1401/11/17١١:٣٨

بی عدالتی‌ها پرستاران طرحی را آزرده کرده است

بی عدالتی‌ها پرستاران طرحی را آزرده کرده است

پرستار بیمارستان کودکان مفید گفت: ازجمله چالش نیروهای طرحی، موضوع شیفت‌های سنگینی است که متحمل می‌شوند و این چالش با مدیریت مترون‌ها قابل رفع است. بی‌عدالتی در تعداد شیفت‌ها جزو مسائلی است که نیروهای طرحی را آزرده خاطر می‌کند.

لیلا خانعلی پرستار بیمارستان کودکان مفید در گفت‌و‌گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری با اشاره به مسائل و مشکلات جامعه پرستاری، اظهار کرد: در حال حاضر نیروهای جوان پرستاری بیمارستان، در چهار رده استخدامی رسمی، شرکتی، قراردادی و طرحی هستند. وضعیت پرستاران شرکتی به نسبت بهتر شده زیرا حقوق آن‌ها ۵۵درصد افزایش یافته است و این افزایش حقوق موجب رضایت‌مندی آنها شده است، اما درخصوص نیروهای طرحی، وضعیت مانند سابق است.

وی افزود: آن چه ممکن است پرستاران را آزرده خاطر کند، بحث امنیت شغلی است، زیرا هر لحظه ممکن است دانشگاه‌های علوم پزشکی نیروهای شرکتی را تعدیل کنند.

پرستار بیمارستان کودکان مفید تهران ادامه داد: وضعیت نیروهای طرحی باید بهبود یابد. دیگر چالش نیروهای طرحی، موضوع شیفت‌های سنگینی است که متحمل می‌شوند و این چالش با مدیریت مترون‌ها قابل رفع است. بی‌عدالتی در تعداد شیفت‌ها جزو مسائلی است که نیروهای طرحی را آزرده خاطر می‌کند.

خانعلی درباره تبعات کمبود نیروی پرستار، تصریح کرد: از اهداف تربیت پرستار در کشور ما این است که مراقبت‌ها استاندارد و باکیفیت شوند‌ و رضایت‌مندی بیماران افزایش یابد و خودمراقبتی در بیماران ترویج پیدا کند. منابع انسانی پایه و ستون هر سازمانی را تشکیل می‌دهند و تعداد کافی نیروی پرستاری، پایه‌های جامعه پرستاری را مستحکم‌تر و کیفیت ارائه مراقبت‌های پرستاری را بیشتر می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر خدمات درمانی کیفیت بیشتری پیدا کنند بیمار رضایت بیشتری از خدمات درمانی خواهد داشت، گفت: از این طریق بیمار خودمراقبتی را می‌آموزد که این مسئله علاوه بر کاهش بار مراجعات به بیمارستان‌ها، بار اقتصادی خانوار و نظام سلامت نیز کاهش می‌یابد.

پرستار بیمارستان کودکان مفید اضافه کرد: جای پرستار صرفاً در بیمارستان نیست، بلکه پرستار باید در جامعه نیز فعالیت کند. با توجه به شرایط حال حاضر جامعه، فشار زیادی به نظام سلامت کشور وارد می‌شود.

خانعلی با بیان اینکه بی‌انگیزگی پرستاران از چالش‌های دیگر حوزه پرستاری است، بیان کرد: به دلیل کمبود شدید نیروی پرستاری و افزایش فشار کاری، اغلب پرستاران انگیزه کافی برای فعالیت ندارند که این امر در درازمدت به ضرر نظام سلامت خواهد بود، زیرا در کشور برای تربیت پرستار هزینه می‌شود که متأسفانه در اثر بی‌انگیزگی، مهاجرت از سوی آنها رخ می‌دهد.

پرستار بیمارستان کودکان مفید، گفت: با وضعیتی که در مهاجرت‌ها در حوزه پرستاری داریم، دچار کمبود شدید نیروی پرستاری خواهیم شد. راهکار این مشکل در کنار افزایش تربیت دانشجو می‌بایست رضایتمندی پرستاران را نیز ارتقا دهیم تا از مهاجرت آن‌ها جلوگیری شود.

خانعلی همچنین ابراز کرد: جامعه پرستاری حق و حقوق خود را مطالبه می‌کند، اما در کنار آن باید مبنای حقوق پرستاران را براساس عملکرد و ارزش کار آن‌ها قرار دهیم‌. درحال حاضر شرایط دریافتی پرستارانی که سابقه کاری مشابه دارند، یکسان است که این مسئله باعث شده فضا رقابتی نشود.

پرستار بیمارستان کودکان مفید در پایان خاطرنشان کرد: باید برای پرداخت حقوق به پرستاران، براساس صلاحیت نیروها، درجه دانش و مهارت، رنکینگ و رتبه‌بندی درنظر گرفته شود و نباید صرفا سابقه کار آن‌ها مدنظر قرار گیرد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: