1401/06/11٢١:١٦
رئیس سازمان نظام پرستاری کل کشور:
با اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری کارانه پرستاران حذف نمیشود
رئیس سازمان نظام پرستاری کل کشور گفت:با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری کارانهها حذف میشود در حالی که اینطور نیست و تعرفهگذاری در سال ۱۴۰۱، یک منبع مشخص دارد. در سال ۱۴۰۲ نیز منابع اجرای قانون در سرانه در نظر گرفته و تمام منابع یکجا تجمیع میشود.
به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی در نشست خبری جشنواره ورزشی پرستاران اظهار کرد: فرصتی شد که بعد از حدود دو سال و نیم دوران دفاع از سلامت، این جشنواره برگزار شود. روز گذشته بازدیدی از بیمارستان مسیح دانشوری داشتیم که پرستاری میگفت یک روز در همین بخش ۱۲ نفر را احیا کردیم که همگی به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا رفتند. این مسائل بار روانی زیادی برای پرستاران ایجاد کرده است و پرستاران با این شرایط مقاومت کردند اما الان شرایطی پیش آمده که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیشگام شد و این جشنواره برگزار شد.
وی افزود: از دو ماه پیش پیگیر برگزاری این جشنواره بودیم و امیدواریم بتوانیم برای پرستاران نشاط آفرینی داشته باشیم. در دورههای قبلی که این جشنواره برگزار میشد این تعداد شرکتکننده نداشتیم اما امسال شاهد حضور بیشتر پرستاران هستیم.
وی ادامه داد: مسابقات جشنواره ورزشی پرستاران تا سه شنبه ادامه دارد و قهرمان رشتههای مختلف آنها نیز به زودی مشخص خواهد شد.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه مدافعان سلامت در کنار مردم بودند و مردم را نجات دادند، گفت: در اوایل شیوع بیماری کرونا، مانند یک قیامت کوچک و مصداق آیه "يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ" بود و در شرایطی که در اوایل شیوع بیماری، مردم از خانواده خود فاصله میگرفتند، پرستاران در کنار بیماران بودند و الان بر کرونا فائق آمدیم.
وی با بیان اینکه در سطح بین المللی و کشوری، اعدادی برای استانداردها در نظر گرفته میشود، گفت: این استانداردها، حداقل میزان موردنیاز یک کشور هستند و نباید نیروهای موجود از این استانداردها کمتر شود. به طور میانگین به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت نیاز به ۴ نیروی پرستاری وجود دارد. سال ۹۲ ما خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم و درخصوص این استانداردها صحبت کردیم، ایشان فرمودند کشور ما اقتضائات خود را دارد و باید استانداردی را تعیین کنیم که در تناسب با وضعیت و شرایط کشورمان باشد. پس از فرمایشات ایشان، بنا شد که تعداد افراد گروه پرستاری ۲.۵ نفر به ازای هر تخت باشد که ۱.۸ نفر نیروی دانشگاهی و ۰.۷ نفر نیز نقروی حرفهای باشند، این عدد در حال حاضر ۱.۲ نفر نیرو به ازای هر تخت بیمارستانی است که با استاندارد تعیین شده در کشور نیز فاصله زیادی دارد.
وی با بیان اینکه تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری و رییس قوه قضاییه مبنی بر لزوم اجرای قانون، این عزم را به وجود آورده که قوانین به درستی اجرا شوند، خاطرنشان کرد: ما باید بر اجرای استانداردها نظارت داشته باشیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان این که شغل پرستاری تعطیلی ندارد، بیان داشت: بار کار پرستاران حتی در تعطیلات نیز افزایش مییابد که نمونه آن را در کرونا نیز دیدیم. در طول ۲۴ ساعت، سه لاین کاری در بیمارستان شامل پرستاری، پزشکی و پشتیبانی و اداری داریم. پشتیبانی و اداری و پزشکان در شیفت صبح حضور دارند اما پرستار ۲۴ ساعته در بیمارستان حاضر است و ۱۶ ساعت را مستقل عملیات میکند.
وی با بیان اینکه بخشی از تعرفه گذاری مربوط به سال ۱۴۰۰ است و هیچ عدولی از اجرای آن اتفاق نیفتاده است، بیان داشت: منظور از اینکه پرداختی قانون تعرفه گذاری از شهریورماه انجام میشود، این است که مبدا پرداختیها دیماه است. سه بودجهی ۳۷۵ میلیارد تومانی مربوط به اجرای قانون در سال گذشته است و در سال جدید نیز ۵۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تخصیص مییابد که این بعلاوه ۱۶۲۰ میلیارد تومانی است که بابت کارانه پرداخت میشود. برخی تصور میکنند که با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری کارانهها حذف میشود در حالی که اینطور نیست و تعرفهگذاری در سال ۱۴۰۱، یک منبع مشخص دارد. در سال ۱۴۰۲ نیز منابع اجرای قانون در سرانه در نظر گرفته و تمام منابع یکجا تجمیع میشود.
میرزابیگی با اشاره به اینکه سیستم مراقبتهای پرستاری از سال ۱۴۰۲ در سرانه دیده میشود، تصریح کرد: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیاز به تدوین و تصویب سه آییننامه داشت؛ پس از آن که آییننامه به دولت رفت و کا و ارزش نسبی خدمات پرستاری تعیین و بسته خدمتی تدوین شد. کای پرستاری معادل ۱۴ هزار و ۹۵۰ تومان و برابر سایر گروههای پروانهدار یا پزشکان غیر هیئت علمی است.
وی ادامه داد: منظور از ارزش نسبی نیز سیاست و چگونگی بکارگیری کا است. این مسائل باید تبدیل به آیین نامه و تقدیم دولت میشد که این کار انجام شد و برای اجرایی شدن آن، سه آییننامه دیگر شامل آییننامه ثبت خدمات در HIS بیمارستان، آییننامه رسیدگی به اسناد، آییننامه بازتوزیع لازم بود. آیین نامه ثبت خدمات به تصویب رسید و رسیدگی به اسناد نیز به معنای ارزیابی این خدمات ثبت شده است. آییننامه بازتوزیع نیز نوشته شده است و در هفتههای آتی ابلاغ میشود.
وی ضمن تکذیب بازگشت طرح قاصدک، بیان داشت: تا زمانی که پرستاری در سرانه قرار بگیرد و جامعه پرستاری از نظام پرداخت احساس رضایت کند اصلاحات مکرر و مستمری خواهیم داشت و اینطور نیست که آیین نامهها قابل اصلاح و بازنگری نباشند. ما از هر کسی که احساس میکند میتواند بر اساس مفاد قانون تعرفه گذاری، اجرای بهتری از قانون را ارائه کند، استقبال میکنیم و هر کس ایدهای برای اجرای بهتر قانون دارد، آن را ارائه کند.
وی با اشاره به نیروهای تمدیدطرحی و قراردادی تصریح کرد: برخی از همکاران طرح خود را به پایان رسانده بودند اما به دلیل نیاز سیستم سلامت به حضور آنها، از آنها خواسته شد که طرح خود را تمدید کنند. این همکاران حق بزرگی به گردن ما دارند و مقام معظم رهبری فرمودند امنیت شغلی پرستاران را تامین کنید و با آنها مانند کارگران فصلی برخورد نکنید اما متاسفانه پس از فروکش کردن کرونا، این همکاران خانه نشین شدند و امیدواریم با طرح کمیسیون اجتماعی، این عزیزان مجددا به کار بازگردانده شوند.
دکتر میرزابیگی درباره موضوع فوق العاده خاص پرستاران تاکید کرد: همگی دست به دست یکدیگر میدهیم و بر اساس پیشرفت مطالبات، یکی یکی آنها را پیگیری خواهیم کرد.
وی درباره وضعیت نیروهای اورژانس تصریح کرد: قانون سازمان زمانی نوشته شده که کارشناسی فوریتهای پزشکی هنوز تشکیل نشده بود اما همین الان در شورای عالی سازمان نمایندههای نیروهای اورژانس حضور دارند و کارهایشان را پیگیری میکنند. منظور ما از "پرستاری" لفظ عام است و شامل پرستاران، بهیاران، اتاق عمل، هوشبری و ... است و خود را موظف به دفاع از مطالبات این گروهها میدانیم.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |