1400/06/22٠٦:٠٩

کسب رتبه اول محققان پرستاری دانشگاه کرمانشاه در پژوهش بررسی افزایش استرس پس از کووید19

کسب رتبه اول محققان پرستاری دانشگاه کرمانشاه در پژوهش بررسی افزایش استرس پس از کووید19

محققان دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رتبه اول کشوری در فراخوان بهترین های پژوهش در حوزه کووید ۱۹ را کسب کردند.

دکتر علی اکبر ویسی در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: در پی فراخوان وزارت بهداشت، کمیته ای توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای معرفی بهترین پژوهش های مرتبط با کووید ۱۹ تشکیل شد و در این کمیته به موضوعاتی برای تحقیق درباره بیماری کرونا اشاره شد

وی گفت: تحقیق محققان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه کرمانشاه با چهار هدف تولید شواهد علمی کووید-19، تحقیقات کاربردی مرتبط با کووید-19، انجام فعالیتهای خلاقانه در مدیریت تحقیقاتی در دوران پاندمی کووید-19 و فعالیت خلاقانه در مراکز تحقیقاتی در راستای کمک به اپیدمی کووید-19 انجام شد.

ویسی ادامه داد: با فعالیت این محققان در حوزه پژوهش های تولید شواهد علمی و تحقیقات کاربردی مرتبط با کووید-19 مقاله ای با عنوان :Prevalence of stress, anxiety, depression among the general population during the COVID-19 pandemic: a systematic review and meta-analysis منتشر شد.

وی گفت: نویسندگان این مقاله دکتر نادر سالاری ( نویسنده اول) مسعود محمدی (نویسنده مسئول)، شبنم رسول پور (نوسینده مسئول) دکتر علی اکبر ویسی رایگان و دکتر رستم جلالی هستند.

وی ادامه داد: این مقاله توانست با کسب بالاترین امتیاز به عنوان برترین مقاله رتبه اول کشوری را در فراخوان پژوهش در حوزه کووید۱۹  به دست آورد.

دکتر ویسی گفت: در این مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز، مطالعات انجام شده در خصوص شیوع استرس، اضطراب  و افسردگی در بین جمعیت عمومی در طول همه گیری کووید۱۹ در پایگاههای اطلاعاتی معتبر تا مه ۲۰۲۰ مورد بررسی و آنالیز قرارگرفته است.

به گفته وی، نتایج این مطالعه نشان داده است که در بیماران مبتلا به کرونا، شیوع استرس ۲۹.۶ درصد، اضطراب ۳۱.۹ درصد و افسردگی 7.33 درصد است.

ویسی افزود: این آمارها نشان می دهد، کرونا علاوه بر مشکلات جسمی دارای تبعات روحی و روانی کوتاه مدت و بلند مدت در مردم است و باید علاوه بر سلامت جسمی به سلامت روان شناختی نیز توجه بیشتری شود.

رئیس دانشکده پرستاری ومامایی کرمانشاه و عضو شورایعالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: اهمیت این مقاله در سطح بین الملی و کسب رتبه برتر در کشور بیانگر این موضوع است که پرستاران در حوزه های مختلف از جمله پژوهش توانمند هستند

وی افزود تعداد ارجاعات بالای این مقاله به همراه امتیاز کاربردی بودن بالای آن سبب شده است تا در جایگاه رتبه اول مقالات مروری قرار گیرد. همچنین این مقاله پر استنادترین مقاله مرور نظام مند کووید۱۹ ارسال شده به برنامه انتخاب بهترینهای پژوهش حوزه کووید۱۹ از سراسر کشور است.

این مقاله در مجله Globalization and Health با ضریب تاثیر 4.185 به چاپ رسیده است و در مدت زمان کمتر از یکسال از چاپ مقاله، در پایگاه استنادی گوگل اسکولار بیش از 840 استناد و در پایگاه استنادی اسکوپوس 480 استناد داشته است.

لینک دسترسی به مقاله: https://globalizationandhealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12992-020-00589-w


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: