1403/07/13٠٩:٥٥
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در تبریز اعلام کرد
3 خواسته نظام پرستاری از دولت تا روز پرستار
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: ضرب الاجل نظام پرستاری به دولت و وزارت بهداشت تا 17 آبان روز پرستار است. سازمان نظام پرستاری در کنار وزارت بهداشت است اما انتظار داریم تا روز پرستار سه مساله مهم در حوزه پرستاری حل شود که شامل افزایش اضافه کاری، استخدام پرستاران و اصلاح فرمول بازپرداخت تعرفه های پرستاری است.
به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان در دیدار با اعضای هیئت مدیره های نظام پرستاری شمال غرب کشور که با حضور قاسم ابوطالبی نایب رئیس و یوسف درویشی عضو شورای عالی نظام پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی تبریز برگزار شد از نیروهای نظامی، ریاست جمهوری و حاکمیت بابت اجرای عملیات وعده صادق ۲ قدردانی کرد.
وی گفت: این حرکت نشان دهنده این بود که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه در مقابل به خطر افتادن هویت و چارچوبهای امنیتی ساکت نخواهد ماند و امیدواریم این حرکت باعث شود دشمنان بفهمند منطقه نیازمند صلح و آرامش است و صلح و آرامش باید به این منطقه بازگردد.
وی با اشاره به واقعه تروریستی رخ داده در لبنان، بیان کرد: همین الان تعدادی از پرستاران با ما تماس گرفته و اعلام کردهاند که اگر در منطقه اتفاق جدیدی رخ داد ما پای کار خواهیم بود. ما نامه آمادگی پرستاران را نیز به مسئولان نوشتهایم.
دفتر مدیریت پرستاری بیمارستانها 24 ساعته و بدون تعطیلی است
وی ادامه داد: به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰درصد کارکنان نظامهای سلامت در جهان پرستاران هستند. شب گذشته بازدیدی از یک بیمارستان داشتیم. تنها اتاق مدیریتی که هیچوقت تعطیل نمیشود دفتر مدیریت پرستاری است که ۲۴ساعته خدمات ارائه میکند و در واقع پرستاری است که زنجیره خدمات را ارائه میکند و اگر مسئولان برای نگهداری پرستاران تلاش کافی نداشته باشند وظیفه خود را در حاکمیت انجام نداده اند.
سیر نزولی پرستاران در کشور
دکتر نجاتیان با اشاره به کمبود پرستار در کشور تصریح کرد: در چندسال گذشته سیر نزولی پرستاران در کشور را شاهد بودیم. نه تنها به تعداد تختهای اضافه شده پرستار اضافه نکردیم بلکه بیش از ۱۵۰۰پرستار در کشور سال گذشته ترک خدمت کردند.
چرا پرستاران عاشق خدمت، دست از کار کشیدند
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اکنون منطقه و جهان اسلام نیاز به خدمات سلامت دارد. روزانه چندین درخواست از سوی پرستاران برای ارائه خدمات پرستاری به مجروحان جنگی منطقه و حوادث رخدادهای احتمالی وجود دارد. اما در عین حال باید ببینیم چه کرده ایم که پرستارانی که همواره بر اساس اصول اخلاقی آموزش دیده و یادگرفته که پرستاری، به معنای مراقبت به توان عشق است، در زمانی که اعتراضات پرستاران شکل گرفت در یک شهر، در یک شیفت ۷۰درصد پرسنل پرستاران حاضر نشدند به سر کار بیایند.
وی گفت: با این حال در شرایطی که برخی از این پرستاران دست از کار کشیدند آماری مبنی بر افزایش مرگ و میر بیماران بستری و افزایش عوارض ناشی از عدم ارائه خدمات پرستاری نداشتیم. خوشحالیم بگوییم که اگر چند نفر به بیمارستان نیامدند، کسانی که آمده بودند جور چند نفر دیگر را کشیدند و خدمات پرستاری تعطیل نشد و نگذاشتند آسیبی به بیماران برسد.
مشکل مهم نظام سلامت کمبود پرستار است
دکتر نجاتیان ادامه داد: مشکل عمده نظام سلامت کمبود پرستار است. چند وقت پیش میگفتیم به ۱.۸پرستار به ازای هر تخت برای ارائه حداقل خدمات پرستاری نیازمندیم و براساس شرایط کشور، این عدد را اعلام کرده بودیم. اما اکنون آماری که داده شده معنیاش این است که در همین زمان حاضر در تبریز ۱۰هزار پرستار برای ارائه خدمات استاندارد، نیاز است.
برخی پرستاران دوره طرح را هم نمی گذرانند
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: وضعیت به جایی رسیده که حتی برخی پرستاران حاضر نیستند طرح اجباری خود را بگذرانند در حالی که گذراندن این طرح برای دریافت مدرک تحصیلی آنان نیاز است. این نشان میدهد که بحران در حوزه سلامت در حال افزایش است.
وی با طرح این سوال که آیا جایگاه پرستاران صرفا در بیمارستان است؟ گفت: برخی مشکلات بیمارستان با ارائه خدمات پرستاری طولانی مدت قابل حل است برای مثال یک بیمار ممکن است چندین ماه در بیمارستان بستری باشد که جای بیمار دیگری را اشغال می کند. به همین دلیل دنیا به این سمت رفته که از خدمات پرستاری در منزل کمک بگیرند تا در منزل بخشی از این خدمات ارائه شوند.پرستاری با ارائه خدمات در منزل، میتواند به خروج نظام سلامت از بحران کمک میکند.
3خواسته نظام پرستاری از وزارت بهداشت تا روز پرستار
وی با اشاره به برگزاری جلسه با کمیسیون یهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی متذکر شد: کمیته پرستاری در کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شده است. یک جلسه ویژه نیز با کمیسیون بهداشت تشکیل شده است. ضرب الاجل ما به دولت و وزارت بهداشت تا روز پرستار است که در مجلس نیز این موضوع را اعلام کردیم.
نظام پرستاری درکنار وزارت بهداشت است
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری در کنار وزارت بهداشت اما اگر از تلاش وزیر بهداشت حمایت می کنیم، تا ۱۷آبان میتوانیم این کار را انجام دهیم و انتظار داریم سه موضوع در حوزه پرستاری تا آن روز حل شود.
نجاتیان ادامه داد: یکی از خواسته ها این است که مبلغ اضافه کار باید افزایش باید. در خیلی از استانها پرستارها اعلام کردهاند که دیگر در اضافه کاری اجباری حاضر نخواهند شد. فرمولی که درنظر گرفتهایم به نحوی است که پرستاران به طور متوسط، ۱۰۰هزار تومان بابت اضافهکاری دریافت کنند.
وی با بیان اینکه باید افزایش اضافه کاری ها متناسب با شرایط کشور باشد. با توجه به اینکه مبلغ اضافه کار از منابع درآمد اختصاصی بیمارستانها تامین میشود، در نظر گرفتن این فرمول میتواند بخش زیادی از مشکل را حل کند.
نجاتیان گفت: خواسته دیگر پرستاران، استخدام است. احتمالا مجوز استخدامی تا یک ماه آینده به وزارت بهداشت داده میشود تا حداقل ۱۲هزار پرستار را به بدنه پرستاری اضافه کنیم. این حداقل استخدامی، نسبت پرستار به تخت را ۰.۰۸اضافه میکند. بحث دیگر نیز تعرفه گذاری است.
تعرفه پرستاران می تواند به 17 میلیون تومان برسد
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: باید تلاش کنیم ارزش نسبی خدمات پرستاری و بستههای خدمتی افزایش یابد. مشکل اصلی ما امروز این است که بازتوزیع شفاف نیست. من دیشب برای یکی از همکاران محاسبه کردم که اگر ۷۰درصد درآمدی که ایجاد کرده را به او پرداخت کنند ۱۶تا ۱۷میلیون تومان بابت تعرفه ۱۴۰۳باید به او پرداخت شود.اگر دو بخش کار مشابه داشته باشند باید درآمد مشابه داشته و از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان نظام پرستاری یادآور شد: سازمان نظام پرستاری در کنار پیگیری مطالبات طبق قانون وظایف دیگری نیز دارد که کمتر به آنها توجه شده از جمله اینکه در پذیرش دانشجو و استاندارد دانشجو باید دخالت کند. ما به این موضوع کم توجه بودهایم و نظام پرستاری باید در این حوزه نیز ورود کند.
افراد غیر پرستار در برخی بیمارستانها مشغول خدمات پرستاری هستند
وی گفت: خدمات مراقبت پرستاری در منزل بسیار مهم است. ۱۶۰۰مرکز هوم کر که اکنون در کشور وجود دارد تحت چه نظارتی است. علاوه بر آن با پدیده پرستاران غیرمجاز مواجه هستیم و در برخی بخش های غیردولتی همکاران از بخشهای دیگر و غیر از پرستاری، به ارائه خدمات پرستاری مشغول هستند. همچنین با مسئله اتباع خارجی در ارائه خدمات پرستاری مواجهیم. نظام پرستاری در این دوره تلاش می کند در کنار مطالبات صنفی به مباحث ریشهای خود نیز توجه کند.
وی ادامه داد: در حوزه نظام ارجاع نیز جایگاه پرستاری باید دیده شود. باید پرستاران را در زمینههای مختلف تخصصی تربیت کنیم.تعداد زیادی هیئت علمی پرستاری در کشور داریم که باید از پتانسیل آنها بیشتر استفاده شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |