1400/08/12١١:٣٤
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد
اختصاص بودجه برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ماههای پایانی امسال
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: با رایزنی های انجام شده و قول مساعد دولت و مجلس قرار است، بودجه ای برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ماه پایانی امسال اختصاص یابد و برای اجرای کامل آن اعتبار لازم در قانون بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی روز چهارشنبه در اجلاس روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور در خزرآباد ساری افزود: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری یکی از مهمترین مطالبات جامعه پرستاری است که با تاکید مقام معظم رهبری و با پیگیری های سازمان نظام پرستاری محقق می شود.
وی افزود: کرونا ثابت کرد، خدمات پرستاران محدود به بیمارستان نمی شود و در همه عرصه های مختلف جامعه ضرورت حضور خدمات پرستاری مراقبتی احساس می شود.
وی گفت: خدمات مراقبت از منزل از چند سال پیش به صورت قانونی در حال اجراست و مدل جدیدی از خدمات جامعه نگر را معرفی کرده است. این خدمات تعرفه گذاری شده اند اما هنوز این تعرفه ها تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: با پیگیری های این سازمان به زودی پنج خدمت از خدمات مراقبت در منزل برای چهار یا پنج بیماری مزمن تحت پوشش بیمه قرار می گیرد و پیگیر پوشش بیمه ای خدمات هوم کر هستیم.
وی ادامه داد: مسائل مختلفی در سازمان نظام پرستاری در حال پیگیری است که تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی یکی از مهمترین آنهاست و با پیگیری های انجام شده در وزارت بهداشت در دوره جدید بسیار به تحقق آن امیدوار هستیم و تا حصول نتیجه نهایی این موضوع را پیگیری می کنیم.
دکتر میرزابیگی گفت: پرستاران شرکتی و قراردادی به علت نداشتن امنیت شغلی و حقوق پایین شرایط خوبی ندارند در حالی که این نیروها پا به پای سایر پرستاران در ارائه خدمت به مردم حضور دارند و در دوران کرونا نیز اولین شهید خدمت، مرحوم شهید نرگس خانعلی زاده بود که به صورت شرکتی فعالیت می کرد. بنابراین این نیروها سهم خود را برای خدمت به مردم ادا کرده اند و باید حقوق آنها داده شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین به پیگیری حقوق شهدای خدمت اشاره کرد و گقت: با حکمی که اخیرا رئیس بنیاد شهید به نظام پرستاری داده، رئیس کل سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده بنیاد شهید در امور ایثارگران عرصه سلامت تعیین شده است و با این حکم حتما حقوق خانواده های شهدای خدمت با سرعت بیشتری پیگیری می شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: وظایف فعالیت های سازمان نظام پرستاری بر اساس قوانین بالادستی مشخص شده است. بر این اساس چهار موضوع نیازهای مردم، نظام سلامت، پرستاری و پرستاران چهار اولویت اصلی سازمان نظام پرستاری است که هم فعالیت های این سازمان بر اساس آن دنبال می شود.
رئیس کل سازمان نطام پرستاری با اشاره به موانع خدمتی گفت: اصرار داریم ادبیات مطالبات صنفی را به موانع خدمتی تغییر دهیم چه کسی گفته کمبود پرستار فقط مشکل پرستاران است، وقتی کمبود پرستار به ارائه خدمات نامناسب به مردم منجر می شود، قطعا این مسئله مانعی برای دریافت خدمت با کیفیت به مردم و مراقبت مناسب از بیماران است. برای از بین رفتن این مانع خدمت برای به سمت استاندارد سازی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی برویم و با همین استاندارد بود که در دو سال گذشته 52 هزار مجوز استخدامی گرفتیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس جلسات هفتگی یا دو هفته یک بار با معاون پرستاری و کمیسیون بهداشت داریم به استاندارد نیروی انسانی پرستاری و میزان نیاز به استخدام برسیم.
دکتر میرزابیگی افزود: تغییر وضعیت نیروهای شرکتی، قراردادی، 89 روزه و تمدید طرح از نظر سازمان قابل پذیرش نیست و تغییر وضعیت آنها باید محقق شود و تا زمانی که محقق شود جز موانع خدمتی برجسته است که تا زمان رفع آن پیگیری می شود تا امنیت شغلی و انگیزه مضاعفی در این پرستاران به وجود بیاید خیلی از این نیروها در بحران کرونا شهید شدند، اولین شهید مدافع سلامت در جامعه پرستاری نیز مرحوم نرگس خانعلی زاده بود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: قرار گرفتن شغل پرستاری جزو مشاغل حاکمیتی نیز در دستور کار است، شبانه روز درگیر این موضوع در وزارت بهداشت، مجلس و جاهای مختلف هستیم، مسئولان دولت و نمایندگان مجلس هم معتقدند با وجود خصوصی سازی یکی از مشاغلی که حتما باید حاکمیتی بماند، پرستاری است.
دکتر میرزابیگی ادامه داد: بحث جدیدی که در اجلاس شورای عالی نظام پرستاری در حضور و زیر بهداشت مطرح کردیم، بحث مرخصی یک ماه به ازای خدمت در دوران کروناست که با یک ماه مرخصی در قانون ارتقای بهره وری متفاوت است. در دوران کرونا در کشورهای دیگر مزایا و امتیازهای زیادی به پرستاران داده شد، اگر بسیاری از این امتیازها به علت محدودیت های کشور امکانپذیر نیست اما مرخصی و استراحت بعد از دو سال خدمت به بیماران کرونا در بخش های ویژه بوده نیازی است که باید محقق شود. مطالبه زیادی نیست، وزیر بهداشت هم موافق است و در دولت هم مخالفی ندارد.
وی گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم حتما اجرا می شود، مصوبه شورای عالی بیمه و دولت هم دارد. آیین نامه اجرای بسیار خوبی هم برای آن تدوین شده است و از روز پرستار امسال باید به اجرای آن برسیم. در کمیسیون بهداشت هم مطرح شد که بودجه ای برای سه ماه پایانی امسال برای اجرای این قانون در نظر گرفته شود و بودجه کامل آن برای سال آینده نیز بودجه لازم در قانون بودجه سال آینده تعیین شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اجرای این قانون بیش از مسائل مالی بحث هویتی و زیر چتر درآمد دیگران درآمدن دارد و قطعا آثار مالی و برکاتی هم برای پرستاران دارد. این قانون ویژه کارانه است و هیچ ربطی به اضافه کار و حقوق استخدامی ندارد.
وی افزود: فوق العاده خاص را هم با جدیت دنبال می کنیم و به هیچ وجه از دستور کار خارج نشده است. سازمان نظام پرستاری 100 درصد این خواسته را تا زمانی که محقق شود، دنبال می کند. اجرای این قانون به ازای هر ضریب 20 هزار میلیارد تومان پول می خواهد، سازمان برنامه هم در جواب پیگیری سازمان نظام پرستاری در دولت، نظر کارشناسی داده، این نظر به معنای عدم انجام آن نیست. آقای میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده و به دولت نوشته که میزان افزایش میانگین حقوق پرسنل بهداشت و درمان نسبت به ابتدای سال 98 و پیش شیوع کرونا حدود 2.5 برابر شده است و تاکید کرده است که متوسط حقوق کارکنان دولت 6.8 میلیون تومان و متوسط حقوق کارکنان بهداشت و درمان حدود 10 میلیون تومان است.
دکتر میرزابیگی گفت: جواب ما این است که حقوق پزشکان متخصص را جدا کنید و متوسط حقوق سایر کارکنان را محاسبه کنید. با جدیت موضوع فوق العاده خاص را پیگیری می کنیم اما به علت بار مالی و بیان این مطالب غیر کارشناسی پیگیری آن زمان بر است بنابراین نباید همه اقدامات را در این مسیر متمرکز کنیم و همزمان امور دیگر را نیز پیگیری کنیم.
وی افزود: برای پیگیری این موضوع، باید دستمان درباره حقوق پرستاران و سایر گروه ها پر باشد بنابراین در این مورد هر گونه اطلاعات مستندی که وجود دارد باید اعلام شود تا اشتباه بود نظر کارشناسی سازمان برنامه و بودجه مشخص شود. جامعه پرستاری نیز در این زمینه و اطلاع رسانی در این مورد مشارکت کنند.
وی با اشاره به اضافه کاری های اجباری به پرستاران گفت: دانشگاهها یا باید قانون ارتقای بهره وری را اجرا کنند یا قانون تمام وقتی را این خواسته مبنای قانونی دارد و اگر دانشگاهها اجرا نکردند، قابل پیگیرد است. اگر اضافه کاری پرستاران از 60 تا 80 ساعت بیشتر شد، باید بر اساس قانون تمام وقتی یک حقوق کامل اضافه به او پرداخت شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |