1400/09/18١٦:١٤
دکتر شمس: با وجود تاکید مقام رهبری بر اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برخی مسئولان کم التفات هستند
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: همه موانع برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برداشته شده و فقط تامین بودجه آن مانده است، جامعه پرستاری از دولت ولایی و انقلابی انتظار تامین بودجه و اجرای این قانون را دارد مقام معظم رهبری سال گذشته صراحتا بر اجرای این قانون تاکید کردند اما برخی مسئولان به پرستاران کم التفات و کم توجه بودهاند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر شمسالدین شمس، روز پنجشنبه در برنامه زنده مثبت سلامت شبکه سلامت با افزود: انتظار جامعه پرستاری برداشته شدن موانع ارائه خدمت از سر راه این جامعه است.
وی اظهار داشت: سه مورد، مهمترین موانع خدمتی است؛ یکی بحث تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که در ۱۵ سال قبل در مجلس به تصویب رسیده و پشتوانه قانونی دارد، در سال گذشته در روز پرستار مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر اجرای این قانون داشتند. همچنین قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری جزو وعدههای انتخاباتی دکتر رئیسی نیز بوده است.
دکتر شمس با ابراز امیدواری نسبت به اجرای این قانون توسط دولت ولایی افزود: آییننامه اجرای این قانون در شورای عالی بیمه به تصویب رسیده اما معطل تخصیص بودجه است و امیدواریم با اجرای این قانون پرستاران با انگیزه بیشتری به ارائه خدمات بپردازند.
وی ادامه داد: مشکلات زیادی بر سر راه اجرای این قانون وجود داشت و الان مشکل ما بر سر بودجه است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: قبلا مشکلات زیادی در مسیر اجرای قانون تعرفه گذاری وجود داشت اما با پیگیری های سازمان نظام پرستاری، بسیاری از این موانع بر طرف شده و اکنون به آخرین مرحله برای اجرای این قانون رسیده ایم که تامین بودجه است. همه مسئولان هم قبول دارند و منتظریم که این گام آخر برداشته شود.
وی ادامه داد: متاسفانه شنیده ها نشان می دهد هنوز بودجه ای برای اجرای قانون تعرفه گذاری تعیین شده اما هنوز دیر نشده دولت می تواند در فرصت باقیمانده می تواند این بودجه را تامین کند.
دکتر شمس گفت: سازمان نظام پرستاری مدتهای طولانی است که برای اجرای قانون تعرفه گذاری تلاش کرده با دستگاههای مختلف جلسات طولانی داشته ایم، نامه نگاری ها کرده ایم، فقط در همین مدت فعالیت دولت جدید چهار نامه به رئیس جمهوری نوشتیم، جلسات مکرر با مسئولان سازمان برنامه و بودجه، وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس داشته ایم واقعا اگر امسانل مسئولان دولت این قانون را اجرا نکنند، نمی دانیم چه جوابی به پرستاران بدهیم و شرمنده آنها می شویم.
وی افزود: بالاتر از مقام رهبری در کشور کسی را نداریم وقتی ایشان صراحتا به مسئولان دولت تاکید می کنند که مشخصا قانون تعرفه گذاری اجرا شود واقعا اجرا نشدن این قانون نشان می دهد برخی مسئولان کم التفات و کم توجه هستند.
شمس گفت: مسئله دیگر پرداختیهاست، اولویت دارترین گروه برای دریافت فوق العاده خاص، با توجه به فرسودگی روحی و روانی و فشار کاری، پرستاران هستند.
وی ادامه داد: در مبارزه با کرونا تقریبا همه پرستاران به کرونا مبتلا شدند، 150 پرستار شهید شدند و بیش از ۸۵۰۰ نفر پرستار آسیب دیده از کرونا بودند، آسیبدیدگی جدی دارند و به نوعی جانباز کرونا هستند.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری خاطرنشان کرد: اگر فوق العاده خاصی قرار است تخصیص داده شود پرستاران در اولویت قرار دارند، ما جلسات و نامهنگاریهای متعددی با قوه مجریه و مسئولان مختلف در سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون بهداشت مجلس داشتهایم؛ جلسات حضوری زیادی هم برگزار شده است اما به نظر میرسد برخی از مسئولان توجه کافی به مسئله پرستاران ندارند.
دکتر شمس با اشاره به کمبود پرستار در اضافه کرد: سومین مسئله نیز کمبود پرستار است، در کشورهای مختلف نسبت پرستار به ازای تخت بالای ۲.۵ به ازای هر تخت است در حالی که در کشور ما این آمار، کمتر از یک نفر پرستار است، بحث دیگر تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، طرحی و شرکتی پرستاری است که همگی داوطلبانه به صحنه آمدند. حتی اگر همه این نیروها جذب شوند نیز باز کمبود پرستار داریم و باید میزان جذب نیرو را افزایش دهیم.
وی گفت: سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی در زمینه جذب نیروها نقش دارند و انتظار داریم این مساله مهم با مدیریت این نهادها حل شود.
دکتر شمس بیان داشت: ما در هفته پرستار با مسئولین اجرایی جلساتی داریم و امیدواریم رئیس جمهور نیز خبر تخصیص بودجه اجرای قانون تعرفه گذاری را بدهند.
وی با اشاره به اجرای ناقص قانون ارتقای بهره وری گفت: یکسری قوانین اجراشده داریم که بعضا کامل اجرا نشده است. قانون ارتقای بهره وری یکی از این قوانین است که در مجلس تصویب شد و در حال اجراست اما بخشی از آنکه سخت و زیان آور شناخته شدن شغل پرستاری است جسته و گریخته اجرا شده و در سالهای اخیر تامین اجتماعی آن را اجرا نکرد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: بر اساس قانون، پرستاران باید پس از سال ۲۰ خدمت بازنشسته شوند و دو ماه در سال مرخصی داشته باشند اما در اجرای این قانون در سالهای اخیر کج سلیقگی صورت گرفت و به طور کامل اجرا نشده است.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود شدید نیرو و صرفه جویی که میخواهند در بودجه انجام دهند این قانون اجرا نمیشود که انتظار داریم نسبت به اجرای آن توجه شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |