1400/06/21١٥:٤٩

کمیسیون بهداشت مجلس تصویب کرد

تشکیل کارگروه مشترک دولت، مجلس و نظام پرستاری برای رسیدگی به مطالبات پرستاران

تشکیل کارگروه مشترک دولت، مجلس و نظام پرستاری برای رسیدگی به مطالبات پرستاران

با طرح مطالبات پرستاران از سوی مسئولان سازمان نظام پرستاری در کمیسیون بهداشت مجلس، این کمیسیون امروز تشکیل کارگروه مشترکی متشکل از نمایندگان دولت، مجلس و سازمان نظام پرستاری را برای رسیدگی سریع به مهمترین مطالبات پرستاران تصویب کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، با درخواست سازمان نظام پرستاری، امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور همه اعضای این کمیسیون و نماینده مرکز پژوهش های مجلس، میزبان مسئولان دولتی از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی برای رسیدگی ویژه به مطالبات پرستاران بود.

در این نشست، رئیس کل سازمان نظام پرستاری به طرح مطالبات پرستاران پرداخت و در نهایت با تصویب کمیسیون بهداشت و درمان قرار شد، کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی، دو نفر از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس (جلیل میر محمدی ومحمد پاک مهر)، نماینده مرکز پژوهش های مجلس و سازمان نظام پرستاری در اسرع وقت تشکیل شود تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به رسیدگی به مطالبات پرستاران اقدام شود و راه حل اجرای آن به دولت و رئیس جمهوری ارائه شود.

دکتر محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این جلسه گفت: کمبود پرستار که از گذشته به عنوان یک مشکل مزمن وجود داشته است در بحران کرونا بیش از پیش خودنمایی کرد و لازم است هر چه زودتر استاندارد ملی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی به میزان 2.5 نفر کادر پرستاری به هر تخت شامل 1.8 پرستار و 7دهم نیروی کمکی تصویب و اجرایی شود.

وی تاکید کرد: موضوع تعریف استاندارد پرستار به تخت بیمارستانی سالهاست که مورد بحث است و آمارهای مختلفی نیز بیان می شود اما هنوز در هیچ سند رسمی این استاندارد تصویب نشده است و با توجه به کمبود شدید پرستار و تقدیم شهدای پرستاری زیادی که در بحران کرونا داشتیم، لازم است هر چه زودتر این تعریف انجام شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در همین راستا مجلس در اولین قدم باید پیگیری کند که چرا مصوبه استخدام 52هزار پرستار در دولت قبل اجرا نشده و کمتر از 20 هزار پرستار جذب شده است و چرا هنوز ظرفیت استخدام 32 هزار نیروی دیگر معطل مانده و این تعداد وارد بازار کار نشده اند به خصوص اینکه در بحران کرونا به شدت به ورود سریع این نیروها در مراکز بهداشتی و درمانی نیاز است.

دکتر میرزابیگی همچنین با طرح موضوع تصویب فوق العاده خاص برای کادر بهداشتی و درمانی درگیر با کرونا به خصوص پرستاران گفت: با توجه به اهمیت و نقش پرستاران در نجات بیماران در ایام کرونا لازم است که حقوق این نیروها ترمیم شود تا انگیزه کافی برای این خدمت حساس و سنگین را داشته باشند.

وی همچنین بر لزوم توسعه خدمات پرستاری جامعه نگر و گسترش نقش پرستاران در پیشگیری از بیماری در نظام سلامت تاکید کرد تا از بروز بیشتر بیماری ها در سطح جامعه کم شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین با اشاره به لزوم تامین بودجه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری حدود 14 سال پیش در مجلس تصویب شد اما در همه این سالها مورد بی توجهی قرار گرفت. با تاکید مقام معظم رهبری از سال گذشته در دستور کار دولت سابق و وزارت بهداشت قرار گرفت و سرانجام در آخرین روزهای فعالیت این دولت، آیین نامه اجرایی این قانون در شورای عالی بیمه و دولت تصویب شد و اکنون لازم است بودجه مورد نیاز برای اجرای این مصوبه در قانون بودجه سال آینده دیده و به اجرا گذاشته شود.

دکتر میرزابیگی همچنین با تاکید بر لزوم تغییر وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی و استخدام این نیروها گفت: تعداد زیادی از پرستاران در همین ایام کرونا با وجود مجوزهای استخدامی به صورت شرکتی، قراردادهای 89 روزه و حتی به صورت طرحی در بیمارستانها بکارگیری می شوند در حالی که مجوزهای لازم برای استخدام این نیروها وجود دارد.

در پی سخنان دکتر میرزابیگی، حسین علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان از مسئولان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی خواست پاسخ دهند که چرا 52 هزار نیروی پرستار با وجود مصوبه قانونی استخدام نشده اند.

کامبیز نوروزی، مدیر کل منابع انسانی وزارت بهداشت نیز در توضیح علت عدم استخدام 52 هزار پرستار، گفت: تاکنون 20 هزار پرستار استخدام و بکارگیری شده اند و استخدام 32 هزار نیروی دیگر در مراحل گزینش و استخدام است.

نماینده سازمان امور استخدامی نیز گفت: مجوزهای لازم برای استخدام حدود 52 هزار پرستار صادر شده و وزارت بهداشت باید نسبت به استخدام این نیروها اقدام کند.

نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز با اشاره به اینکه بودجه لازم برای پرداخت حقوق به حدود 52 هزار پرستار جدید بر اساس مجوزهای وزارت بهداشت پیش بینی شده است، گفت: هر زمان این نیروها استخدام شوند مشکلی برای پرداخت حقوق آنان وجود ندارد.

در این جلسه تعدادی از نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کردند که وزارت بهداشت در استخدام پرستاران در بحران کرونا با وجود مجوز استخدامی تعلل کرده و زمان لازم را از دست داده است.

نمایندگان کمیسیون بهداشت تاکید کردند: مطالبات پرستاران که از سوی سازمان نظام پرستاری مطرح شده همگی بحق و قانونی است و بکارگیری پرستاران در وزارت بهداشت نباید به صورت شرکتی باشد و باید به صورت رسمی یا پیمانی باشد، شیوه جذب نیرو به صورت شرکتی مخصوص نیروهای خدماتی است و به طورکلی بکارگیری نیروهای تخصصی مثل پرستاری به صورت شرکتی یا قراردادی در وزارت بهداشت اقدامی «غیر قانونی» است و دولت باید کلا بساط بکارگیری پرستاران را به صورت شرکتی جمع کند.

در این جلسه همه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به اتفاق اعلام کردند که نقش پرستاران در مدیریت کرونا بسیار مهم بوده است. این نیروها اکنون خسته اند و نیاز به افزایش روحیه و انگیزه دارند.

مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز در این جلسه اعلام کرد: کمبود پرستار باعث شده اضافه کاری اجباری بیشتری به پرستاران تحمیل شود و این مساله موجب خستگی و فرسودگی بیشتر پرستاران شده هر چند تلاش شده مبالغ مربوط به اضافه کاری پرستاران با حداقل تاخیر پرداخت شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: