1402/03/24٢٣:٤٦

بیانیه پایانی نشست مشترک رؤسای هیأت‌مدیره‌ها و اعضای شورای عالی نظام پرستاری

بیانیه پایانی نشست مشترک رؤسای هیأت‌مدیره‌ها و اعضای شورای عالی نظام پرستاری

اجلاسیه مشترک اعضای شورای عالی نظام پرستاری و رؤسای هیئت مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور امروز برگزار شد که در پایان این اجلاسیه، بیانیه‌ای قرائت شد.

 
به گزارش خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، اجلاسیه مشترک اعضای شورای عالی نظام پرستاری و رؤسای هیئت مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور صبح امروز برگزار شد که در پایان این اجلاسیه، بیانیه‌ای نیز قرائت شد.

متن کامل بیانیه  پایانی نشست  مشترک رؤسای هیات‌مدیره‌ها و اعضای شورای عالی نظام پرستاری  کشور در تاریخ 1402/03/24به شرح زیر است: 

بسمه‌تعالی
 
با نام و یاد امام عزیز و شهدای انقلاب، دفاع مقدس، شهدای سلامت و شهدای امنیت و با سلام و درود به محضر امام عصر(عج) و نایب بر حقشان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)؛ نشست مشترک اعضای شورای عالی نظام پرستاری و روسای محترم هیات مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۴ برگزار شد و بعد از یک روز کامل بحث و بررسی پیرامون مسایل مختلف این روزهای جامعه خودم و پرتلاش پرستاری و نظام سلامت و با توجه به لزوم و اهمیت توجه به انگیزه خدمتی مدافعان سلامت ‌پاسداران خط مقدم حفاظت ‌صیانت از حیات ‌سلامت آحاد ملت عزیز و قدردانی از خدمات ارزشمند این قشر خدوم که هنوز از رشادت‌ها وعزم پولادین این عزیزان درمقابله با ویروس منحوس کرونا زمان زیادی نگذشته و علیرغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب و وجود قوانین و زیرساخت های کافی، اما نه فرامین و منویات رهبری معظم و نه دستورات صریح رییس محترم جمهور و نه مفاد قوانین مجلس و نه توافقات و آیین نامه های مصوب دولت هیچکدام به نحو شایسته ای که محقق نشده هیچ، بلکه این روزها به بهانه اجرای قانون تعرفه گذاری؛ درست برعکس مفاد قانون و مصوبات دولت ؛ وزارت بهداشت رفتاری ضدقانون تعرفه گذاری و برعلیه قانون مذکور پیش گرفته که به شدت جامعه پرستاری را از دولت محترم عصبانی و نا امید کرده و از طرفی هم دقیقا همین رفتار را با قانون ارتقاء بهره وری نیز اعمال می‌کند که تجلی این قانون ستیزی هم در پرداختهای بسیار ناچیز و گاها تحقیرآمیز علی‌الحساب به جامعه پرستاری  تحت عنوان کارانه تعرفه و نیز گنجاندن  موضوع قانون بهره وری درآمده ۱۸۲ قانون برنامه هفتم توسعه است. با این رفتارهای وزارت مذکور قبل از آنکه بازی با اعصاب و روح وروان یک جامعه خدوم امتحان پس داده باشد در واقع اهمیت قائل نشدن برای سلامت و حیات آحاد ملت عزیز و معطل سازی فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، در سه سال پیاپی؛ زیرپا گذاشتن قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و نادیده گرفتن دستورات صریح رئیس محترم جمهور و نادیده گرفتن پیگیری های قوه محترم قضاییه است.
 
 بنابراین اکنون که فرصت مغتنمی به نام  موعد تصویب برنامه هفتم در مجلس شورای اسلامی فراهم شده است، به ویژه از دولت محترم و هم از مجلس محترم شورای اسلامی و قوه محترم قضاییه، انتظار داریم که هم از جایگاه های نظارتی و هم از جایگاه قانون گذاری خود ورود کرده و موارد ذیل را به عنوان مهم‌ترین خواسته ها و مطالبات محقق نشده جامعه خدوم، صبور و نجیب پرستاری ‌و سایر مدافعین عزیز سلامت محقق کنند و اجازه ندهند بیش از این یک وزارتخانه با رفتارهای خود، یک جامعه  حداقل سیصد و پنجاه هزار نفری شاغل در حیاتی ترین بخشهای مورد نیاز جامعه بی انگیزه و بدبین شوند:
 
۱. ابقای بند «ی» تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۲، ‌شفاف سازی آن به عنوان منبع تامین تعرفه خدمات پرستاری در سرانه خدمات تشخیصی درمانی ایرانیان و اجرای دقیق و صحیح قانون تعرفه گذاری به معنای محاسبه خدمات در سیستم HIS مراکز درمانی دولتی و ‌غیر دولتی آنهم طبق قانون بر مبنای قیمت k خدمتی ویژه پرستاران و محاسبه ارزش نسبی خدمات پرستاری نه بر مبنای فقط تعداد تخت و تعداد شیفت، در تمام بخشهای دولتی، غیردولتی، نیروهای مسلح، بخش خصوصی و خیریه و... 
 
۲. حذف سریع و بدون فوت وقت موضوع قانون بهره وری از ماده ۱۸۲ برنامه هفتم توسعه که اخیراً از دولت به مجلس رفته و متاسفانه وزارت بهداشت بعد از اجرای آزمایشی حذف مزایای قانون بهره‌وری در استان های گیلان و خراسان، اکنون آن را در برنامه هفتم گنجانده است. 
 
۳. تصویب اعطای حق فوق العاده خاص برای جامعه پرستاری و مدافعین سلامت با توجه به آزادسازی منابع زیاد مالی وزارت بهداشت (از محل تغییر وضعیت دهها هزار نیروی شرکتی و پاره وقت، اخذ مجوز ۳۲۰۰۰ همت از ستاد ملی کرونا به بهانه اجرای تعرفه ها) و پرداخت از محل درآمد اختصاصی.
 
۴. اکنون بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد که ساعت اضافه کار براساس میانگین قانون بهره وری محاسبه شود. چون در حال حاضر قیمت هر ساعت اضافه کار پرستاری به میزان (یک صد و هفتادم) می‌باشد که باید بر مبنای قانون بهره وری به میزان ارزش هر ساعت اضافه کار به (یک صد و هشتم) حقوق هر پرستار ارتقا یافته و محاسبه شود. 
 
۵. توقف طرح ارتجاع گونه آموزشی به نام طرح  بهیاری دوساله
 
۶. تدوین استاندارد ملی و جامع نیروی انسانی پرستاری ۲/۵ نفر کادر پرستاری به ازای هر تخت در ۲۴ ساعت و برنامه ریزی در جهت نیل به آن، و استخدام پرستار در طول برنامه هفتم متناسب با کمبودها از جمله بازنشستگی ها، افتتاح بخش ها و مراکز درمانی جدید، مهاجرت ها، خروج از کار، مرخصی زایمان بانوان پرستار و ...
 
۷. پیگیری مطالبات بر زمین مانده دوران کرونا از جمله علاج مشکل اجحاف بزرگ و تاریخی در حق پرستاران جوان، ایثارگر و از جان گذشته دوران کرونا و بازگشت  به کار و استخدام آن ها، بدون آزمون و بدون شروط بروکراتیک
 
۸. واگذاری اعطای  پروانه صلاحیت حرفه ای به سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده جامعه پرستاری به منظور اجرای موثر آن
 
۹. اجرای صحیح قانون مشاغل سخت و زیان آور و بازنشستگی پیش از موعد همکاران خدوم پرستار در بخش های دولتی ؛ غیردولتی از جمله سازمان تامین اجتماعی و سایر دستگاه‌ها
 
۱۰. ترویج فرهنگ پرستاری جامعه نگر، پوشش  بیمه ای خدمات پرستاری درمنزل و همینطور خدمات غیر بیمارستانی برای بیماران مزمن و صعب‌العلاج 
 
۱۱. برگزاری بی طرفانه، آزاد و پرشور انتخابات و صیانت از یکایک آرا جامعه پرستاری توسط هیات های اجرایی و نظارت که تماما برعهده وزارت بهداشت می‌باشد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: