1403/08/23١٦:٢٩

رئیس کل سازمان نظام پرستاری:

خدمات سلامت برای دوران سالمندی باید از بیمارستان محوری به خانواده محوری تغییر کند

خدمات سلامت برای دوران سالمندی باید از بیمارستان محوری به خانواده محوری تغییر کند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: خدمات نظام سلامت برای دوران سالمندی باید از بیمارستان محوری به خانواده محوری تغییر کندو در این مسیر باید نقش مراکز مراقبت در منزل تقویت شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان امروز در اولین کنگره بین المللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا در همدان با ادای احترام به شهدای مدافع وطن، مدافع سلامت و جبهه مقاومت که جان و زندگی خود را در راه آزادی و آزادگی انسانها فدا کردند گفت: موضوع این کنگره مسائل پرستاری و مامایی است و یکی از نقاط مشترک همکاری این دو گروه مسائل حوزه خانواده و سالمندی است.

وی گفت: در این زمینه یک خبر خوب داریم و یک خبر بد.خبر خوب این است که توانسته ایم با مداخلات در سطح کشور در سالهای گذشته، توسعه سیاسی و اقتصادی کشور و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی طول عمر انسانها را افزایش بدهیم. در اوایل انقلاب طول عمر ایرانیان به طور متوسط حدود 55 سال بود و امروز به بالای 75 سال ارتقای پیدا کرده است.

دکتر نجاتیان افزود: این افزایش عمر و امید به زندگی نشان می دهد که در زمینه توسعه انسانی اتفاقات خوبی در کشور افتاده است و بخشی از این اتفاق مرهون تلاش های همکاران حوزه سلامت است که قابل ارزش و احترام است.اما خبر بد این است که دچار کاهش زاد و ولد و فرزندآوری شده ایم و این مساله آینده نسل و فرهنگ ما را تهدید می کند و برای مقابله با سالمندی حتما باید برنامه ریزی داشته باشیم موضوعی که مقام معظم رهبری هم در این زمینه تاکید کرده اند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: به نظر می رسد یک اقدام این است که فرهنگ فرزندآوری و ازدواج به عنوان یک سنت حسنه در فرهنگ ایرانی اسلامی توسعه پیدا کند. اینجا شهر ابوعلی سینا نابغه پزشکی است، ایشان درباره ازدواج و خانواده می گویند ازدواج برترین رکن هر مدینه و جامعه است و فرزندی نیاز است که تا وقت پیری در کنار پدر و مادر باشد و نسل ایشان را تداوم بخشد.

وی افزود: ابن خلدون هم به عنوان یک متفکر می گوید اگر جامعه، معیشت و وضعیت رفاهی مناسبی داشته باشد خود به خود فرزندآوری در آن جامعه بیشتر می شود. به نظر می رسد امروز توقع زیادی از حوزه سلامت برای فرزندآوری داریم در صورتی که 75 درصد سلامت جامعه به امور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه مربوط می شود. البته نظام سلامت هم باید خودش را آماده کند که خدمات بهتری ارائه کند.

دکتر نجاتیان اضافه کرد: موضوع دوم این است که حتما باید با سالمندی سالم مواجه شویم و حتما باید تا 20 سال آینده تغییراتی در نظام سلامت بدهیم که نیازهای سلامت برای مقابله با پدیده سالمندی از بیمارستان محوری و درمان محوری به سمت خانواده محوری و مراقبت محوری حرکت کند.

وی گفت: صیانت از خانواده نقش محوری و مرکزی برای مقابله با پیامدهای پدیده سالمندی دارد. خانواده می تواند نقش موثری در بهبود سلامت جامعه داشته باشد و ما باید بخشی از خدمات سلامت را از بیمارستان به خانواده منتقل کنیم.در این بین پرستاران و ماماها نقش اساسی و مهمی خواهند داشت.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: خدمات پرستاری و مامایی با هیچ تکنولوژی قابل مقایسه و جایگزین نیست و اگر می‌خواهیم در آینده جمعیت سالمندی داشته باشیم حتما باید به مراقبت های سالمندی توجه کنیم.

نظام پرستاری به دنبال توسعه و بیمه شدن خدمات مراقبت در منزل

وی گفت: همزمان با جمعیت عمومی کشور جمعیت پرستاری کشور هم در حال سالمند شدن است. میانگین سن پرستاران کشور اکنون 10 سال خدمت است. بنابراین یک پنجره فرصت جمعیتی باز شده اما در آینده با سالمندی پرستاری هم مواجه می شود و باید در این مورد هم برنامه ریزی کنیم زیرا اگر دیر بجنبیم کار از دست خارج می شود.

دکتر نجاتیان افزود: سازمان نظام پرستاری تلاش می کند بحث خدمات مراقبت در منزل رونق بگیرد و توسعه پیدا کند. به دنبال پوشش بیمه ای خدمات مراقبت در منزل هستیم. همزمان اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبتی را در ایران برای توسعه خدمات مراقبتی ایجاد کردیم امیدواریم این اقدامات در توسعه خدمات مراقبتی موثر باشد.

معرفی نماینده ایران در نهاد پرستاران جوان و دانشجو در شورای بین المللی پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: چون جلسه دانشجویی است یک خبر به دانشجویان بدهم. اینکه با توجه به عضویت سازمان نظام پرستاری ایران در شورای بین المللی پرستاری(ICN) به زودی یک نفر نماینده از ایران برای عضویت در اتحادیه جهانی دانشجویان پرستاری و پرستاران جوان(Student and Early Career Nurses)  معرفی می شود.

وی گفت: این نماینده باید دانشجوی پرستاری یا پرستار تازه فارغ التحصیلی باشد که به یکی از زبان های انگلیسی، فرانسوی یا اسپانیایی مسلط باشد و سابقه فعالیت صنفی نیز داشته باشد.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: