1401/09/23٢٢:٠٠
نامه رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور به رئیسجمهور
17 هزار پرستار طرحی در دوران کرونا خانه نشین شدهاند / خواستار استخدام نیروهای طرحی بدون آزمون و سهمیه هستیم / اعطای امتیاز فوق العاده خاص به پرستارن
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، پیرامون تحقق فوقالعاده خاص برای تمامی مدافعین سلامت و بیکار شدن 17هزار پرستارِ طرحی، به سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور نامه نوشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری؛ محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در نامهای به آیتالله سید ابراهیم رئیسی ضمن قدردانی از حمایتهای رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور از تلاشهای بیشائبه و جانفشانانه پرستاران در ایام جولان کرونا در کشور، به تشریح مشکلات و درخواستهای سپیدپوشان نظام سلامت پرداخت.
متن نامه به شرح زیر است :
حضرت آیت الله دکتر رئیسی
ریاست محترم و محبوب جهموری اسلامی ایران
سلام علیکم
احتراما در ابتدا از حضور گرم، امید بخش، ارزشمند و ارزش آفرین حضرتعالی در مراسم ملی گرامیداشت مقام پرستار بینهایت قدردان و متشکریم.
آقای رئیس جمهور محترم!
روز پرستار امسال در حالی برگزارشد که بیم و امیدهای زیادی پرستاران گرانقدر و سایر مدافعین از جان گذشته سلامت را همراهی میکرد.
امید به رهنمودهای حکیمانه و تذکرهای روشن و صریح مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به مسئولین در روزهای پرستار دو سال متوالی 1399 و 1400 در دیدار با پرستاران برای اجرای قوانین پرستاری و ایجاد امنیت شغلی برای پرستاران جوان وآزمون پس داده در دوران کرونا و توجه ویژه به مسایل رفاهی و معیشتی پرستاران. امید به حضور صادقانه و گرم حضرتعالی و پیآمدهای مبارک آن در سالهای 1400 و 1401 در جمع پرستاران و حمایتهای قاطع از مطالبات و حقوق به حق پرستاران و امید به مواضع امیدوار کننده سایر روسای قوا اعم از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم قوه قضاییه و درکل امید به قانون و عزم ارکان نظام و کشور، مبنی بر اتخاذ رویکرد قدرشناسانه به جامعه خدوم، بیادعا و خدمتگزار مردم ایران عزیز یعنی جامعهی پرستاری و سایر مدافعین سلامت.
لیکن متقابلا تهدیدهایی این امیدها را با تمام قوام و دوامی که دارد، در دل و ذهن جمع زیادی از پرستاران به ویژه پرستاران جوان، پرستاران طرحی، تمدید طرح و 89 روزه دوران کرونا، بیم از نوع رفتار برخی مسئولین میانی و عملیاتی در وزارت بهداشت یا سازمان برنامه و بودجه که در اثر اتخاذ مواضع سلیقهای و اجتهادات شخصی در تعارض با قانون، رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و دستورات صریح حضرتعالی و حمایتهای سایر روسای قوا، بیم از عدم اجرای قانون و... ، در سایر بخشهای غیر دولتی، نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و ... ، وضع موجود را به جایی رسانید، که موارد ذیل را شاهدیم :
1-علیرغم تاکیدات رهبر معظم مبنی بر لزوم ایجاد امنیت شغلی و عدم رفتار شبه کارگر فصلی با پرستاران جوان و موافقتهای حضرتعالی در روز پرستار سال قبل و امسال، لیکن هنوز جوانان غیور و از جان گذشته طرحی، اعم از شروع کنندگان داوطلبانه طرح یا تمدید کنندگان طرح و نیروهای 89 روزه ایام کرونا نه تنها استخدام نشده اند بلکه در یک خلف وعده آشکار، به طرز غیراخلاقی و غیر وجدانی بالغ بر 17 هزار نفر از آنان تاکنون از کار برکنار و خانه نشین شدهاند و حتی یک نفرشان هم بکارگیری نشده اند لذا همانطور که روز پرستار نیز مطرح شد و حضرتعالی موافقت فرمودید، خواهشمند استاز طریق تصویب یک مصوبه اختصاصی در ستاد ملی کرونا، این عزیزان که عدد آنها حدودا 17 هزار نفر می شود و در دوره کرونا بدون چشمداشت جان خود را در راه سلامتی مردم کف دست گرفتند اکنون، بدون هرگونه آزمون و رقابت با نیروهای تازه فارغ التحصیل یا سهمیه دار به کارگیری شوند( یادمان نرود که آزمون بزرگ این عزیزان مبارزه موفق با ویروس کرونا بود تا جایی که تعدادی از این عزیزان شهید، تعدادی جانباز کرونایی و تعدادی باعث بیمارشدن اعضای خانواده خود و ... شدند. لیکن لحظهای از خدمت سربازی گونه و طرح خود دست نکشیدند و در بیمارستانها در کنار صدها هزار بیمار کرونایی بدحال نه تنها مراقبت، بلکه نفس به نفس با آنها زندگی کردند).
2- ضمن تشکر از حضرتعالی و دولت محترم به دلیل تصویب آیین نامه اجرایی قانون تعرفهگذاری، در دولت لیکن به دلیل عدم اجرای کامل این قانون که ریشه در عدم ثبت خدمات و مراقبتهای پرستاری در سامانه های مربوطه و همینطور عدم پایدارسازی منابع مالی آن در چارچوب سرانه خدمات تشخیصی درمانی دارد بنابراین پیشنهاد میشود:
الف –مقرر فرمایید نماینده این سازمان به عنوان عضو شورایعالی بیمه در جلسات ان شورا شرکت کند.
ب- با تشکیل کارگروهی نظارتی و بین دستگاهی و با همکاری مستقیم نهاد محترم ریاست جمهوری، قانون تعرفه گذاری و آیین نامههای اجرایی آن عملیاتی گردد چرا که هنوز این قانون در بیمارستانهای وزارت بهداشت به طرز صحیحی اجرا نشده و در بیمارستانهای سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، بخش خصوصی و حوزه فوریتهای پزشکی تا این زمان اصلا اجرایی نگردیده است. در حالیکه بر اساس توافقات و صورتجلسات موجود بنا بوده؛ این قانون از ابتدای دی ماه سال 1400 کاملا عملیاتی شود.
ج- در بودجه 1402، منابع مربوط به تعرفه گذاری خدمات پرستاری شامل:
سهم پرستاران از محل 5/27% فعلی و از محل 6% هتلینگ به همراه اعتبار در نظر گرفته توسط مجلس محترم، تجمیع و به عنوان درصدی از سرانهی خدمات تشخیصی، درمانی (حداق 12 درصد) به عنوان " مراقبتهای پرستاری " در چارچوب سرانه خدمات تشخیصی درمانی پا دار و پایدار شود.
3- لزوم اعطای امتیاز فوق العاده خاص به مدافعین سلامت که بنا بود از سال قبل به این عزیزان هم اختصاص یابد اما هنوز بنا به دلایلی اجرایی نشده است.
بنابراین پیشنهاد می شود مقرر فرمایید بدوا وضع میزان حقوق، مزایا و تناسب آن با کار مفید هر دستگاهی که تا کنون از امتیاز فوق العاده خاص استفاده میکنند؛ بررسی شود قطعا ملاحظه خواهید فرمود که سختی، فرسودگی شغلی و درگیری شبانه روزی آنها با ارباب رجوع، به اندازه یکصدم جامعه پرستاری و سایر مدافعین سلامت نمیباشدلذا استدعا دارد محبت فرمایید در همین فصل بودجه سال 1402 براساس پیشنهاداتی که در مواردی چون، میزان ضرایب، سطح و عمق شمولیت مدافعین سلامت و شاخصه های برخورداری که توسط سازمان نظام پرستاری ارائه می شود، بررسی و به فضل الهی در بودجه سال 1402 به طور عملیاتی لحاظ شود. بی شک تاثیر این اقدام بر افزایش انگیزه خدمتی به لحاظ کمی و کیفی صد چندان خواهد شد و حتما در اقداماتی متقابل این لطف دولت محترم توسط مدافعین سلامت از طریق خدمت بیشتر، کار کیفی تر، افزایش درآمد و کارآمدی بیشتر بیمارستانها و مراکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی، ظرف مدت کوتاهی جبران خواهد شد.
لذا دولت محترم مطمئن باشند این اقدام نه تنها اقدامی هزینه بر نخواهد بود، بلکه نوعی سرمایه گذاری برای سود، بازده و رضایت مندی بیشتر مردم از نظام سلامت کشور خواهد بود.
4- لزوم جبران کمبود نیرو ی پرستار که از یکسو بدلیل گسترش مداوم تختها و بخشهای بیمارستانی و از سوی دیگر بدلیل بازنشستگی سالانه حدود هشت تا ده هزار نفر از پرستاران، باعث افت شدید شاخص و میزان پرستار نسبت به تخت بیمارستانی و نسبت به شاخص جمعیت کشور شده است. ( در حال حاضر حدود نیم تا 8/0 نفر به ازای هر تخت در 24 ساعت نیروی پرستار موجود داریم) که حداقل این شاخص میبایست 5/2 نفر به ازای هر تخت بیمارستانی در 24 ساعت باشد. البته این در حالی است که استانداردهای جهانی در این مورد، حداقل 4 نفر به ازای هر تخت در 24 ساعت است و این موضوع خود به تنهایی باعث آسیبهای جدی زیادی به بیماران، اوضاع بیمارستانها، جامعه پرستاری و سایر مدافعین سلامت میشود.
لذا پیشنهاد میشود مقرر فرمایید: در طول برنامه هفتم این نقیصه برطرف شود یعنی وزارت بهداشت موظف شود که سالانه 10 هزار نفر پرستار علاوه برجبران تعداد بازنشستگان هر سال، از گروه پرستاری با مشورت و همکاری سازمان نظام پرستاری در کل کشور به طور متناسب با نیاز کشورمان استخدام نماید.
امیدواریم همانگونه که در روز پرستار در محل سالن اجلاس سران فرمودید، با ورود جدی و صریح حضرتعالی، این مسایل - که قبل از اینکه مطالبه پرستار باشد، جزو موانع خدمتی آن ها برای خدمت بهتر، کیفی تر، بیشتر و عملی تر به مردم عزیز ایران اسلامی است، - حل و برای همیشه مرتفع گردد.
پیشاپیش از حسن ظن همیشگی و از مساعدتهای "بن بست شکن "حضرتعالی سپاسگزاریم.
میرزابیگی
رئیس کل
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |