1402/03/28١٦:٤١

عضو ناظر مجلس در شورای‌عالی نظام پرستاری:

رفع تبعیض در پرداخت‌ها با ثبت خدمات پرستاری در سیستم بیمارستان‌ها قابل تحقق است

رفع تبعیض در پرداخت‌ها با ثبت خدمات پرستاری در سیستم بیمارستان‌ها قابل تحقق است

عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری، رفع تبعیض و بی‌عدالتی در پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری را با ثبت خدمات در سیستم بیمارستان‌ها قابل تحقق عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، محمد پاک‌مهر عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی نظام پرستاری در اجلاسیه مشترک اعضای شورای عالی نظام پرستاری و رؤسای هیأت‌مدیره‌های سراسر کشور، اظهار کرد: پرستاران ما فرشتگان سلامت جامعه و مرکز ثقل حوزه درمان هستند؛ پرستاران هم در دوره دفاع مقدس و هم در دوران کرونا، درخشنده ظاهر شدند و درس پس دادند.

وی افزود: اگر بخواهیم شجاعت جامعه پرستاری را مثال بزنیم، باید درباره مجاهدت‌های پرستاران در دوران کووید ۱۹و جنگ تحمیلی صحبت کنیم که جامعه پرستاران تعداد زیادی شهید تحویل جامعه دادند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در شرایطی که روزانه ۷۰۰بیمار کرونایی جان می‌باختند و خانواده آن‌ها از حضور بر بالین بیمارشان ترس داشتند، پرستاران در میدان حضور پیدا کردند و اگرچه با مسائل مالی نمی‌توان این شجاعت و تلاش را جبران کرد، اما برای پاسخ دادن به زحمات آن‌ها، برقراری فوق‌العاده خاص با ضریب حداقلی، کمترین کاری است که می‌توان انجام داد.

پاک‌مهر ادامه داد: جامعه پرستاری بیشترین خدمات را در دوران کرونا و در حال حاضر ارائه کرده‌اند و تلاش این جامعه فراموش نمی‌شود‌؛ در شرایطی که بسیاری از افراد در حال مهاجرت هستند، پرستاران علی‌رغم تنگناهای مالی، مانده‌اند و در نظام مقدس جمهوری اسلامی به مردم خدمات درمانی ارائه می‌کنند

وی تصریح کرد: با همکاری سازمان نظام پرستاری و مجلس در تلاش هستیم تا مطالبات پرستاران محقق شود؛ تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶مصوب شده، اما اجرایی نشده بود، در نهایت در سال گذشته اجرای این قانون با اعتبار ۵هزار میلیارد تومان مصوب شد، اما ۳.۴هزار میلیارد تومان از این اعتبار، محقق و پرداخت شد و ۱.۶هزار میلیارد تومان پرداخت نشده است.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری خاطرنشان کرد: رفع تبعیض و بی‌عدالتی در پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری با ثبت خدمات در سیستم بیمارستان‌ها قابل تحقق است، اما یکی از مشکلات سال گذشته، عدم ثبت خدمات پرستاران در سیستم‌های «اچ‌ای‌اس» بیمارستان‌ها بوده که این مشکل در حال برطرف شدن است.

پاک‌مهر با بیان اینکه پرداختی‌های تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری براساس خدمات ارائه شده توسط پرستاران است، گفت: این شیوه پرداختی باعث برقراری عدالت می‌شود، البته نقص‌هایی نیز وجود دارد، از جمله اینکه برخی پرستاران که در بخش بالینی کار نمی‌کنند، این تعرفه را دریافت نمی‌کنند.

وی افزود: هرچه ضریب اشغال تخت بیشتر شود، خدمات پرستاری و درآمد بیمارستان‌ها و پرستاران نیز افزایش می‌یابد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه برقراری فوق‌العاده خاص به پرستاران جزو مطالبات جامعه پرستاری است، تصریح کرد: به وزارت بهداشت، پیشنهاد کردیم که پرداخت فوق‌العاده خاص به پرستاران از محل درآمدهای اختصاصی بیمارستان‌ها انجام شود تا دولت به دلیل عدم تأمین اعتبار، مانع برقراری آن نشود‌؛ همچنین درخواست کردیم که به جای ضریب ۳از ضریب‌های پایین‌تر استفاده شود‌ و در سال‌های بعدی با تأمین اعتبار به تدریج این ضریب را افزایش دهیم. اگر فوق‌العاده خاص با ضریب سه اجرا شود، به ۵۰تا ۶۰هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که عدد نسبتاً بالایی است‌، ما مخالف اجرای فوق‌العاده خاص با ضریب سه نیستیم، اما باید شرایط اعتبارات موجود در کشور را نیز در نظر گرفت.
 


 
نسخه چاپي

 

کاربر مهمان
1402/03/30 15:1
1
2
توجه داشته باشید که ثبت خدمات پرستاری توسط سرپرستار بخش انجام می‌شود، همان کسی که من دربخش هم دیدم، از هر کسی که خوشش میآمد بیمار را سطح 3، و از هر کس خوشش نمیامد همون بیمار را سطح 2 رد می‌کرد، پس بنابراین باید طوری شود که ثبت خدمات از طریق کامپیوتر انجام شود. با تشکر
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: