1400/07/25٠٩:٤٥
با پیشنهاد سازمان نظام پرستاری صورت گرفت
موافقت وزیر بهداشت با مرخصی تشویقی به ازای هرسال يكماه ويژه مدافعين سلامت در دوران کرونا
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با پیشنهاد سازمان نظام پرستاری مبنی بر اعمال یک ماه مرخصی تشویقی سالانه مدافعين سلامت در ایام کرونا موافقت کرد.
به گزارش روابط عمومی نظام، پرستاری، اعضای شورای عالی نظام پرستاری امروز با دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیدار کردند.
دکتر محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این جلسه بر لزوم رعايت عدالت و شعار دولت آيت الله دكتر رئيسي؛ و مخصوصا ديدار اخير دولت با مقام معظم رهبري مبنى بر وجوب و لزوم پيوست عدالت در تمام برنامه هاي دولت تاكيد كرد: درنظام سلامت كشور ما اين عداالت در كجاست ؟
وی ادامه داد: از نظام پرداخت گرفته تا نحوه برخورد برخي مديران با ساعت كار و قوانين پرستاري؛ تا عدم برخورداری مدافعين سلامت از فوق العاده خاص و امتيازات ايثارگري و... حكايت از عدم حاكميت عدالت در حوزه سلامت دار كه برخلاف منويات رهبري معظم انقلاب و شعارهاي دولت انقلابي است.
دکتر میرزابیگی با توضيح و مقايسه شغل پرستاري و مدافعين سلامت با سايرمشاغل در بحران كرونا گفت: به جز پرستاران و مدافعين سلامت؛ برای ديگران امكان دوركاري و استفاده از تعطيلات و. درايام قرمز و پيك كرونا فراهم است.
وی افزود: اعطاي يكماه مرخصي در هر سال كرونايي پرداخت فوق العاده خاص و ساير امتيازات شبه ايثارگري ؛ حداقل قدرشناسي از اين مدافعين از جان گذشته است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در ایام کرونا با وجودی که بسیاری از کارمندان و کارکنان مشاغل مختلف به صورت دورکاری فعالیت کردند، پرستاران بی وقفه و به صورت شبانه روزی بدون حتئ يك ساعت؛ مشغول خدمات رسانی هستند و فشار کاری آنان مضاعف شده است بنابراین لازم است از مرخصی تشویقی به مدت یکماه در سال در دوران کرونا برخوردار شوند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: نظارت بر مراکز هوم کر و بخش خصوصی فعال در حوزه پرستاری نیز ضرورت دارد، تا افراد بدون صلاحیت سلامت مردم را به خطر نیندازند. سازمان نظام پرستاری با همکاری وزارت بهداشت برای نظارت بر این مراکز آمادگی دارد.
میرزابیگی گفت: برقراری امتیاز شبه ایثارگری برای مدافعان سلامت و آسیب دیدگان کرونا از جمله مهمترین خواسته های پرستاران است.
دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت نیز در این جلسه گفت: با توجه به زحمات پرستاران در ایام کرونا و مبارزه با این بیماری، با اعمال یک ماه مرخصی تشویقی سالانه به پرستاران در ایام کرونا موافق هستیم.
وی بر رفع مشکلات جامعه پرستاری تاکید کرد و افزود: پرستاران واقعا در ایام سخت کرونا فداکاری کرده اند و واقعا از خدمات و زحمات آنان قدردانی می کنیم.
پرستاران منتظر اجرای قانون تعرفه گذاری هستند
دکتر شمس الدین شمس، ریس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: یکی از مباحث عمده که بیش از 14 سال از آن می گذرد بحث قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که مصوب مجلس شورای اسلامی است و در روز پرستار سال گذشته مقام معظم رهبری تاکیدات بسیار زیادی برای اجرای این قانون به دولت داشته اند.
وی افزود: سازمان نظام پرستاری انتظار دارد دولت انقلابی سیزدهم تمام تلاشش را برای اجرای فرموده های مقام معظم رهبری داشته باشد. کمتر از دو ماه به روز پرستار مانده و اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری می تواند یک حرکت انگیزشی برای پرستاران باشد.
دکتر شمس ادامه داد: درباره تعرفه گذاری خدمات پرستاری، گروهی فکر می کنند که به دنبال پرداخت ها هستیم. اما برای ما به عنوان جامعه پرستاری، علاوه بر عدالت در پرداخت ها موضوع هویتی نیز مطرح است دلیل عمده شروع بحث تعرفه گذاری پرستاری از روزی که در سازمان نظام پرستاری شروع کردهایم ؛ هویت بخشیدن به کار پرستاران بود، نظام پرستاری با تمام وجود برای سلامت مردم و اهداف نظام سلامت ایستاده است و امیدواریم با همکاری وزارت بهداشت شاهد رفع مشکلات نظام سلامت و اجرای قوانین بر زمین مانده باشیم.
خدمات پرستاری جامعه نگر، نیاز جامعه است
حمید رضا عزیزی معاون توسعه سازمان نظام پرستاری نیز در این جلسه گفت: موضوعی که در ادبیات نظام سلامت دنیا در این روزها رایج است و در تکنولوژی پرستاری هم به آن خیلی پرداخته می شود بحث پرستاری جامعه نگر است.
وی ادامه داد: در دو دهه گذشته به صورت جدی در مقوله پرستاری و نظام سلامت به پرستاری جامعه نگر پرداخته شده است و اتفاقات خیلی خوبی در این زمینه انجام شده؛ به ویژه در دهه 90 و دوره اول معاونت پرستاری که آیین نامه ها، دستورالعملها و ضوابطی ایجاد و باعث شد تا این موضوع به صورت جدی تر و با شتاب بهتری پیش برود.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری گفت: هم اکنون در کشور حدود 1700 مرکز هوم کر و مشاور مراقبت در منزل داریم و از این تعداد حدود هزار مرکز فعال هستند. البته بخشی که فعال نیست به دلیل مشکلات و چالش هایی است که وجود دارد و نتوانسته اند به فعالیت خود بپردازد.
عزیزی ادامه داد: در بحث پرستاران جامعه نگر موفق شدیم سال گذشته پروانه انجمن ملی پرستاران جامعه نگر را کسب کنیم و امیدواریم در سال های آتی شاهد شکوفایی مراکز خدمات پرستاری جامعه نگر در کشور باشیم.
وی گفت: پرستاری جامعه نگر سطوح مختلفی از سلامت فیزیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی را می بیند و ظرفیتی است که اگر نظام سلامت کشور همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان به آن توجه کند می تواند دستاوردهای خوبی داشته باشد، در سیاست های کلان سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری نیز به این قضیه خیلی تاکید شده است.
عزیزی افزود: مزایایی که پرستاری جامعه نگر می تواند داشته باشد، شامل صرفه جویی در هزینه ها، اثربخشی بیشتر خدمات درمانی، ارتقای کیفیت خدمات، اشتغالزایی و کارآفرینی های وسیع است.
معاون توسعه سازمان نظام پرستاری ادامه داد: با توجه به افزایش میانگین سنی جامعه، طوفان سالمندی در سال های آینده قطعا یک موضوع مهم است، بنابراین باید به پرستاری جامعه نگر توجه کنیم. در بحران کرونا شاهد بودیم بسیاری از مشکلات نظام سلامت از عمق به سطح آمد. بخشی از این اثربخشی خدمات سلامت را می توان از فعالیت پرستاران جامعه نگر در کنار ایستگاه های سلامت و مراکز نقاهتگاهی سلامت دانست.
عزیزی گفت: با آسیب شناسی که در این مدت انجام شده است یکسری چالش های اساسی وجود دارد که حل این چالشها به کمک وزارت بهداشت نیاز دارد، یکی از این چالش ها تعرفه هایی است که هر ساله هیئت دولت ابلاغ می کند. این تعرفه ها با هزینه های واقعی فاصله زیادی دارد.
وی افزود: بحث پوشش بیمه ای خدمات هوم کر نیز در کنار تعرفه مطرح است، بعضی از بیمه های خصوصی مثل بیمه نیروی مسلح در این قضیه ورود پیدا کرده اند اما نیاز است بیمه های پایه سلامت مثل تامین اجتماعی نیز به این موضوع وارد شوند.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: کشورهای پیشرفته در قضیه پرستاری جامعه نگر به طور جدی ورود پیدا کرده اند. در این کشورها بسیاری از هزینه ها را بیمه ها پوشش می دهند. یکی از راهکارهای جدی برای جلوگیری از تخلفات و اقدامات غیر مجاز، پوشش بیمه ای مراکز هوم کر است.
وی گفت: بحث دیگر خدمات سلامت دیجیتال است. پلت فرم ها و اپلیکیشن هایی در این زمینه فعال هستند. اگر ما هم به این سمت حرکت کنیم می توانیم در این زمینه در جامعه موثر و کمک کننده باشیم. پرستاری جامعه نگر به رویکرد نظام مند مبتنی بر حل مسئله می اندیشد و ضروری است در این عرصه علاوه بر خدمات مراقبت سلامت در منزل، توسعه خدمات سلامت در ادارات و مدارس را نیز فعال کنیم.
وزیر بهداشت: پرستاران مهمترین رکن در درمان موفق بیماران هستند
دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت نیز در این چلسه گفت: با اجرای فوق العاده خاص به پرستاران موافقیم و باید زمینه اجرای آن فراهم شود.
وی همچنین بر لزوم تخصصی شدن خدمات پرستاری، استفاده از ظرفیت خدمات پرستاری در بخش های مختلف، تقویت خدمات مراقبت در منزل، توسعه خدمات سلامت دیجیتال و برخورد با افراد متخلف که بدون مجوز و صلاحیت لازم خدمات غیر کارشناسی ارائه می کنند، تاکید کرد.
وزیر بهداشت افزود: برای حل مشکلات نظام سلامت، حجم زیادی از منابع لازم است تا کمبودهای بهداشتی و درمانی مردم به خصوص در مناطق محروم، رفع شود. زیرا بسیاری از بیماران به دلیل عدم دسترسی به درمان مناسب دچار مشکل می شوند.
وی درباره اهمیت خدمات هوم کر گفت: حرکت نظام های سلامت در جهان به سمت بیمارستان نیست، بلکه به سمت درمان سرپایی است.بنابراین، نظام سلامت ما نیز باید همگام با کشورهای دیگر به سمت مراقبت بیمار در منزل گرایش پیدا کند. اما متاسفانه در نظام بودجه ریزی کشورمان بودجه را براساس بستری شدن بیمار روی تخت بیمارستانی درنظر می گیرند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید به سمت درمان و مراقبت از بیمار در منزل حرکت کنیم، تصریح کرد: در دنیا ثابت شده که وقتی بیمار در منزل خود بستری شده و درمان و مراقبت می شود، به خصوص در سنین سالمندی، روند بهبودی را با موفقیت بیشتری طی می کند و استرس جدا شدن از منزل و بستری در بیمارستان وجود نخواهد داشت. لذا باید استانداردهایمان را به این سمت و سو ببریم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین رکن در درمان موفق بیماران، پرستاران هستند، اظهار کرد: حضور پرستاران بر بالین بیمار یک حضور دائمی است، پزشکان وقتی بیمار را معاینه می کنند، می روند، اما این پرستاران هستند که به صورت مداوم حضور دارند و از بیماران مراقبت می کنند.
لزوم تربیت پرستاران تخصصی
وی با تاکید بر ضرورت تربیت پرستاران تخصصی، گفت: در بخش های تخصصی بیمارستان ها مانند آی سی یو و سی سی یو، باید پرستار تخصصی حضور داشته و مهارت لازم را کسب کرده باشد. اکنون نیز در بیمارستان ها به صورت تجربی و عملی این اتفاق میفتد و پرستاران بعد از مدتی کار کردن در بخش های تخصصی، مهارت لازم را کسب می کنند، اما بهتر است این موضوع به صورت علمی تر دنبال شود و در مورد پذیرش رشته های ارشد و PHD نیز به آن توجه بیشتری شود.
نظام پرستاری برای ساماندهی بخش خصوصی ورود کند
وزیر بهداشت بر لزوم ساماندهی بخش های خصوصی ارائه دهنده خدمات پرستاری، تاکید و بیان کرد: سازمان نظام پرستاری باید به این موضوع ورود کند، نباید در جامعه شرکت هایی پدیدار شوند که اسم پرستاری داشته و تخصص پرستاری ندارند، زیرا برخی از این شرکت های خصوصی صرفا به دنبال این هستند که سودآور باشند، به همین دلیل نیروهای ارزان که حتی سواد زیادی ندارند، استخدام می کنند و آنها را برای ارائه خدمات پرستاری به منازل می فرستند، این موضوعات باید پیگیری شوند تا شان پرستاران در جامعه حفظ شود و با نام پرستار، افراد دیگر خدمت رسانی نکنند و اعتماد مردم نیز به این مساله جلب شود.
وی در خصوص رسیدگی به مشکلات پرستاران، ادامه داد: پیشنهاداتی که ارائه شد ازجمله مرخصی تشویقی، حق پرستاران است، اما هنوز بابت کرونا و پیک ششم خاطرمان آسوده نیست و باید در حالت آماده باش بمانیم. امیدوارم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماه های آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم.
وزیر بهداشت در ادامه در خصوص واکسیناسیون کووید 19 عنوان کرد: از دی ماه 99 تا تیر امسال فقط 5 میلیون دُز واکسن تزریق شده بود، و امروز به مرز 72 میلیون دُز رسیدیم، یعنی در عرض دو ماه و نیم حدود 67 میلیون دُز واکسن تزریق شده است و این توفیق به دلیل هماهنگی بین سازمان ها و بخش های مختلف کشور به دست آمد.
عین اللهی گفت: در مورد واکسیناسیون تا ساعات پایانی شب، همه گروه ها از جمله دانشجویان پای کار بودند و به مردم خدمت رسانی می کردند، بسیاری از اماکن و حسینه ها به مراکز تزریق واکسن تبدیل شدند، شاید اگر خودمان می خواستیم واکسیناسیون را انجام دهیم بیش از یک سال به طول می انجامید، اما اکنون سرعت واکسیناسیون در ایران از نظر نمایندگان سازمان جهانی بهداشت تحسین برانگیز است.
وی افزود: به اندازه جمعیت امارات که حدود 8 میلیون نفر است، در یک هفته دُز واکسن تزریق کردیم. تا قبل از این، در فضاهای مجازی همه نسبت به نبودن واکسن معترض بودند، اکنون که مشکل واکسن رفع شده، می گویند چرا واکسن می زنید.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |