1400/07/19١٠:٠٢

یادداشت پرستار

پیامدهای منفی تفاوت پرستاران رسمی و شرکتی

پیامدهای منفی تفاوت پرستاران رسمی و شرکتی

تفاوت بین پرستاران رسمی و پیمانی با پرستاران شرکتی و قراردادی از نظر  میزان حقوق  و  مزایا با وجود یکسان بودن شرح وظایف آنها موجب بی انگیزگی و خروج آنها از خدمت در مراکز درمانی کشور می شود.

محمد تقی جهانپور- با سلام و عرض تبریک به مناسبت حلول ماه ربیع الاول .در ابتدا جای دارد از زحمات بی شائبه و شبانه روزی و تلاش ارزنده و ارزشمند کلیه کادر محترم پرستاری و مدافعان سلامت در سراسر کشور، تقدیر و تشکر ویژه داشته باشم . همچنین یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت را گرامی داشته و از خانواده های معزر عزیزان کادر پرستاری که چنین فرزندانی را پرورش داده اند که امروزه در این روزهای سخت بحران ویروس کرونا در سراسر کشور با هنر و علم و دستان توانمندشان تمام تلاش خود را در نجات جان بیماران و سلامت مردم عزیز انجام داده اند کمال تشکر و قدر دانی را دارم .

در اینجا جا دارد از حمایت های بی دریغ مقام معظم رهبری مد ظله از جامعه شریف پرستاری تقدیر و تشکر ویژه داشته و همچنین از سایر مسئولان که همراه و همگام نظام سلامت و مدافع حقوق مادی و معنوی جامعه پرستاری بوده اند تشکر و قدر دانی کنم.و تشکر ویژه از مردم عزیز در جهت همراهی با جامعه پرستاری در این بحران کرونا دارم.                                                                                                             اما متاسفانه امروزه نگاه بعضی از مسئولان نسبت به جامعه پرستاری نگاه مثبت و موثری نیست. پرستارانی که همیشه چه در دوران هشت سال جنگ تحمیلی و چه در تمام طرح های ملی که برای سلامت، نجات و آرامش مردم همیشه در میدان حضور فعال داشته اند  و هیچ کوتاهی نکرده اند، در حال حاضر نیز در این بحران کرونا جانفشانی می کنند به نحوی که هزاران پرستار در این مدت که از شیوع این بیماری گذشته به این بیماری مبتلا شده و بعضاً در این راه به درجه رفیع شهادت نائل شده اند .ولی هیچگاه میدان را خالی نکرده و همیشه همراه و همگام بوده اند.   

پیامدهای منفی تفاوت نیروهای شرکتی و رسمی
تمام پرستاران شرح وظایف یکسانی دارند. برای ایجاد عدالت در سیستم باید از نظر امتیازات، حقوق و تسهیلات با یک نگاه دیده شوند. در حال حاضر ۳۵ درصد پرستاران در بخش های درمانی، پرستاران شرکتی هستند که پرداختی و مزایای آنان متناسب با خدماتشان نیست و این نظام ناعادلانه پرداخت ها و تبعیض ها باعث رنجش، نارضایتی شدید، کاهش امنیت شغلی، کاهش انگیزه، کاهش کیفیت مراقبت های پرستاری و افزایش مورتالیتی (مرگ و میر) شده است . این ضررهای سنگین به پیکره نظام سلامت جبران ناپذیر خواهد بود .

در حال حاضر جوانترین نیروها در نظام سلامت و در کادر محترم پرستاری؛ که قابلیت های بالا برای پیشرفت و تلاش دارند نیروهای شرکتی هستند و همچنین عدم پوشش مناسب آموزش توسط شرکت ها و عدم ثبت امتیازات بازآموزی در سامانه آموزش کارکنان به بی رغبتی پرستاران شرکتی جهت حضور در دوره های بازآموزی منجر شده است.  

پیامدهای منفی تمدید طرح پرستاران 
با توجه به اینکه در میان رشته های مختلف یکی از مشاغلی که به راحتی بازار کار داشته ولی تقریباً تمامی مراکز دولتی و غیر دولتی با کمبود پرستار روبرو هستند . پس در واقع هیچ پرستاری در ایران با مشکل کمبود کار مواجه نیست. ولی وضعیت جذب آنان باعث نارضایتی و ناامنی شغلی شده است.

دلایل افزایش مهاجرت پرستاران
عدم ایجاد حاشیه امن شغلی، مالی و  معنوی باعث سوق پرستاران به طرف مهاجرت یا مشاغل دیگر شده است. با توجه به اینکه در کل سیستم بهداشتی و درمانی کشور میزان حقوق و پرداختی به پرستاران  خیلی کم بوده و تفاوت چشمگیر بین در آمد پزشکان و پیراپزشکان وجود دارد. طبق آمارها ماهانه تعداد 100 تا 500 پرستار علی رغم میل باطنی به دلیل انگیزه مالی و حفظ حرمت و شان اجتماعی پیگیر مهاجرت می شوند.                                                                  
 - عدم استخدام با توجه به خالی بودن 50 درصد چارت سازمانی مشاغل پرستاری مراکز درمانی کشور، بار کاری مضاعفی را به پرستاران مشغول خدمت تحمیل کرده است که باعث فرسودگی ، خستگی و بی انگیزه شدن پرستاران شده است.

- عدم پاسخ صریح واضح و مناسب به مطالبات پرستاران
مطالبات
-  پیگیری قانون بازنشستگی پرستاران با 20 سال سابقه کار بدون قید و شرط
- تبدیل وضعیت پرستاران قراردادی و شرکتی
- جذب نیروهای 89 روزه 
- پرداخت به موقع حق کرونا به صورت عادلانه و متناسب با خدمت 
- اجرای معافیت مالیات از حقوق و مزایای کادر پرستاری
– اقدام موثر و عمل به وعده ها در زمینه معیشت و استخدام پرستاران توسط ارگان های زیربط از جمله وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و سازمان تامین اجتماعی 
- اجرای فوق العاده ویژه شرکتی 
- اجرای فوق العاده خاص بری همه کادر پرستاری 
-  تخصیص سهمیه ایثارگری به پرستاران به دلیل از خودگذشتگی در بحران کرونا
- اعمال ضرایب مناسب برای دورکاری و تعطیلات اعلامی از طرف دولت  یا ستاد کرونا در مناطق قرمز به عنوان ایام تعطیل برای کادر پرستاری
-  در نظر گرفتن بیمه مناسب برای مدافعان سلامت 
- افزایش سهمیه استخدام پرستاران
- اعمال حق عائله مندی برای پرستاران زن و ضریب سختی کار در احکام پرستاران
- اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاران

در پایان امیدوارم با احیای کامل حق و حقوق پرستاران خدوم و زحمتکش کشور که طبق دستور مقام معظم رهبر انقلاب که فرمودند عدالت را در مورد سپید پوشان اجرا کنید. شاهد شکوفایی هرچه بیشتر در حوزه پرستاری بوده و همچنین شاهد کم رنگتر شده مهاجرت این عزیزان باشیم.
محمدتقی جهانپور، معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان نظام پرستاری


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: