1400/09/20١٧:٥٩

رئیس کل سازمان نظام پرستاری:

دستورالعمل‌های قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای اجرا آماده است/ پرداخت تعرفه‌ها بر اساس بسته های خدمات

دستورالعمل‌های قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای اجرا آماده است/ پرداخت تعرفه‌ها بر اساس بسته های خدمات

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری 14 سال به علت برداشتهای سلیقهای و شخصی معطل مان اما با فرمایش رهبر انقلاب در مسیر اجرا قرار گرفت و با پیگیری های سازمان نظام پرستاری روند اجرای آن سرعت گرفت. همه دستورالعمل های لازم برای اجرای این قانون آماده است و نیازی به پایلوت ندارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی شنبه در برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت با اشاره به لزوم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار داشت: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری آن قدر طولانی شده که پیگیری کنندههای قانون در پیشگاه پرستاران احساس شرمندگی دارند؛ تا پیش از زمانی که مقام معظم رهبری در سال قبل اظهار نظر نفرموده بودند این قانون به نوعی به محاق می رفت.

وی درباره علت عدم اجرای این قانون افزود: از این قانون برداشت سلیقهای و شخصی میشود و احتمال تضاد منافع وجود دارد یا تصور می شود که قرار است سفره دیگران تنگ شده یا در وظایف دیگران دخالت شود؛ در حالی که کتاب ارزش های نسبی داریم. اگر می خواستیم در امور دیگران دخالت و سفره دیگران را تنگ کنیم، میگفتیم درصدی از قیمت خدمات ارزشهای نسبی را به پرستاران بدهید اما این طور نیست و ۳۰۰ خدمت پرستاری کاملا جداست.

وی ادامه داد: پس از فرمایش رهبر انقلاب، آیین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه و هیئت دولت تصویب شد.

دستور رئیس جمهوری برای اجرای سه خواسته پرستاران با پیگیری نظام پرستاری

میرزابیگی گفت: در روز گذشته همراه رئیس جمهوری در خرم آباد حضور داشتیم و با موضعی که روز گذشته رییس جمهوری گرفتند، مسئول مشخصی در ریاست جمهوری تعیین شد تا فوق العاده خاص، تبدیل وضعیت و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شود. معاونت اجرایی رییس جمهوری مامور شد تا بین سازمان برنامه و بودجه، سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت برای اجرای این سه مورد ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه دستور رئیس جمهور مبنی بر پرداخت فوق العاده خاص، تغییر وضعیت و اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، خاطرنشان کرد: تا قبل از این فرمایشات، در بودجه امسال، اجرای قانون تعرفه گذاری ردپای مشخصی نداشت. با آقای دکتر پاکمهر، عضو کمیسیون بهداشت جلساتی در مجلس داشتیم و تلاشهایی شده و خوش بین هستین که ارادهای که نمی خواست کار پیش برود، سست شود.

وی با بیان اینکه برداشت فردی و سلیقهای برخی افراد در برخی سیستمها باعث شده این قانون اجرایی نشود، تاکید کرد: برداشت اشتباه از یک قانون را باید با درست اجرا کردنش اصلاح کرد.

پرداخت تعرفه های پرستاری بر اساس بسته های خدمات

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: نظام پرداخت در پزشکان به صورت فی فور سرویس است. برخی از تصمیمگیران فکر میک نند احتمالا فی فور سرویس دیگری می خواهد به این نظام پرداخت اضافه شود. نظام پرداخت فیفورسرویس یعنی به ازای هر خدمتی که ارائه میشود باید پول پرداخت شود و سهمی به افراد داده شود، اگر فردی در مقام تصمیم گیری تصور کند اجرای قانون تعرفه گذاری به شکل فی فور سرویس است، تصور خواهد کرد که پول جدیدی میخواهد به نظام پرداخت اضافه شود و بودجه زیادی لازم است.

وی ادامه داد: ما میگوییم سرانه باید به اسم مراقبت پرستاری ساماندهی شود، این مراقبتهای پرستاری در قسمت سرپایی و بالینی اشکال مختلفی دارد. در جریان بیماری کرونا با تمام هزینههایی که بیماری برای کشور داشت بیمهها سود کردند زیرا هزینه و اعمال جراحی در اتاقهای عمل کاهش یافت و خدمات از جنس مراقبتی بود و مراقبتها سود آورد بود و منابع بیمهای را ذخیره کرد.

نظام پرداخت در قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بر اساس بسته خدمت

میرزابیگی تاکید کرد: در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، نظام پرداخت، فی فور سرویس نیست و بسته خدمات ارائه میشود یعنی در بخش بستری به صورت بسته خدمتی، در بخش سرپایی و اورژانس به صورت خدمات تکی و در سطح جامعه به صورت خدمات معمول پرستاری ارائه خواهد شد.

وی گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری جایگاهش در سرانه است. در دوران کرونا مراقبتهای پرستاری باعث شد خیلی از خدمات دیگر ضروری نباشد، من فکر میکنم اگر ملاک ما بیمار و منافع کشور باشد قطعا این قانون به نفع مردم، دولت و کادر درمان است. با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، در هزینههای سلامت مقرون به صرفهتر عمل خواهیم کرد و اگر برخی دعوای بین پزشک و پرستار راه نیندازند حتما به نتیجه میرسد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان نظام پرستاری برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: آیین نامهای که ۱۴ سال طول کشیده به شورای عالی بیمه برسد امسال در تیرماه به تصویب رسید و یکماه بعد در دولت تصویب شد که به این معناست که اجرای آن سرعت زیادی گرفته است.

قانون تعرفه گذاری از همین فردا قابل اجراست

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در واقع آیین نامهای که ۱۴ سال تصویب نشده بود بعد از مصاحبهای که انجام دادیم به دولت رفت و آن قدر پیگیری کردیم که به این مرحله رسید. مباحث بعدی اش نیز نوشتن دستورالعملهای اجرایی آن بود و خود گروههای پرستاری در جریان هستند که این مسئله نیز در دبیرخانه شورای عالی بیمه مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گرفت.

میرزابیگی بیان داشت: اگر از همین فردا بگویند که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا میشود مشکلی در اجرای آن نخواهیم داشت؛ ما اجرای پایلوت آن را قبول نداریم و آن قدر آماده است که هر زمان اراده شود قابلیت اجرایی دارد.

وی گفت: یکسری نکات و تکالیف قانونی برای بیمه وجود دارد به همین علت نام شورای عالی بیمه خدمات درمانی به شورای عالی بیمه سلامت تغییر پیدا کند. ما از رئیس جمهور درخواست کردیم که عضویت در شورای عالی بیمه سلامت و ستاد ملی کرونا باید رویکرد مردمی نیز داشته باشد. دو نهاد مردمی بزرگ در کشور داریم که شامل سازمان نظام پزشکی و نظام پرستاری است و این دو سازمان بزرگ باید در ستاد ملی کرونا و شورای عالی بیمه عضو شوند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: