1400/06/06٠٧:٣٢

هشدار رئیس سازمان نظام پرستاری نسبت به کمبود پرستار

هشدار رئیس سازمان نظام پرستاری نسبت به کمبود پرستار

رئیس کل سازمان نظام پرستاری نسبت به کمبود نیروی پرستار، سختی کار، اضافه کاری اجباری و بکارگیری پرستاران با قراردادهای موقت به خصوص در زمان مواجهه با کرونا و آسیب های آن به مردم هشدار داد و بهبود وضعیت پرستاران و رفع کمبود نیرو را در این حوزه خواستار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی در مصاحبه با روزنامه وطن امروز افزود: موضوع کمبود نیرو در سیستم درمانی کشور یک موضوع جدی است و این امر اصلیترین چالش مدافعان سلامت به حساب میآید. متاسفانه با شروع کرونا این معضل بیش از پیش نمود پیدا کرده و ما در این زمینه تحت فشار هستیم. لازم به ذکر است در استانداردهای جهانی به ازای هر تخت در 24 ساعت، 4 تا 10 گروه پرستاری در نظر گرفته میشود، این در حالی است که  ما در سیستم درمانی خود در 24 ساعت، چهار شیفت کاری داریم که شامل شیف صبح، شیفت عصر، شیفت شب و شب مقابل میشود. 

وی تاکید کرد: با نگاه به زیرساختها و تعداد تختهای بیمارستانی موجود در کشور به این نکته رسیدیم که به ازای هر تخت بیمارستانی به 2.5 پرستار در 24 ساعت نیاز داریم. 

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای رفع کمبود پرستار در کشور گفت: این موضوع هدفگذاری شد و در سالهای 93 و 94 تقریبا روند صعودی را در این بخش داشتیم و به رقم ۱/۲ رسیدیم ولی بعد از آن به دلیل بازنشستگی پرسنل و از طرف دیگر افزایش تختهای بیمارستانی در کشور روند نزولی شد و هماکنون با وجود کرونا به ازای هر تخت بیمارستانی 8 دهم یا 9 دهم نیروی پرستار در اختیار داریم. 

دکتر میرزابیگی خاطرنشان کرد: با این حجم از کمبود نیرو روبهرو هستیم، یا جای خالی دو پرستار دیگر به دوش یک نفر میافتد یا اینکه بخش عمدهای از وظایف پرستاری از بین میرود و در این بین بیمار متضرر میشود. وجود چنین معضلی باعث میشود تا اضافهکاریهای تحمیلی برای پرستاران در نظر گرفته شود و از آنجا که عموما این اضافه کار از سقف 175 ساعت در ماه عبور میکند عذر بدتر از گناه میآورند و حق پرستار در این بخش را پرداخت نمیکنند. این موضوع مساله را بسیار پیچیده کرده است. 

وی ادامه داد: دولت سیزدهم باید برنامه مدونی را برای تامین نیروی حداقلی استاندارد مورد نیاز کشور در نظام سلامت و گروه پرستاری داشته باشد و این روند موجود را که از نیروهای شرکتی و 89 روزه استفاده میشود، از بین ببرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: این گونه اشتغال، امنیت شغلی ایجاد نمیکند لذا انگیزه فرد برای فعالیت از بین میرود و نیرو با جان و دل کار نمیکند. این نوع رفتار با نیرو باعث میشود تا وی یک چشمش به خارج از کشور یا به دنبال استخدام در سایر نهادها و دستگاهها باشد. 

وی گفت: نظام پرداخت پرستاران نیز به هیچ عنوان مناسب نیست و دریافتی آنها حتی با سایر ردههای بیمارستانی برابری نمیکند، در حالی که با سختی کار بسیاری روبهرو هستند اما باید اشاره داشت که در کشورهای دیگر بویژه برای پرستاران بخش کرونا ۳ برابر بخش عادی دستمزد در نظر گرفته میشود و در هر فاصله یک ماهه یا یک ماهه و نیمه، مرخصیهای اجباری و کار روانشناسی برایشان مدنظر قرار میگیرد، این در حالی است که نزدیک به ۲ سال است همکاران ما در بخش کرونا از مرخصی بهره نبردهاند. 

دکتر میرزابیگی افزود: سوال اینجاست نیرویی که نه مرخصی دارد، نه تفریح دارد و نه ارتباط مناسبی میتواند با خانواده خود برقرار کند، چگونه میتواند بازدهی مناسب داشته باشد؟ 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: با وجود تمام این مشکلات، به دنبال این هستیم که کمبود نیرو را از طریق همین افراد موجود جبران کنیم.

باید به این نکته توجه داشت که سیستم پرستاری کشور به صورت 24 ساعته در حال فعالیت است و اگر برای آن تدبیری نشود با مشکل روبهرو خواهیم شد. 

دکتر میرزابیگی با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع کمبود پرستار اعلام کرد: در همین راستا هفته گذشته طی نامهای از آقای رئیسجمهور خواستار بهبود وضعیت پرستاران شدیم. ایشان نیز نامه را به سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت ارجاع دادند تا برنامهریزی لازم در این زمینه انجام شود. 

وی تاکید کرد: باید توجه داشت در شرایط حاضر نیاز به آن داریم که حق سختی کار بخش کرونا افزایش یابد. نباید این نکته را نادیده گرفت که با گردش کرونا در جهان سیستمهای درمانی دنیا به سرعت نیروهای پرستاری را جذب میکنند. این یک هشدار است و باید به این امر توجه داشته باشند. اگر در کشورمان شرایط را درست تعریف نکرده و انگیزه شغلی ایجاد نکنیم، نیروی تربیت شده به راحتی در اختیار کشورهای خارجی قرار میگیرد.

منبع: روزنامه وطن امروز


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: