1403/07/13١١:٢٥

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

مطالبات پرستاران را در نامه‌ای به وزیر بهداشت اعلام کردیم

مطالبات پرستاران را در نامه‌ای به وزیر بهداشت اعلام کردیم

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: مهمترین مطالبات پرستاران را شامل استخدام نیرو، اصلاح بازپرداخت تعرفه های پرستاری، افزایش حق اضافه کاری، اعمال فوق العاده خاص در حکم کارگزینی، تصویب لایحه حمایت از پرستاران، ترمیم حقوق پرستاران متناسب با تورم، بازنشستگی پیش از موعد، معافیت مالیاتی، اعمال رفاهیات و افزایش حق مسکن را در نامه ای به وزیر بهداشت اعلام کردیم.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، یوسف اشرفی در نشست روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری شمال غرب کشور با رئیس کل سازمان نظام پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی تبریز اظهار کرد: جامعه پرستاری مطالبات برحقی دارد و قرار است همه باهم در کنار یکدیگر در جهت احقاق این حقوق گام برداریم.

وی افزود: مطالبات پرستاری صحبت امروز و دیروز نیست و سالیان سال است که پرستاری با این معضل‌ها روبرو است و هر یک از مسئولان نیز کمکی کرده اما مطالبات پرستاران به طور کامل محقق نشده است.
اشرفی ادامه داد: جامعه پرستاری استان آذربایجان شرقی در ۴۳بیمارستان خصوصی، دولتی، نظامی و ۲۰۰پرستار شاغل در بخش بهداشت، نزدیک به ۱۱هزار نفر عضو فعال دارد که ۷هزار نفر در بخش دولتی و بقیه در سایر بخش‌ها فعالیت دارند.
وی گفت: ۷۳درصد از پرستاران تبریز خانم هستند و از این تعداد، ۷۵درصد در سنین باروری قرار دارند که اکنون با توجه به نیاز کشور به داشتن جامعه‌ای جوان و پویا، باید شرایط را برای فرزنددار شدن این پرستاران این پرستاران مهیا کنیم تا مشکلی در زمینه تربیت و فرزندداری نداشته باشند ضمن اینکه باید به فکر نیروی انسانی جایگزین در زمان‌‌هایی باشیم که این پرستاران به مرخصی زایمان می‌روند تا در روند خدمت‌رسانی به مشکل برنخوریم.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان اینکه نسبت پرستار به تخت در استان آذربایجان شرقی ۰.۸۳به ازای هر تخت بیمارستانی است، خاطرنشان کرد: میانگین کشوری ۰.۹است و اگر ۸۰۰نفر نیروی جدید پرستار استخدام کنیم با میانگین کشوری هم‌اندازه خواهد شد.

وی گفت: البته استاندارد وزارت بهداشت ۱.۸پرستار به ازای هر تخت است که این مسئله نشان‌دهنده فاصله زیاد بین نیاز به پرستاران و تعداد پرستاران موجود است، این کمبود پرستار باعث شده تا اضافه کاری های اجباری و فشار کاری بر پرستاران تحمیل شود.
اشرفی با اشاره به پایین بودن مبلغ اضافه کار پرستاران تصریح کرد: باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا گوشه ای از زحمات همکاران پاسخ داده شود.
وی افزود: ۳۶۰استخدام جدید داشته‌ایم. این در حالی است که ۴۶۰نفر بازنشسته و افرادی را داشته‌ایم که از سیستم پرستاری خارج شده‌اند، در عین حال توسعه تخت‌های بیمارستانی را داشته‌ایم که باعث شده ضریب پرستار به تخت به ۰.۸۳کاهش یابد بنابراین نیاز به مجوز استخدام پرستاران در استان آذربایجان شرقی داریم.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به تلاش های صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سازمان نظام پرستاری برای استخدام نیروهای جدید ابراز امیدواری کرد که بخشی از کمبودها کاسته شود.
وی درباره تعرفه گذاری خدمات پرستاری تشریح کرد: علیرغم اینکه ۱۵۰پیشنهاد درخصوص اصلاح قانون ارتقای بهره وری نوشته شده، تفاوت های درآمدی معقول نیست. البته دستورالعمل جدید را مشاهده کردیم و در صورت اعمال آن، وضعیت بهبود خواهد یافت.

وی گفت: سال گذشته ارزش نسبی و تعداد بسته های خدمتی تعرفه پرستاران افزایش یافت اما برای اینکه پرستاران درآمد خوبی داشته باشند سازمان و نهادهای مربوط به پرستاری باید در سه حوزه تلاش کنند.
وی ادامه داد: یکی از تلاش‌ها باید مبتنی بر افزایش تعداد بسته‌های خدمتی باشد تا احصای درآمد بیشتری داشته باشیم. مطلب بعدی این است که افزایش کای پرستاری را شاهد باشیم‌ زیرا در درازمدت فاصله بین کای پرستاران و پزشکان بیشتر می‌شود و باید تدبیر مناسبی اندیشیده شود تا وضعیت پرستاران بهتر شود‌.
اشرفی خاطرنشان کرد: در تبریز پیرو تجمعاتی که همکاران داشتند هیچ مشکلی برای بیماران ایجاد نشد و خواسته های برحق نیز مطرح شد‌. ما نامه‌ای با امضای ریاست دانشگاه علوم پزشکی برای وزیر بهداشت فرستادیم که در آن مطالبات برحق پرستاران استان آذربایجان شرقی اشاره شده بود و همانند سایر پرستاران کشور نیازمند توجه ویژه است.
وی به عناوین درخواست‌های مطرح شده در این نامه اشاره و بیان کرد: استخدام نیروهای انسانی در همه رده‌ها جهت کاهش بار اضافه کاری اجباری، بازبینی دستورالعمل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اصلاح فرمول ساعت اضافه کاری و افزایش آن متناسب با شأن پرستاران، تامین اعتبارات لازم برای اجرای بخشنامه رفاهیات پرستاران، محسوب شدن پرستاری به عنوان مشاغل سخت و زیان آور، تصویب فوق العاده خاص پرستاری و اجرای آن در حکم کارگزینی، ترمیم حقوق پرستاران متناسب با نرخ رشد تورم، اجرای لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران، تسهیل فرآیند بازنشستگی پیش از موعد پرستاران، استخدام پرستاران طرحی دوران کرونا، افزایش حق مسکن، تسویه حساب معوقات و اضافه کاری، معافیت مالیاتی درخصوص حقوق، دستمزد و مزایا از جمله درخواست های مطرح شده از سوی پرستاران بوده است.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: