1402/12/01٢٣:٣٩
دیدار رئیس کل ،رئیس شورا و اعضای شورای عالی سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری با آیت الله اعرافی عضو شورای نگهبان / مطالبات پرستاران و چالش های روز پرستاری به طور مبسوط بیان شد
اعضای شورای عالی سازمان نظام پرستاری،رئیس کل سازمان و معاونت محترم پرستاری وزارت بهداشت در نشستی با آیت الله علی رضا اعرافی عضو شورای نگهبان و رئیس حوزه های علمیه به گفتگو پرداختند.
اعضای شورای عالی نظام پرستاری، رئیس کل محترم سازمان نظام پرستاری و معاونت محترم پرستاری وزارت بهداشت در نشستی با آیتالله علی رضا اعرافی عضو شورای نگهبان و رییس حوزه های علمیه به مباحث و مطالبات حوزه پرستاری پرداختند، در این نشست دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: جامعه 260 هزار نفری پرستاری که 230 هزار نفر درمان و 30 هزار نفر آن در عرصههای دیگر خدمت میکنند، یک ظرفیت و پتانسیل بزرگ در کشور است که از این ظرفیت بزرگ استفاده حداقلی میشود، ما توانایی این را داریم که براساس آموزشهایی که در دانشگاهها میبینیم، خدمات را ارزانتر و با کیفیتتر ارائه دهیم.
دکتر عبادی تصریح کرد: خوشبختانه ما میتوانیم ادعا کنیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، 30 مرکز پرستاری، به بالغ بر 210مرکز رسیده، کمتر از هزار نفر پرستار و بهیار در سال پیش از انقلاب بوده که امروز به سالانه 10 هزار و 500 نفر در مقطع کارشناسی، 13 رشته کارشناسی ارشد و دکتری داریم که هم دستاورد ارزشمند برای انقلاب و هم برای حرفه پرستاری است.
وی ادامه داد: علاوه بر این اتفاقات ارزشمند، در حوزه پژوهش نیز خوشبختانه در تولید علم، رشته پرستاری در منطقه رتبه اول را دارد، حتی بزرگتر از کشورهای غرب آسیا است و پار را فراتر گذاشتیم، به طوری که بالغ بر 35 دوره تخصصی علمی در گروه پرستاری داریم که همه اینها مرهون زحمات همکاران ماست.
دکتر وحید زمانزاده رئیس شورایعالی نظام پرستاری در این نشست گفت: شرایط محیط کاری پرستاران به شکلی است که اگر حتی هیچ کاری انجام ندهید و ففط در این محیط حضور داشته باشید، فرسودگی و خستگی دارد.شرایط کاری پرستاران بهگونهای است که به ازای 20 یا 30 بیمار، یک پرستار داریم، گاهی متعجب میشوم که همکاران چطور در این شرایط کار میکنند؟!
وی همچنین گفت: وقتی یک پرستار به جای سه پرستار در یک بخش کار میکند، تکلیفش مشخص است، یک فردکارمند همان حقوقی را میگیرد که پرستار دریافت میکند، اما به عنوان مثال یکی از تفاوت ها این است که پرستار نمیتواند به مشکلات شخصیاش برسد و به راحتی مرخصی بگیرد.
دکتر لیلا ولی زاده رییس مرکز تحقیقات ملی پرستاری گفت: از نظر تحقیقات پرستاری وقتی که در منطقه بررسی میکنیم کشور ترکیه و ایران وضعیت خوبی را دارند. در حال حاضر ایران در تحقیقات پرستاری و علم اول است و نیاز است این تحقیقات ادامه پیدا کند تا شدت بیشتری پیدا کند.
ولی زاده گفت: در پرستاری تولید مقاله و تحقیق به خوبی در حال افزایش است و کار را بیشتر اساتید انجام میدهند. اساتید بیشتر کارشان آموزش تئوری، بیمارستانی و... است و به دانشجویان کمک می کنند تا کار تحقیقی خود را انجام دهند.
وی افزود: از نظر تحقیقات پرستاری وقتی که در منطقه بررسی میکنیم، کشور ترکیه و ایران وضعیت خوبی را دارند. در حال حاضر ایران در تحقیقات پرستاری و علم اول است و نیاز است این تحقیقات ادامه پیدا کند تا شدت بیشتری پیدا کند.
محمد تقی جهان پور رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در دو سال گذشته شانزده هزار تخت جدید ایجاد شده است که نیاز به کادر جدید دارد. تقریباً سالی حدود ۵۰۰۰ نفر به شکل طبیعی بازنشسته داریم و حالا اگر مهاجرت و ترک خدمت صورت بگیرد، که در این خصوص همکاران دانشگاه شهید بهشتی گزارش دادهاند فقط در ۹ ماهه سال ۲۱۶ نفر ترک خدمت به علت سختی کار و عدم تناسب بین حجم کار و میزان دریافتی دارند.
جهان پور ادامه داد: ضریب ماندگاری که در خود تهران که بیشترین بیمارستانهارا داریم، بسیار پایین است و همچنین در بحث رفاه و معیشت جامعه پرستاری بخشنامهای که برای وزارت بهداشت ابلاغ شده است ، دولت نیز تکلیف کرده به صورت جدی معیشت پرستاران پیگیری شود.
وی ادامه داد: در مرحله اول همه ما مدافع سرسخت حقوق مادی و معنوی مردم هستیم و تامین حقوق مردم زمانی شکل میگیرد که ما در بحث استاندارد نیروی انسانی و ضریب نیروی انسانی تلاش کنیم تا هم دولت مردان و مجلس و وزارت بهداشت و درمان به یک وحدت قوی برسند و تلاش مضاعف داشته باشیم و نگاهها را نسبت به گذشته بیشتر عوض کنیم که ضریب نرمال در کشور ما هشت دهم و نسبت تخت به پرستار درکشور دو و نیم باشد.
وی افزود: به عنوان مدافع جامعه پرستاری باید از حقوق پرستاران دفاع کنیم، امروز شاید بحث میانگین پرداخت مطالبات جامعه پرستاری حداقل در دانشگاههای وزارت بهداشت واقعاً درست نیست و بسیار عقب است و همه اینها باعث بیانگیزگی، فرسودگی شغلی و بازنشستگی پیش از موعد میشود.
جهان پور افزود: یک پرستار که از یک بخش خارج میشود ۲۰۰ ساعت اضافه کارش بر عهده بقیه همکاران است و ما به روزی رسیدهایم که همکاران حاضر نیستند، یک ساعت اضافه کاری کنند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: نیروهای طرحی که در دوران کرونا خدمت کردهاند، نیاز است آنها در طرح ساماندهی کارکنان دولت قرار بگیرند و نیروهایی که خروج پیدا کردهاند، سالها در یادشان خواهند ماند که دوران کرونا خدمت کردهاند؛ اما بعد از پایان کرونا تعدیل پیدا کردند.
دکتر مجید احمدی دبیر شورای عالی نظام پرستاری گفت: در خصوص عدالت ما معتقدیم که در نظام سلامت کنونی به شکل بایستهای عدالت برقرار نشده است ، یعنی ما فاصله زیادی به آنچه که بایستههای جمهوری اسلامی در عدالت است داریم. همچنین در توزیع منابع انسانی، مالی، کار و.. که مبنای دریافت انسانها است این اتفاق نیفتاده است.
وی بیان کرد: به راحتی میشود جامعه پرستاری را با بخشی از اقشار نظام سلامت همراه و همدل کرد. یکی از خصوصیات و صفات جامعه پرستاری نجابت آنها است. کسانی که عادت کردهاند و یاد گرفتهاند که پرستار مراقب سلامت ، تسکین دهنده آلام و... مردم باشند و اگر پایههای آرامش برایشان فراهم نشود، شاید با انگیزه و با توان روحی بالا نتوانند وظایف خود را در قبال مردم انجام دهند.
آیتالله علی رضا اعرافی عضو شورای نگهبان و رییس حوزه های علمیه اظهار کرد: ما در حال حاضر درگیر مجموعهای معضلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی هستیم اما آن چه باید مدنظر ما باشد این است که داشتههایی که خود ملت تولید کرده است راکم نشماریم زیرا در شاخصهای فراوانی ارتقا پیدا کردهایم. جایگاه ایران در زمینه تولید علم بسیار بالاست.
وی افزود: یکی از مسائل اصلی، توجه به موضوع مهاجرت نیروهای انسانی است و باید راهبرد و راهبری بر موضوع مهاجرت وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: به طور ویژه درباره مهاجرت نخبگان باید دغدغه داشته باشیم زیرا دانشگاه و نخبگان پایه سعادت و پیشرفت یک کشور هستند.
دکتر جمال الدینی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت بیان کرد: فوق العاده خاص حدود 1.5 تا 2 میلیون تومان به حقوق همکاران اضافه میکند.
وی افزود: ما اهداف خوبی در برنامه هفتم توسعه داریم اما تکالیفی برای شاخصهای نیروی انسانی مشخص نشده است برای مثال نسبت پرستار به تخت مشخص نشده است و به دلیل این که این تکلیف وجود ندارد؛ محقق نمی شود.
وی ادامه داد: متاسفانه 50 هزار میلیاردتومان کسری بودجه نظام سلامت و تأخیر بیمهها در پرداخت مطالبات یکی از معضلات موجود است. وقتی بیمهها در پرداخت به دانشگاههای علوم پزشکی، تأخیر دارند پول به دست کادر درمان نیز نمیرسد و موجب ایجاد نارضایتی میشود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |