1403/05/03١٩:٥٢

در دومین اجلاس روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری چه گذشت؟

در دومین اجلاس روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری چه گذشت؟

دومین اجلاس روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور با گذشت کمتر از یکماه از انتخاب رئیس کل جدید این سازمان برگزار شد. همایشی که با خود حرف های زیادی داشت. حرف هایی که نا گفته نبود اما شنیدن آن از دل پرستارانی که در دورترین نقاط کشور صدایشان شنیده نمی شد، حال و هوای دیگری داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، پرستاران سنگ صبور دردهای مردم، حرف های بسیاری دارند که گر چه می دانند بر روی زمین با چه واقعیت هایی رو به رو هستند اما همین قدر که بدانند گوشی برای شنیدن و نماینده ای صادق برای پیگیری خواسته های آنها هست، دلشان گرم می شود.

حضور بیش از 120 رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری از سراسر کشور در سالن اجتماعات انستیتو پاستور که از ساعت 8 صبح تا 6 و نیم بعد از ظهر به طول انجامید، نشان داد، قاطبه پرستاران و روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری کشور با وجود همه مشکلات چشم امید به آینده روشن دارند.

معیشت پرستاران درست شود مهاجرت نمی کنند

در این همایش ابتدا یوسف رحیمی، نایب رئیس دوم شورای عالی نظام پرستاری گفت: مهاجرت پرستاران از کشور معضل مهمی است که مهمترین علت آن مشکلات معیشتی است و اگر وضعیت رفاهی و معیشتی پرستاران بهبود یابد مهاجرت نمی‌کنند. او از تدوین بسته ماندگاری پرستاران خبر داد که به گفته او در معاونت پرستاری وزارت بهداشت مراحل آخر را طی می کند.

مخالفت نظام پرستاری با آموزش بهیاری

نایب رئیس دوم شورای عالی نظام پرستاری همچنین اعلام کرد که این شورا با توسعه آموزش بهیاری مخالف است و احیای مدارس بهیاری قابل قبول نیست.

دکتر قاسم ابوطالبی نایب رئیس اول شورای عالی نیز با قرائت پیام دکتر وحید زمان زاده رئیس کل شورای عالی نظام پرستاری بر لزوم توجه به عدالت در پرداخت در نظام سلامت و در اولویت قرار گرفتن مشکلات پرستاران در دولت آینده تاکید کرد.

در این اجلاس دکتر احمد نجاتیان رئیس کل جدید سازمان نظام پرستاری سخنرانی جامعی ارائه داد که نتایج فعالیتهای خود در 23 روز شروع کار خود، توجه به خواستهای پرستاران و آشنایی با دغدغه های پرستاری را نشان می‌داد.

دوره ششم، شفاف، حرفه ای و بدون تعارف

نجاتیان در این اجلاس با قدردانی از همه مسئولان سازمان نظام پرستاری در 5 دوره گذشته این سازمان گفت: احترام به همه افرادی که در ۵دوره گذشته در سازمان نظام پرستاری مسئولیت داشتند بر همه ما واجب است. دوره ششم روندی شفاف، حرفه‌ای، بدون تعارف و مصلحت اندیشی را آغاز کرده است.

او گفت: باید قدر همه افرادی را که در سالهای گذشته برای پرستاران زحمت کشیده اند بدانیم. دکتر عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت یکی از آنان است کسی که بعد از 15 سال با وجود همه مشکلات، اجرای قانون تعرفه گذاری مراقبت های پرستاری که یکی از آرزوهای بر زمین مانده پرستاران بود آغاز کرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد:‌ برگزاری این جلسه و دیدار و گفت و گو با شما همکاران برای ما خیلی مهم بود و یکی از اولویت‌های اصلی من بود که با شما گفت و گو کنم و سخنان شما را بشنوم.

نجاتیان تاکید کرد: سازمان نظام پرستاری از مشکلات پرستاران آگاه است اما لازم بود که از زبان خود شما مسائل را بشنویم. به همین علت در اینستاگرام سازمان نظرسنجی برگزار کردیم. بر اساس نتایج این نظرسنجی مهمترین خواسته های پرستاران اجرای فوق العاده خاص، تعرفه گذاری، اضافه کاری، بازنشستگی، کمبود نیرو، تبدیل وضعیت، افزایش حقوق و اجرای قانون ارتقای بهره وری است.

صحبت های روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری در این اجلاس نیز نشان داد که مهمترین خواسته های پرستاران همین مسائل است. مسائلی که ترجیع بند و جملات پر تکرار روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری از اقصی نقاط کشور بود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری رسما مخالفت این سازمان با تربیت نیروهای حد واسط مانند بهیاری را اعلام کرد و گفت: ما معتقدیم تربیت بهیار برگشت به عقب و ناکارآمد است. او از عقب ماندگی 9 ماهه در پرداخت تعرفه های پرستاری و معوقات 3.5 ماهه اضافه کار پرستاران گلایه کرد.

سخنان اغلب روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری نیز با محورهای صحبت رئیس کل این سازمان وجه مشترک داشت و نشان داد که همدلی و هم زبانی بین بدنه سازمان نظام پرستاری با رئیس کل این سازمان برقرار است و همگی درد مشترک دارند.

علیرضا فرقدانی از اصفهان، علیرضا گچ کوبان از اهواز، حسینی از گچساران، کوروش نادری از آبادان و بسیاری دیگر از سخنرانان این اجلاس از شهرهای مختلف نیز بر همین مواضع و لزوم توجه به رفع کمبود پرستار اشاره کردند. مساله ای که دکتر نجاتیان آن را ابر بحران جامعه پرستاری ایران خوانده بود.

انتفادهای رئیس نظام پرستاری شاهرود

اسماعیل شریعتی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شاهرود یکی از سخنرانان این جلسه بود که البته سخنان متفاوت او با اکثریت حاضران توجه حضار را جلب کرد. او با صدای بلند و خطاب به رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت:‌ سازمان نظام پرستاری هیچ کاری نمی‌تواند انجام بدهد. در تعرفه گذاری، فوق العاده خاص و اضافه کاری تاکنون اقدام خاصی انجام نشده و بازتوزیع منابع تعرفه گذاری با مشکل مواجه است.

هر چند سخنان او خطاب به رئیس کل سازمان و نماینده مجلس لحنی متفاوت، انتقادی و خارج از عرف اداری و سازمانی داشت ولی مسئولان سازمان نظام پرستاری با صبر و لبخند به صحبتهای او گوش دادند که نشان داد سازمان نظام پرستاری در دوره جدید برای همه صداها گوشی شنوای دارند و پذیرای شنیدن همه صدا هاست.

جلسه پرسش و پاسخ با روسای هیئت مدیره ها که در کنداکتور برنامه دو ساعت زمان برای آن پیش بینی شده بود حدود 5 ساعت طول کشد. در این جلسه از سخنان هیچ فردی جلوگیری نشد. حضور اکثریت روسای هیئت مدیره‌های نظام پرستاری که تا ساعت 6 و نیم بعد از ظهر بدون خستگی مشغول سخنرانی و شنیدن صحبت های یکدیگر بودند، جلسه ای به یاد ماندنی، آزاد و موفق را در سابقه فعالیت سازمان نظام پرستاری ثبت کرد که کم نظیر است.

جامعه پرستاری بر حقوق خود واقف است و می داند که باید برای احقاق حقوق خود تلاش کند اما این را هم می داند که باید پا بر زمین داشته باشد و با شعار و داد و فریاد کمتر به نتیجه می رسد. راه رسیدن به خواسته ها، همدلی،‌ انسجام و اتحاد سازمانی و ارتباطات مناسب و موثر با نهادهای تصمیم گیر و سیاستگذار کشور در دولت و مجلس است.

امری که دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزیر بهداشت نیز با بیان این نکته بر آن تاکید کرد، آنجا که گفت: سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری با اتحاد و هم افزایی قوی تر می شوند و بهتر می توانتد حقوق پرستاران را محقق کند. بالا بردن سطح مطالبات پرستاران بدون اینکه پشتوانه کارشناسی داشته باشد، به نفع پرستاران نیست و جز ایجاد نارضایتی بیشتر و دور شدن از اهداف نتیجه‌ای ندارد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: