شغل پرستاری یکی از حرفههای سخت و فرسایشی محسوب میشود که اگر پرستار علاقه ای به این شغل نداشته باشد او را از ادامه مسیر فعالیت در این حرفه بازمی دارد. طی سالهای اخیر جامعه پرستاری با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش روابط عمومی نظام پرستاری؛ شغل پرستاری یکی از حرفههای سخت و فرسایشی محسوب میشود که اگر پرستار علاقه ای به این شغل نداشته باشد او را از ادامه مسیر فعالیت در این حرفه بازمی دارد. طی سالهای اخیر جامعه پرستاری با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند. ساعتهای کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفتها، کارانههای پایین، و از همه مهمترین تعرفههای ناچیز پرستاری از جمله این مشکلات است که پرستاران را از پا درآورده و سبب مهاجرت خیل وسیعی از پرستاران به کشورهای دیگر شده است.
از سویی مهاجرت پرستاران سبب بحران کمبود پرستار در کشور شده و با وجود وعدههای متعدد مسئولان مبنی بر استخدام پرستاران همچنان شاهد کمبود پرستار در بیمارستانها و مراکز درمانی هستیم. چندی پیش خبری تأمل برانگیز درباره مهاجرت پرستاران منتشر شد که کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین مقصد برای مهاجرت پرستاران است.
همچنین مشکلات معیشتی پرستاران سبب تغییر شغل آنها شده و یا اینکه مجبورند برای اینکه زندگی خود را بگذرانند چند جا کار کنند. مشکلات پرستاران به اینجا ختم نمیشود و بسیاری از پرستاران شرکتی همچنان تبدیل وضعیت نشده و برای هر ساعت اضافه کار مبلغ ناچیز دریافت میکنند. دود مشکلات جامعه پرستاری نه تنها بر چشم آنها رفته بلکه این مساله به سلامت مردم نیز آسیب می زند. به حدی که بیمارستانها پاسخگوی رسیدگیهای بیماران نخواهند بود و منجر به ایجاد خطراتی برای سیستم درمان کشور خواهد شد.
از سویی برای کاهش مشکلات معیشتی پرستاران اقداماتی انجام شده اما ماحصل آن تغییری در وضعیت آنها نداشته است. یکی از این اقدامات اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاران است که با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اجرا شد ولی بر اساس شواهد به شیوه صحیح اجرا نشد.
اقدام بعدی که طی روزهای گذشته انجام شد تصویب فوق العاده خاص برای کادر سلامت است که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. با این وجود به نظر میرسد این پرداختی نیز نمی تواند از مشکلات پرستاران بکاهد. متاسفانه مسئله این است که مشکلات پرستاران نادیده گرفته شده و مسئولان واقعیتهای موجود را نمیبینند و نسبت به حل مشکلات آنها توجهی ندارند. همین موضوع باعث دلسردگی و بی انگیزگی پرستاران شده و کسی جوابگوی مشکلات آنها نیست.البته برخی از مسئولان عقیده دارند دولت میخواهد اقدامی برای کاهش مشکلات و جلوگیری از مهاجرت آنها انجام دهد ولی از نظر مالی توان ندارد.
ناگفته نماند امروزه تورم و مشکلات اقتصادی بر تمام شغلها تأثیر نامطلوب داشته و تأمین هزینههای جاری زندگی سخت و دشوار شده است اما پرداختن به حل مشکلات معیشتی پرستاران نیازی اساسی است که بی توجهی به آن برای کشور مخاطرات فراوانی را به همراه خواهد داشت.
منبع: ربیع