1403/08/10٠٩:٥٩
رئیس شورای عالی نظام پرستاری:
اثربخشی قانون برنامه توسعه هفتم بدون تغییر در نظام فکری مسئولان امکانپذیر نیست
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: اگر واقعا می خواهیم برنامه توسعه هفتم اجرا شود لازمه آن تغییر در نگاه و نظام فکری مسئولان و مهمترین مساله توجه به معیشت، رفاه و ایمنی دریافت کنندگان خدمات است در غیر این صورت این قانون هم به اثربخشی مطلوب نمی رسد.
به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، وحید زمان زاده درنشست تخصصی پرستاری در قانون برنامه هفتم توسعه در مرکز پژوهش های مجلس اظهار کرد: اگر می خواهیم قانون برنامه توسعه هفتم را در حوزه پرستاری عملیاتی کنیم و بر اساس آن پیشنهادهای لازم را اراته بدهیم، شاه کلید آن توجه به مسائل معیشتی، رفاهی پرستاران از یکسو و ایمنی دریافت کنندگان خدمات پرستاری از سوی دیگر است.
وی ادامه داد: با توجه به برنامه هفتم توسعه، لازم است رویکردی متفاوت نسبت به پیشنهادهای اجرایی در خصوص برنامه هفتم اتخاذ شود زیرا رویکردهای قبلی موفق نبودند و می بایست تغییر رویکرد در نگاه به پارادایمهای پرستاری اتفاق بیفتد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: برای مثال سوال این است که آیا حضور نیروهای پرستاری در حوزه پیشگیری و سلامت جامعه میتواند به افزایش بهره وری در نظام سلامت منجر شود؟ یا در نظام پزشک خانواده، باید جایگاه پرستاران بهدرستی تعیین شود. متأسفانه، در برخی موارد به تجارب جهانی متوسل می شویم اما نسخهای که در کشور برای پرستاری پیادهسازی میشود، بسیار متفاوت از آنچه در سایر کشورها اجرا و تجربه شده، است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: بهعنوان مثال، در نظام ارجاع در برخی از کشورهای اروپایی، اولین کسی که بیمار را ویزیت میکند، پرستار است و پزشک تا زمانی که پرستار تصمیم گیری اولیه را نکند، وارد عمل نمیشود. این موضوع نشاندهنده نقش کلیدی پرستاران به عنوان نیروی حد واسط در نظام سلامت است.
دکتر زمان زاده ادامه داد: اگر واقعاً قصد داریم در برنامه هفتم توسعه به یک اقدام مؤثر دست یابیم، ضروری است به مسائل اقتصادی و اجتماعی توجه ویژه کنیم. ارائه نسخه واحد برای مسائل پرستاری نظیر پرداختی ها، رفاهی، و ... در مناطق مختلف کشور، نتیجه مثبتی ندارد. باید توجه داشته باشیم که شرایط استان ها، بیمارستانها و نیازهای هر منطقه متفاوت است.
وی با اشاره به موضوع آموزش پرستاری تصریح کرد: زیرساختهای برخی دانشکدههای پرستاری و موسسات آموزش عالی سلامت که عهده دار تعلیم و تربیت دانشجویان پرستاری هستند، نیار به مداخله جدی دارد. تعدادی از دانشکده های پرستاری و موسسات آموزش عالی سلامت، از نظر استانداردهای کالبدی نگران کننده هستند و دلیل این امر بیشتر سیاست زدگی برخی دولت های قبلی است. چابک سازی دولت با واگذاری برخی خدمات نظیر خدمات آموزشی به بخش خصوصی و با نظارت حاکمیت عملی می شود.
دکتر زمان زاده بیان کرد: از سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی انتظار می رود در زمینه تأمین نیازهای آموزشی و نیروی انسانی در حوزه پرستاری، نگاه ویژهای داشته باشند.
وی گفت: در حال حاصر پرستاران در دو بخش مورد کم لطفی قرار می گیرند، بخش اول دریافتی های بسیار کم که رئیس جمهور و وزیر بهداشت و درمان از آن انتقاد می کنند و بخش دوم اینکه هر پرستار به جای چند نفر به ارائه خدمت مشعول است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: نیروهای حد واسط نقش کمک کننده و تسهیل گری در خدمات اصلی دارند و قاعدتا نمیتوان آنها را جایگزین نیروهای اصلی نطام سلامت کرد بنابراین انتطار می رود این نگاه محترم شمرده شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |