد تصور اشتباهی دارد و در قانون نیز پرداخت تعرفه براساس بسته خدمتی در نظر گرفته شده است‌.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: همچنین ما به نظام پرداخت فی فور سرویس اشکال می‌گرفتیم که باعث ایجاد تقاضا و هزینه‌های القایی می‌شود.

وی گفت: همکاران در معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری، در حال طراحی آیین‌نامه‌های بازتوزیع هستند. این قانون بار اول است که اجرایی می شود و قطعا در اجرای آن با نواقص و ایراداتی  روبه رو خواهیم بود.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری درباره دستاوردهای این سازمان در سال‌های اخیر بیان کرد:اجرای فصل دهم قانون فوق العاده ویژه از دستاوردهای سازمان است و با ورود سازمان، این قضیه اجرا شد. در فروردین ماه سال ۹۹اجرای فوق العاده ویژه ثمره کار سازمان بود.

وی افزود: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیز دستاورد دیگر سازمان بود که بسیار مهم و ارزشمند است. از دیگر دستاوردهای سازمان نظام تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری و تغییر وضعیت نیروهای شرکتی‌ از دیگر اقدامات سازمان بوده و از ۵۴هزار نفری که جذب شده‌اند بیش از ۴۵درصد، پرستاران بوده‌اند.

وی گفت: در قانون تبدیل وضعیت ایثارگران که در سال گذشته اتفاق افتاد، وضعیت استخدامی پرستاران تغییر کرد.

شمس بازگشت جایگاه اجتماعی پرستاران را از دیگر دستاوردها دانست و گفت: در سال‌های گذشته دیدارهایی با مقام معظم رهبری داشتیم و در سال ۹۹مقام معظم رهبری با فرمایشات حکیمانه خود، بر اجرای قانون تاکید فرمودند. دیدار با روسای قوه‌ها و وزرا برای طرح‌ کردن مطالبات و خواسته‌های پرستاران و خرید تجهیزات جدید از دیگر دستاوردهای سازمان بوده است‌.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری درباره مطالباتی که در دست پیگیری است بیان داشت: فوق‌العاده خاص خواسته کارکنان نظام سلامت به ویژه پرستاران است و وزارت بهداشت به دنبال اجرای آن است. مطالبه دیگر، بازبینی قانون نظام پرستاری است‌ که در شروع دوره آغاز شد اما دچار نگرانی‌هایی شدیم زیرا رفتن این قانون به مجلس کار ماست اما بازگشت آن از مجلس و محتوای آن برعهده ما نیست. باید مطمئن شویم قانون در مجلس به خوبی اصلاح می‌شود.

شمس مطالبات دیگر را واگذاری صلاحیت حرفه‌ای  دانست و گفت: در دولت قبل این مسئله را پیگیری می کردیم و با مستقر شدن دولت جدید و جلساتی که با مقام عالی وزارت داشتیم ایشان خودشان کاملا موافق این مسئله بودند ‌که صلاحیت حرفه‌ای و آموزش‌های ضمن خدمت و بازآموزی‌ها  به سازمان نظام پرستاری واگذار شود اما قدری تعلل و کندی دراین روند وجود دارد البته معاونت پرستاری همیار ماست.

وی درباره افزایش ظرفیت دانشجوهای پرستاری بیان داشت: بر اساس قانون مصوب مجلس، همکاری در تهیه و تدوین استانداردهای آموزشی و همکاری در تعیین تعداد و نحوه پذیرش دانشجوی پرستاری در دانشگاه‌ها از وظایف سازمان نظام پرستاری است و انتظار ما از وزارت بهداشت این است که اگر در حال توسعه و افزایش ظرفیت است؛ باید استانداردها و بستر‌ها و هیئت علمی لازم را داشته باشد تا سلامت مردم به خطر نیفتد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: