1401/11/23١٥:٤٦
تلاش پرستاران برای رسیدگی به مصدومان زلزله خوی/اختصاص چادر برای زلزلهزدگان و کادر درمان ضروری است
عضو شورای عالی نظام پرستاری جزئیاتی از تلاشهای کادر درمان و پرستاران در رسیدگی به زلزلهزدگان و آسیبدیدگان در زلزله خوی را تشریح کرد.
دکتر حسین متعارفی در گفتوگو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه از تاریخ 30 شهریور 1401 تاکنون چهار زلزله نسبتاً شدید در خوی اتفاق افتاده و خوی را دچار حادثه کرده است؛ اظهار کرد: در زلزله اول 36 مصدوم داشتیم؛ ۱۳ روز بعد یعنی در 13 مهرماه، زلزله نسبتاً شدیدی در نیمههای شب حادث شد که در پی آن 1189 مصدوم داشتیم که ۱۰۱ نفر از آنها جراحی شدند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: در تاریخ 28 دی ماه یک زلزلهی دیگر اتفاق افتاد که 247 مصدوم برجا گذاشت و نهایتاً زلزله چهارم در هشتم بهمن ماه سال جاری، یک زلزله شدیدتر نسبت به زمینلرزههای قبلی بود که 1558 مصدوم بر جای گذاشت.
متعارفی ادامه داد: از ساعتهای اولیه زلزله اخیر که حدود ساعت 21 و 30 دقیقه اتفاق افتاد و بحران را اعلام کردند، کادر درمان بلافاصله در محل کار خود حاضر شدند به خصوص همکاران گروه پرستاری و فوریتهای پزشکی و اتاق عمل پای کار آمدند و خدمات ویژهای را به کل مصدومان ارائه کردند.
وی گفت: همه مردم زلزله زده دچار وحشت شده بودند؛ با این حال همه پرستاران تقریباً در همان ساعتهای اولیه خانوادههای خود را ترک کردند و به کمک مردم زلزله زده آمدند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که وجود دارد این است که الان مردم منطقه با توجه به سردی و برودت هوا و به خاطر بارش برف، بیش از مواد غذایی به وسایل گرمایشی نیاز دارند. چادر در شهرستانها به خصوص به کارد درمان برای اسکان خانوادهها باید اختصاص دهند؛ همچنین در زمینه وسایل بهداشتی و یک سری اقلام درمانی و دارو نیاز به کمک داریم.
متعارفی بیان کرد: همکاران ما بلافاصله بعد از خدماتی که به بیمارستانها ارائه می دادند تیمهای درمانی و امدادی را در کمپهای سلامت تشکیل دادند و بازدیدها و مراقبتهای مستمر به شکل اکیپهای پزشکی برای زلزله زدگان انجام شد و تداوم دارد.
وی با بیان اینکه به لحاظ تعداد نیروی پرستاری کمبود خاصی در این زلزله احساس نکردیم؛ تصریح کرد: ما بیماران خود را به بیمارستانهای مجاور انتقال دادیم و نیروهای لازم برای خدمت رسانی به مصدمان وجود داشت ولی خستگی طولانی و کار در مواقع بحران دلهرهآور است و کادر درمان آسیبهای شدید روحی را تجربه میکنند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ابراز کرد: پیشنهاد من این است که از همکارانی که دچار زلزله شدند و خدماتی را برای زلزله زدگان ارائه دادند و بسیار قوی ظاهر شدند حمایتهای مالی صورت بگیرد تا موجب دلگرمی این همکاران شود. همچنین پیشنهاد میشود این همکاران در اولویت تحویل وام قرار بگیرند تا همکاران متوجه شوند که خدماتشان دیده میشود تا بتوانند با کیفیت بهتر و وضعیت بهتری خدمات را به مردم ارائه دهند.
متعارفی یادآور شد: از ساعتهای اولیه بلافاصله به خاطر شرایطی که در بیمارستانهای شهرستان اتفاق افتاد تخلیه بیماران عادی از بخشها انجام شد یعنی پرستاران ما مشارکت فعالی در جابجایی و انتقال بیماران به بخشها را داشتند و فعالیت یکی از بیمارستانها به خاطر آسیب جدی برای بستری بیماران تقریبا محدود شده بود و فقط خدمات سرپایی را در اورژانس انجام میدادند و بیمارستانهای دیگر که نوساز بودند و دچار آسیب شده بودند نیز بیماران را به بیمارستانهای شهرهای اطراف انتقال دادند.
وی با بیان اینکه همکارانمان بدون هیچ چشم داشتی سنگ تمام گذاشتند و تلاشهای وافری را انجام دادند؛ اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در بحث بیمارستان مشکلات زیرساختهاست. با توجه به آسیبهایی که به برخی از بیمارستانها وارد شده همکاران ما در ارائه خدمات دچار مشکل شدهاند و یکی از چالشهای دیگر این است که محل اسکان خانوادههای همکارانمان کمی دچار مشکل است که باید این مشکل مرتفع شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به رعب و وحشت و شایعاتی که وجود دارد؛ گفت: زلزلهای که اخیراً در ترکیه نیز اتفاق افتاد باعث هراس خیلی زیادی شده و هنوز مردم جرئت اینکه به خانههایشان بروند را ندارند و در چادرها زندگی میکنند.
وی افزود: برخی از همکاران برای رفت و آمد با خانوادههایشان به شهرهای مجاور میروند و این مسئله کمی مشکل ایجاد کرده و کمبود چادر داریم. امیدوارم که با تلاشهای زیادی که انجام می شود که جای تقدیر دارد؛ راه چارهای برای حل این مشکلات پیدا شود.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |