1401/01/31١٢:٢٨

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

نگاه کارگر فصلی به پرستاران ادامه دارد/ مهاجرت پرستاران کیفیت خدمات درمانی را کاهش می‌دهد

نگاه کارگر فصلی به پرستاران ادامه دارد/ مهاجرت پرستاران کیفیت خدمات درمانی را کاهش می‌دهد

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: مهاجرت پرستاران آینده نظام سلامت را به خطر می اندازد و باعث کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی در کشور می شود. دولت باید با اجرای فوق العاده خاص، افزایش حقوق و تبدیل وضعیت پرستاران مانع این رخداد نگران کننده شود.

سید رضا رمضانی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: دولت می‌تواند با اجرای آیین نامه فوق العاده خاص برای کادر درمان، استخدام و جذب پرستاران، افزایش حقوق پرستاران و تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی  باعث افزایش انگیزه پرستاران و مانع مهاجرت آنان به خارج کشور شود.

وی گفت: پرستاران ایران از سواد بالایی برخوردار هستند به همین علت کشورهای اروپایی و حتی حوزه خلیج فارس خیلی تمایل دارند که پرستاران ایرانی را پذیرش کنند.

وی ادامه داد: یکی از عواملی که باعث بی‌انگیزگی پرستاران ایرانی شده؛ کم بودن حقوق آن‌ها نسبت به حجم و کیفیت خدماتی که ارائه می‌دهند است. در واقع پرستاران توقع دارند با توجه به حجم و کیفیت کاری که انجام می‌دهند، حقوقی متناسب با آن دریافت کنند. 

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: متاسفانه در کشور حقوق پرستاران بر اساس سختی کار آنان پرداخت نمی‌شود. برای مثال در مطلبی خواندم‌؛ پرستاران کشور آلمان در بهترین حالت خدمت می‌کنند و حقوق ماهیانه معادل حدود ۲۰۰میلیون تومان دارند، اما در کشور ما پرستاران با توجه به سختی کاری که دارند در بهترین شرایط 10 میلیون تومان دریافتی دارند.

وی ادامه داد: دریافتی پرستاران در ایران کم است؛ زیرا پرستاران در روزهای پر کار و قرار داشتن در بحران کرونا در بهترین وضعیت شغلی حدود 10 میلیون تومان دریافتی داشته‌اند؛ با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و تورم اقتصادی نیاز است حقوق آنان افزایش پیدا کند.

رمضانی گفت: متاسفانه حق واقعی گروه پرستاری داده نمی‌شود. این موضوع باعث می‌شود پرستاران به مهاجرت کشورهای دیگر از جمله اروپا تمایل بیشتری داشته باشند. آماری که سازمان نظام پرستاری از مهاجرت پرستاران دارد نشان می‌دهد؛ مهاجرت پرستاران نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: طبیعتا آثار مهاجرت پرستاران منفی است و در آینده زمانی که با کمبود شدید نیروی پرستار مواجه بشویم، خدمات درمانی بهینه و با کیفیت به بیماران ارائه نمی‌شود، زیرا نیروی متخصص پرستار در کشور کم می شود و یک پرستار از چندین بیمار مراقبت می‌کند.

اخراج پرستاران بعد از کرونا قابل قبول نیست

 رمضانی افزود: بسیاری از پرستاران از ابتدای کرونا تحت عنوان نیروی شرکتی، طرحی و ۸۹روزه پذیرش شدند. متاسفانه بعد از این که پیک کرونا یک مقدار فروکش کرد به راحتی آنان را از سیستم خارج کردند. این اوج بی انصافی است ؛ زیرا به پرستاران نگاه کارگران فصلی را داشتند.

وی ادامه داد: در کشوری که ادعای تمدنی قدیمی و کهن داریم؛ این نوع برخوردها بی انصافی در حق کادر پرستاری و مدافعان سلامت است.

رمضانی گفت: اکنون حدود دو سال و نیم است که پرستاران با ویروس کرونا درگیر مبارزه هستند؛ برخی پرستاران به این بیماری مبتلا شدند و عده‌ای به دلیل ایجاد عارضه در جسمشان دیگر نتوانستند به شغل خود برگردند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: دولت به تبدیل وضعیت پرستارانی که به واسطه والدینشان ایثارگر محاسبه شدند اقدام کرد؛ این اقدام به نوبه‌ خود مثبت است، اما در این میان داشته‌ایم  پرستارانی را که در بحران کرونا ایثار و از خودگذشتگی کرده‌اند و شایسته است تبدیل وضعیت برای آنان نیز انجام بشود. 

مسئولان وعده ندهند

وی گفت: از دولتمردان تقاضا دارم برای تبلیغات خودشان برای اینکه نماینده مجلس بشوند یا پستی بگیرند؛ به پرستاران وعده ندهند. اگر برای پرستاران و سلامت روحی و جسمی آنان ارزش قائل هستند؛ سریعتر اقدام به تبدیل وضعیت پرستاران بکنند.

رمضانی گفت: متاسفانه پرستاران زیادی داریم که بیش از 20  سال قراردادی هستند و حتی در زمان کرونا نیز در حال خدمت به بیماران بوده است، اما همچنان بلاتکلیف هستند. اگر تبدیل وضعیت این نیروها انجام بگیرد و همه نیروهای شرکتی ، طرحی، ۸۹روزه و قراردادی‌ها تبدیل وضعیت شوند، این موضوع باعث انگیزه برای پرستاران می‌شود.

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: در حال حاضر فوق‌العاده خاص برای گروه‌هایی اجرا شده است، اما برای مدافعان سلامت تاکنون اجرا نشده است.

پرستاران منتظر فوق العاده خاص و استخدام

وی تاکید کرد: دولت می‌تواند با اجرای آیین نامه فوق العاده خاص برای کادر درمان، استخدام و جذب پرستاران، افزایش حقوق پرستاران و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باعث افزایش انگیزه پرستاران و مانع مهاجرت آنان به خارج کشور شود.

رمضانی گفت: اگر پرستاران تبدیل وضعیت نشوند، ممکن است برخی از آن‌ها مسیر کار خود را تغییر بدهند. پرستاری که 4 تا 6 سال آموزش دیده و دارای تخصص است به راحتی به دلیل نبود مزایا و حقوق کافی تغیر شغل می‌دهد یا مهاجرت می‌کند.

عضو شورای علی نظام پرستاری گفت: حدود 100هزار نفر کمبود پرستار در کشورداریم. اگر بخواهم از خدمات بهینه بیمارستان استفاده بکنیم باید پرستاران شرکتی را تبدیل وضعیت کنیم.

وی افزود: با تبدیل وضعیت پرستاران فقط عدالت و ایجاد انگیزه را برقرار کرده‌ایم. باید برای کمبود نیرو آزمونی برای پرستاران تازه فارغ التحصیل شده برگزار کنیم و از طریق آزمون و جذب پرستار، کمبود پرستار را جبران کنیم، اگر کمبود پرستار جبران شود بیماران نیز خدمات با کیفیت‌تری را دریافت می‌کنند.

نام خبرنگار:  مهدیه اسلامی 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: