1402/10/23١٥:٠٤

رئیس کل سازمان نظام پرستاری:

دوره ششم سازمان نظام پرستاری پیشگام تعامل برای احقاق حقوق پرستاران خواهد بود

دوره ششم سازمان نظام پرستاری پیشگام تعامل برای احقاق حقوق پرستاران خواهد بود

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، گفت: در جهت احقاق حقوق بر زمین مانده پرستاران، لازم است تعامل دوچندان بین سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری و همراهی توأمان هیأت دولت و مجلس ایجاد شود و دوره ششم سازمان نظام پرستاری، پیشگام این همکاری و تعامل خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، محمدتقی جهانپور رئیس کل سازمان نظام پرستاری درباره اظهارنظرهایی که از خروج سالانه هزاران پرستار از کشور حکایت می‌کند، می‌گوید: به‌طور دقیق نمی‌توان این آمار را تأیید کرد، زیرا تعداد قابل‌توجهی از همکاران که برگه گود استندینگ (رضایت‌نامه) را از سازمان نظام پرستاری دریافت می‌کنند، ادامه روند مهاجرت را طی نکرده و داخل کشور می‌مانند، اما می‌توان گفت که تعداد همکارانی که مهاجرت می‌کنند، قابل توجه است و باید برای ماندگاری همکاران در کشور اقدامات مناسبی انجام داد.
 
وی درباره آمار واقعی مهاجرت پرستاران اضافه کرد: همانطور که عنوان شد، تعداد کسانی که گواهی گوداستندینگ (رضایت‌نامه) را دریافت می‌کنند، با تعداد کسانی که مهاجرت می‌کنند، متفاوت است و به‌طور دقیق نمی‌توان عدد را ذکر کرد، ولی این عدد حتما قابل توجه خواهد بود.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تأیید افزایش روند مهاجرت پرستاران طی سال‌های اخیر، دلیل عمده آن را فشارهای کاری و اقتصادی می‌داند و ابراز امیدواری می‌کند که بتوانند با همکاری وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های مربوطه، مهاجرت پرستاران را کاهش دهند.
 
جهانپور، مهم‌ترین عوارض مهاجرت پرستاران را آسیب به سلامت مردم و ساختار نظام سلامت می‌داند و اضافه می‌کند: جامعه پرستاری نیز به‌ علت کمبود نیروی متخصص، آسیب خواهد دید، اما  به‌صورت کلی، مهم‌ترین عارضه این موضوع، آسیب به سلامت مردم است.
 
شأن اجتماعی پرستاران باید مورد توجه قرار گیرد
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، درباره اقدامات لازم برای کاهش روند مهاجرت پرستاران و ماندگاری آن‌ها، می‌گوید: مشکلات کادر درمان و پرستاران صرفا به سبب مشکلات اقتصادی و اجتماعی است؛ باید نگاه ویژه‌ای به این قشر داشت و متناسب با زحمت و جایگاه علمی و تخصصی و خدماتی که ارائه می‌دهند، برای آن‌ها منابع مالی اختصاص داد و ‌به شأن اجتماعی‌شان توجه کرد؛ بی‌اهمیتی به خواست و جایگاه کادر درمان به منزله بی‌اهمیتی به جان و سلامت جامعه قلمداد می‌شود و ایجاد شرایط مناسب، امنیت شغلی، رفع نیازهای معیشتی، ارتقای شرایط حرفه‌ای، ایجاد فرصت‌های شغلی، گردش نخبگی و ایجاد صندلی‌های مدیریتی و همچنین تلاش در جهت ایجاد بیمارستان‌های مگنت و تعامل بیشتر کادر درمان، علی‌الخصوص پزشک و پرستار از راهکارهای میان‌مدت و کوتاه‌مدت در این خصوص هستند. ان‌شاءالله اگر در آینده مواردی همچون فوق‌العاده خاص، افزایش ردیف‌های استخدامی، اصلاح بازپرداخت تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و چندین مورد دیگر به سرانجام برسد، بدون شک آمار مهاجرت همکاران نیز کاهش خواهد یافت.
 
جهانپور همچنین افزود: در جهت احقاق حقوق بر زمین مانده پرستاران، لازم است تعامل دوچندان بین سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری و همراهی توأمان هیأت دولت و مجلس ایجاد شود. دوره ششم سازمان نظام پرستاری، پیشگام این همکاری و تعامل خواهد بود و در تلاشیم این تعامل بیشتر و مؤثر‌تر از دوره‌های قبل ایجاد شود.

منبع: شفاآنلاین


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: