1402/09/01٢٢:٣٢

نایب رئیس مجلس در آیین بزرگداشت روز پرستار:

مهاجرت پرستاران جفا به مردم و سرمایه‌های آن‌هاست/ جبران عقب‌ماندگی‌های حل مشکلات پرستاران در قوانین بودجه

مهاجرت پرستاران جفا به مردم و سرمایه‌های آن‌هاست/ جبران عقب‌ماندگی‌های حل مشکلات پرستاران در قوانین بودجه

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، مهاجرت پرستاران را جفا به مردم و سرمایه‌های آن‌ها دانست و گفت: باید یک هم‌ترازی ایجاد شود؛ پرستاران سرمایه‌های نظام سلامت هستند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تبریک ایام ولادت حضرت زینب کبری(س) به عنوان بزرگ پرستار تاریخ، روز و هفته پرستار را ایام یادآوری خدمات‌، فداکاری‌ها و ایثارگری‌های پرستاران خواند.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از نکاتی که در فرمایشات نماینده‌های این قشر خدوم و بیانات رئیس سازمان نظام پرستاری بیان شد، مورد توجه بنده هم است. مطالباتی که مطرح شد، بی‌جا، زیاده‌خواهی، خارج از وسع دستگاه‌های مربوطه و مخالف عرف خدمت‌رسانی و خدمتگزاری نیست.

وی ادامه داد: مشکلاتی است که هم ما بیرون از گود شاهد آن هستیم و هم جامعه پرستاری که به صورت عملیاتی و کف میدان هستند، آن را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌اند.

نایب رئیس مجلس گفت: از گذشته مدافع حل مشکلات پرستاران بوده‌‌ایم و بعضا در ایام ارائه لایحه برنامه بودجه، بنده با رئیس سازمان نظام پرستاری تماس می‌گیرم و موارد و وضعیت را جویا می‌شوم.

حجت‌الاسلام ذوالنوری با اشاره به اهمیت کار پرستاران که رهروان حضرت زینب کبری(س) هستند، گفت: مشکلاتی در مسیری که شما طی می‌کنید، وجود دارد که باید حل شود، در همین راستا مطالبی که تنظیم و متن‌هایی که توسط نمایندگان پرستاران در این جلسه قرائت شد را شخصا به دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی منتقل می‌کنم تا هم زحمات شما بی‌نتیجه نماند و هم مطالبات‌تان پیگیری شود.

 نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مسائل مهم پیش روی جامعه پرستاری، افزود: نیازی به شرح مشکلات نیست، همان طور که در صحبت‌های نمایندگان پرستاران مطرح شد، ما در این زمینه کمبود قانون نداریم، بلکه مطالبه پرستاران، اجرای قانون است. مجلس در بُعد قانون‌گذاری نسبت به این موضوع حساسیت به خرج داده است، اما این قانون باید اجرا شود.

 

ذوالنوری افزود: امروز حدود ۲۲۰هزار پرستار شاغل و ۲۰تا ۳۰هزار پرستار بیکار در کشور داریم، یعنی از یک طرف کار ما روی زمین مانده و نیروی پرستاری تحت فشار کاری بالا است و از طرف دیگر، گروه زیادی که توان، تخصص و مطالبه کار دارند، با مشکل روبه‌رو هستند.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جای تأسف دارد پرستارانی که در ایام کرونا داوطلبانه و با تمدید ایام طرح خود، همه هستی خود را در طَبق اخلاص گذاشته و به میدان آمدند و مقام معظم رهبری و رئیسجمهور نیز نسبت به حل مشکلات آن‌ها دستور داده‌اند، این دستور اجرا نشده است.

حجت‌الاسلام ذوالنوری اضافه کرد: در این موضوع مجلس از موضع نظارتی خود، اجرای قانون تعرفه‌گذاری، اضافه‌کاری پرستاران و ... را دنبال خواهد کرد.

وی با اشاره به درخواست یکی از پرستاران مبنی بر استخدام نیروی جدید متناسب با توسعه مراکز درمانی و بیمارستانی در شهرهای مختلف، گفت: دولت و وزارت بهداشت و درمان هر روز کارنامه پرافتخاری در ارائه تخت‌ها و تعرفه‌های بیمارستانی ارائه می‌کنند، اما هر کاری که ایجاد می‌شود، الزاماتی دارد و باید به ازای هر تخت بیمارستانی که اضافه می‌شود، برای بحث نیروهای پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری هم فکر کنیم.

حجت‌الاسلام ذوالنوری افزوذ: طبیعتا نمی‌شود در یک شهری ظرفیت ایجاد کرد و از جای دیگری نیرو ببریم، در این صورت هم نیروی انسانی ناکافی است و هم جایی که تخت اضافه می‌کنیم، فشار کار مضاعف به نیروهای موجود اضافه می‌شود؛ بنابراین اگر افزایش تخت بیمارستانی داریم، نمی‌توانیم با در نظر نگرفتن نیروی کار مشکل جدیدی ایجاد کنیم و باید برای حل این مشکل هم فکری کرد.

وی همچنین در ادامه با اشاره به بار کاری و تخصصی که پرستاران به دوش می‌کشند، بر لزوم حل مشکلات تعرفه‌ای، امنیت شغلی، اضافه‌کاری اجباری و تعرفه اضافه کار آنان تأکید کرد و گفت: ما به ازایی که در مقابل اضافه کاری به پرستاران پرداخت می‌شود، با اضافه کار مشابه در بخش‌های خصوصی و همچنین کشورهای همسایه، بسیار متفاوت و با فاصله زیادی است، در مقابل تورم موجود در جامعه هم پاسخگوی نیاز آنان نیست و همین موجب دلسردی و مهاجرت پرستاران می‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهاجرت پرستاران در سال‌های اخیر، بیان کرد:  با مهاجرت پرستاران، در واقع نیروهایی که با سرمایه همین مردم پرورش داده‌ایم، نتیجه کار خود را در اختیار و خدمت یک کشور دیگر قرار می‌دهند، بنابراین آنچه موجب مهاجرت پرستاران می‌شود، جفا به مردم و سرمایه‌های آن‌ها است و باید یک هم‌ترازی ایجاد شود؛ پرستاران سرمایه‌های نظام سلامت هستند.

حجت‌الاسلام ذوالنوری ادامه داد: باید توجه داشت تعرفه پایین اضافه‌کاری‌ها یا تأخیر در پرداخت کارانه‌ها و اضافه‌کاری‌ها ارزش آن دریافتی را هم کم می‌کند و موجب نارضایتی می‌شود.

نایب رئیس مجلس اضافه کرد: اگر قرار است قانون اجرا نشود، پس مجلس را تعطیل کنيم!!، اگر در قانون برنامه هفتم‌ توسعه، وزارت بهداشت در حمایت از پرستاران قوی‌تر ورود می‌کرد، اقدامات حمایتی از پرستاران بهتر صورت می‌گرفت.

حجت‌الاسلام ذوالنوری ضمن اعلام و تأکید بر اینکه در مجلس برای حل این مسائل تلاش می‌کنیم، گفت: در این باره حتما یک نشست با حضور وزارت بهداشت و درمان، سازمان نظام پرستاری، کمیسیون بهداشت و کمیسیون اصل 90 مجلس برای گزارش‌گیری از کیفیت و نحوه اجرای قوانین مصوب شده برگزار خواهیم کرد تا عملکرد خود را به مجلس گزارش دهند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشسان کرد: باید لوایح قانونی مد نظر سازمان نظام پرستاری از طریق دولت به مجلس ارائه شود، زیرا خودِ مجلس و نمایندگان طبق اصل 75 قانون اساسی نمی‌توانند به این موضوع ورود کنند، اما در برنامه‌های توسعه پنج ساله و برش‌های یک ساله لایحه برنامه بودجه تلاش می‌کنیم نسبت به جبران این عقب‌افتادگی‌ها کمک کرده باشیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: