1400/09/18٢١:٣٥

معاون پرستاری وزیر بهداشت اعلام کرد

احتمال اجرای پایلوت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در زمستان 1400/ مهاجرت سالانه 1500 پرستار از کشور

احتمال اجرای پایلوت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در زمستان 1400/ مهاجرت سالانه 1500 پرستار از کشور

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به جلسات پیگیری اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پیش بینی این است که در سه ماه پایانی سال این قانون به صورت پایلوت اجرا شود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ اجرای آن را خواهیم داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر عباس عبادی، روز پنجشنبه (دومین روز هفته پرستار) در برنامه تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو اظهار داشت: کمبود نیروی پرستاری علاوه بر تبعات جسمانی و روانی روی پرستاران، روی کیفیت خدمات درمان نیز اثرگذار است.

وی افزود: مردم حق دریافت خدمات باکیفیت و مقرون به صرفه را دارند و با کمبود نیرو مردم آسیب خواهند دید؛ به این معنا که ممکن است طول مدت بستری، عوارض ناشی از بیماری و بازگشت بیمار به بیمارستان افزایش یابد که روی اقتصاد سلامت نیز اثر می گذارد. ما پست خالی برای جذب کادر سلامت و پرستار داریم اما مجوزها به صورت سالیانه از سوی سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه صادر میشود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره فاصله تعداد پرستاران با استانداردهای جهانی گفت: در دوران کرونا نرخ جذب افزایش یافته اما نسبت به عقب افتادگی از استانداردها، قابل توجه نیست. از سوی دیگر در برنامه ششم توسعه، تعداد تختهای جدیدالتاسیس افزایش یافته، به دلیل قانون مشاغل سخت، پرستاران می توانند ۵ سال سنوات ارفاقی بگیرند و بنابراین عقب ماندگی از استانداردها در حال افزایش است.

کمبود پرستار و آمارهای استخدام

وی ادامه داد: با توجه به کمبود ۱۰۰ هزار نفری پرستار، برای اینکه به وضعیت بهتری برسیم. راه حل، ارائه اجازه افزایش جذب به میزان حداقل سالانه ۱۰ هزار نفر یعنی معادل کل خروجی فعلی دانشکدههای پرستاری است و البته در مقابل جذب، مسئله بازنشستگی نیروها را داریم و این آمار ۱۰ هزار نفری، مشروط بر این است که هیچکس بازنشسته نشود تا به نرم ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت برسیم که این مسئله قابل تحقق نیست و باید بیش از ۱۰ هزار نفر جذب شوند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره مجوز جذب پرستاران گفت: در سال ۹۸، حدود ۱۶ هزار مجوز جذب داشتیم، در سال ۹۹، حدود ۳۷ تا ۳۹ هزار نفر مجوز داشتیم. در بهمن سال ۹۹ آزمون استخدامی برگزار شد و از تیرماه فرآیند جذب آغاز شد البته فرآیند کند بوده و این نقد وارد است ولی این کندی به علت محاسبه امتیاز کرونا بوده است.

دکتر عبادی ادامه داد: از یک ماه و نیم گذشته بنابر دستور وزیر بهداشت همه همکارانی که در آزمون پذیرفته شده بودند به شکل قراردادی وارد سیستم شدند و بالغ بر ۸۰ درصد فرآیند جذب به اتمام رسیده است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره علت تفاوت در رابطه استخدامی پرستاران گفت: این یک قاعده غیرمنصفانه است که در یک شیفت کاری برای یک کار واحد، چند نفر با روابط استخدامی متفاوت داریم.

وی ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال، وضعیت تعدد روابط استخدامی در کل کشور ساماندهی شود که این مسئله یک مشکل فراسازمانی است. تنوع مدلهای پرداخت و روابط استخدامی باعث بروز تبعیض است. پیشنهادی که انجام شده این است که وضعیت استخدام را در وزارت بهداشت ساماندهی کنیم که برای یک شرح وظایف واحد، یک نظام پرداخت واحد داشته باشیم اما الان سه نظام پرداخت وجود دارد که به تبعیض منجر شده است و امیدواریم با قول سازمان امور استخدامی این مسئله تا پایان سال حل شود.

اجرای پایلوت قانون تعرفه گذاری پرستاری در زمستان

عبادی درباره اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: از سال گذشته بعد از فرمایش مقام معظم رهبری، بعد از ۱۳ سال توقف قانون، در مرداد سال جاری قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری توسط معاون رئیس جمهور ابلاغ و بستههای پرستاری تدوین شد.

وی گفت: برخی خدمات بین پرستار و سایر گروههای علوم پزشکی مشابه است و بنابراین هزینه یکخدمت را میتوان با قیمت نازلتر پرداخت کرد، الان برای اجرای این قانون باید به درک مشترکی در سازمان برنامه و بیمهها برسیم، تفسیر سازمان برنامه از متن قانون با وزارت بهداشت متفاوت است اما ما سه جلسه با کمیسیون بهداشت و سازمان برنامه داشتیم و هفته آینده بیمه ها نیز حضور خواهند داشت. پیش بینی این است که در سه ماه پایانی سال قانون تعرفه گذاری به صورت پایلوت اجرا شود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ اجرای آن را خواهیم داشت.

آمار مهاجرت پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ حداقل ۱۲۵۰ نفر از سازمان نطام پرستاری درخواست مهاجرت کردهاند، البته تخمین زده میشود این عدد بیشتر باشد و اگر تخمین ۱.۵ تا ۲ برابری را داشته باشیم و اگر میانه را ۱۵۰۰ نفر در نظر بگیریم، میتوان این طور گفت که حداقل ۳۰ دانشکده پرستاری نیروی انسانی را تربیت میکنند که دارند مهاجرت میکنند و این زنگ خطری برای نظام سلامت است.

دکترعبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر خبر خوش برای جامعه پرستاری نیز بیان داشت: تلاش براین است که در ماههای آینده تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرایی و عملیاتی شود؛ مسئله دیگر تبدیل وضعیت همکاران است که در حال رایزنی با سازمان امور استخدامی هستیم، این تبدیل وضعیت میتواند تبعیض را برطرف و نیاز وزارت بهداشت را اصلاح کند.

وی گفت: در تلاشیم با سایر مشوقهای مالی میل به ماندگاری را افزایش دهیم.

شیرین اسماعیلی، پرستار نیز در این گفتگو بیان داشت: حدود ۷۰ درصد جامعه پرستاری را زنان تشکیل میدهند که علاوه بر فعالیت در مراکز درمانی باید به فرزندان و خانوادههای خود نیز رسیدگی کنند و با این حرفه سخت، فرسودگی و مشکلات جسمی زیادی دارند که این مسائل موانع خدمتی را برای مردم ایجاد میکند.

امین کوهساریان، پرستار نیز در ادامه افزود: نسبت پرستار به تخت حدود ۰.۹ است و مانند این است که یک پرستار به جای دو پرستار کار میکند و این امر روی کیفیت خدمات به بیماران موثر است. یک بحث دیگر نیز تبعیض میان پرستاران است و مثلا اگر فوق العاده ویژه تصویب و اجرا شود بخش خصوصی از آن بهره مند نمیشود و این جزو نکاتی است که گروه پرستاری را آزرده خاطر میکند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: