1400/09/02٠٦:٣١

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

خدمات پرستاری مهمترین عامل بهبود بیماران کرونا/ مجلس از استخدام و تغییر وضعیت پرستاران حمایت می‌کند

خدمات پرستاری مهمترین عامل بهبود بیماران کرونا/ مجلس از استخدام و تغییر وضعیت پرستاران حمایت می‌کند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین عامل در بهبود بیماران کرونا، خدمات پرستاری است. اگر بخواهیم در جهت استانداردهای بینالمللی حرکت کنیم باید دولت در زمینه جذب کادر پرستاری و استانداردسازی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی اقدام کند. مجلس از  استخدام و تبدیل وضعیت پرستاران حمایت میکند.

دکتر ملک فاضلی در گفتوگو با خبرنگار نظام پرستاری با اشاره به سختیهایی که پرستاران در دوران کرونا متحمل شدهاند، اظهار داشت: آرزوی توفیق و سلامتی برای پرستاران عزیزی دارم که در این مدت به یاری بیماران آمدهاند و در بیمارستانهای مختلف در حال خدمترسانی به مردم هستند.

وی افزود: در حدود 20 ماه گذشته که درگیر بیماری کرونا بودهایم برادران و خواهران پرستار در صف اول خدمترسانی به بیماران به خصوص بیماران کرونایی بودهاند و تعدادی از این عزیزان در راه خدمت به مردم و مقابله با کرونا به شهادت رسیدند و تعدادی از آنها عوارض زیادی را متحمل شدند و تلاشهای شبانهروزی داشتند. 

فاضلی با اشاره به اهمیت خدمات پرستاری در بهبود بیماران کرونایی تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل در بخشهای بستری بیمارستانهای کشور و حتی در بخش سرپایی، ارائه خدمات مطلوب پرستاری است؛ بیشترین عاملی که باعث بهبود بیمار میشود در کنار خدمات پزشکی، پرستاری از بیماران است. 

وی با اشاره به لزوم افزایش توجه به نیروهای پرستاری شاغل در بخشهای کرونا تأکید کرد: با توجه به مسائل و مشکلاتی که در زمینه اقتصادی در کشور وجود دارد و بالارفتن هزینههای زندگی، خدماتی که پرستاران انجام میدهند در تناسب با حقوق دریافتی آنها نیست و مزایایی که پرستاران از آنها برخوردار میشوند نیز ناچیز است. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز بیان داشت: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مزایای زیادی دارد؛ وقتی که پرستاران خدمتی را انجام میدهند و به ازای آن دریافتی دارند؛ این مسئله نوعی مشوق به حساب میآید و باعث احساس رضایت پرستاران میشود و این انگیزه، کیفیت ارائه خدمات پرستاری را بالا میبرد؛ البته پرستاران حتی با دستمزدهای کم و در شرایطی که قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اجرا نمیشود نیز دست از خدمت نکشیدهاند و در عرصه کمک رسانی به بیماران کم نگذاشتهاند. این امر ناشی از عشقی است که پرستاران به کشور و شغل خود دارند؛ در عین حال وظیفه دولت این است که کاری کند تا ارائهدهندگان خدمات پرستاری از ارائه این خدمات احساس خستگی نکنند زیرا مسائل اقتصادی در همه ابعاد زندگی افراد تأثیر میگذارد و بنابراین دستمزدی که کارکنان بخش درمان دریافت میکنند باید در حدی باشد که افراد ارائه دهنده خدمت، احساس ارزشمندی کنند و حس فرسودگی نداشته باشند.  

وی با تأکید بر لزوم افزایش پوشش بیمهای در کشور همزمان با اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، خاطرنشان کرد: ضمن تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدماتی که از سوی پرستاران ارائه میشود باید با افزایش پوشش بیمهای، مردم متحمل هزینه نشوند و ساز و کاری در سازمانهای بیمهگر فراهم شود که بیماران خدمات مطلوبی را دریافت کنند اما هزینه زیادی را از جیب پرداخت نکنند. 

پیگیری تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی در مجلس
وی درخصوص بحث تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی نیز گفت: بحث تبدیل وضعیت کارکنان به ویژه نیروهای پرستاری در مجلس مطرح است؛ با توجه به شیوع کرونا در دو سال اخیر و به دلیل پایین آمدن توان مالی برخی افراد و بالا رفتن هزینهها، باید در تمام سطوح کارکنان به خصوص کادر پرستاری، تبدیل وضعیت و استخدام نیروها انجام شود تا پرستاران بتوانند زندگی روزمره خود را داشته باشند و دچار مشکلات معیشتی نشوند؛ نظر مجلس درباره تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی مثبت است. 

وی با اشاره به اینکه بهبود وضعیت استخدامی پرستاران نیازمند بودجه است؛ یادآور شد: در این زمینه دو مسئله وجود دارد؛ یکی از مسائل، منابع مالی و بودجهای است که باید برای جذب پرستاران و تبدیل وضعیت آنها در نظر گرفته شود و باید دید بودجه و توان پرداخت چقدر است. مسئله دوم، در نظر گرفتن معیشت افرادی است که به دلیل درآمدهای پایین، آسیبپذیر هستند. 

فاضلی ادامه داد: در بحث تبدیل وضعیت پرستاران سه بخش باید تصمیمگیری کنند؛ سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت باید برای افزایش جذب و تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری با توجه به منابع موجود، تصمیمگیری کنند. سازمان برنامه و بودجه میزان این منابع را مشخص میکند؛ سازمان امور استخدامی وضعیت استخدامی افراد را بررسی و تعیین میکند و وزارت بهداشت نیز به عنوان متولی امور درمانی، حساسیتها و نیازها را تشخیص میدهد. این سه دستگاه برای استخدام پرستاران تصمیمگیری میکنند و مجلس شورای اسلامی نیز میتواند در حوزه قانونگذاری به وظیفه خود عمل کند. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای استخدام پرستاران باید منابع موردنیاز در نظر گرفته شود، تأکید کرد: نیازمندی کشور  برای خدمات درمانی به خصوص در بخش بهداشت، درمان و آموزش بیش از وضعیت فعلی است و در سرانه پرستار به ازای تختهای بیمارستانی یا بیماران، با استانداردها فاصله داریم و نیاز به نیروهای پرستاری بیش از آن چیزی است که داریم. در حال حاضر حداقلِ نیروهای پرستاری را داریم و اگر بخواهیم در جهت استانداردهای بینالمللی حرکت کنیم باید در زمینه آموزش و جذب کادر پرستاری، کار بیشتر و جدیتری صورت بگیرد. 

وی ادامه داد: در دوران کرونا بسیاری از پرستاران به صورت قراردادی و 89 روزه کار کردند و بسیاری از نیروهای شرکتی نیز در دوران کرونا تجربه کسب کردند که باید قدردان آنها باشیم و نگذاریم این تجارب ارزنده از دست برود و باید از ظرفیت این نیروها استفاده کنیم و لزوم ورود نیروهای پرستاری به چرخه خدمتگزاری وجود دارد. 

وی با تأکید بر لزوم افزایش توجه به مشوقهای در نظر گرفته شده برای پرستاران نیز بیان کرد: برخی مشوقها برای پرستاران در دروان کرونا در نظر گرفته شد اما این مشوقها، حداقلی است و کافی نیست و باید توجه بیشتری به زحمات این عزیزان داشته باشیم.

وی گفت: بسیاری از نیروهای پرستاری در دوران کرونا میتوانستند وارد چرخه خدمت شوند و آمادگی آن را دارند و باید روند جذب پرستاران را تسریع کنیم تا هم پرستاران از حقوق و مزایا برخوردار شوند و هم مردم از خدمات پرستاری استفاده بهتری ببرند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: