1400/07/28٠٩:٣٦

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری:

وعده های مسئولان برای پرستاران اجرا نشده است

وعده های مسئولان برای پرستاران اجرا نشده است

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: مسئولان از خدمات پرستاران به خصوص در دوران کرونا تشکر می کنند و برای رسیدگی به مشکلات آنان وعده می دهند اما در عمل مشکلات لاینحل باقیمانده است. عمده مشکلات پرستاران مصوبههایی است که مانند قانون تعرفه گذاری با وجود تصویب در مجلس و دولت اجرایی نمی شود.

عادل علی نشان در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: یکسال از تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری می گذرد و هنوز این قانون اجرا نشده است، جامعه پرستاری از دولت جدید انتظار دارد اجرای این قانون تا روز پرستار امسال شروع شود، تا انگیزه ای برای پرستاران که در این بحران از جان خود گذشته اند، باشد.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: با اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری؛ خدمات پرستاران در بیمارستانها هویت پیدا می کند و انگیزه خدمت رسانی برای پرستاران افزایش می یابد.

وی درباره پرداخت فوق العاده خاص پرستاران گفت: فوق العاده خاص پرستاری مطالبه دیگر پرستاران است. بسیاری از اداره های دولتی از امتیاز فوق العاده خاص برخوردار هستند؛ اما تاکنون این امتیاز برای گروه پرستاری در نظر گرفته نشده است.

علی نشان افزود: پرستاران در زمانی که شاغلان تمام ادارات دولتی دور کار یا تعطیل بودند به طور شبانه روزی به بیماران خدمت می کردند؛ حتی زمانی که به دلیل بیماری، مرخصی استعلاجی هم داشتند از مرخصیهای خود استفاده نمی کردند و مشغول خدمات دهی به بیماران بودند.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: با وجود بحران کرونا و افزایش فعالیت و استرس کاری پرستاران، هیچ گونه امتیازی که سبب انگیزه و رفع خستگی آنان باشد از سوی مسئولان در نظر گرفته نشد و پرستاران تاکنون تنها وعدههای بدون اجرایی از مسئولان شنیده اند، و این موضوع بیشتر آنها را آزرده خاطر کرده است.

علی نشان افزود: پنچ پیک کرونا را با ایثار و از خود گذشتگی پرستاران پشت سر گذاشته ایم؛ احتمال اینکه پیک ششم در آبان ماه داشته باشیم بسیار زیاد است، اما پرستاران به شدت خسته و رو به فرسودگی هستند؛ ضروری است قبل از شروع پیک ششم مصوباتی که در مجلس تصویب شده است اجرایی شود، تا انگیزه ای برای پرستاران باشد.

وی درباره کمبود نیروی پرستاری گفت: نیروی فارغ التحصیل پرستاری برای استخدام در کشور کم نیست، اما متاسفانه آمار استخدام و جذب پرستار بسیار پایین است؛ برای مثال اعلام می شود حدود 30 هزار استخدام پرستار داریم اما این استخدام ها فقط در ظاهر به نام گروه پرستاری است و گروه های دیگر کادر درمان را نیز شامل می شود .

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد:  دانشگاههای علوم پزشکی با وجود داشتن ظرفیت استخدام پرستار، در این زمینه اقدام نمی کنند اما زمانی که به پرستار نیاز پیدا می کنند از نیروهایی قراردادی و شرکتی که در داخل بیمارستان ها مشغول ارائه خدمات هستند استفاده می کنند.

وی ادامه داد: با بکارگیری نیروهای موجود در بیمارستان هاعملا استخدام نیروی جدید صورت نگرفته است، بلکه به تبدیل وضعیت نیروها در فالب رسمی شدن پرداخته شده است. انتظار می رود علاوه بر تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قرار دادی نیروهای جدیدی نیز جذب شوند.

علی نشان اضافه کرد: کمبود نیروی پرستاری باعث می شود فعالیت پرستاران در بیمارستان ها افزایش پیدا کند و یک پرستار همزمان از چندین بیمار مراقبت کند، این موضوع علاوه بر اینکه پرستاران را خسته و فرسوده می کند، باعث می شود بیماران خدمات با کیفیت مطلوب دریافت نکنند.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری درباره پرستاران بخش خصوصی گفت: متاسفانه در حال حاضر همکاران پرستار در بیمارستانهای خصوصی به نوعی مظلوم واقع شدند و تریبونی برای طرح مطالباتشان ندارند، در نهایت به نظر میرسد که حل مشکلات پرستاران شرکتی در بیمارستانهای خصوصی مستلزم نظارت جدیتر دولت بر کادر مدیریتی این بیمارستانهاست تا قوانین حوزه بهداشت و درمان به صورت یکسان در همه بیمارستانهای زیر نظر وزارت بهداشت ساری و جاری شود.

وی ادامه داد: پایه حقوق و دستمزد پرستاران بیمارستان خصوصی باید متناسب با سابقه و تخصص آنها با پرستاران استخدام دولت یکسان شود تا سایه سنگین تبعیض از سر مدافعان سلامت برداشته شود.

علی نشان تصریح کرد: در حالی  که به روز پرستار نزدیک می شویم همه مسئولان از ایثار و فداکاری پرستاران در مقابله با کرونا و چالشهای آن سخن میگویند اما هنوز مطالبات پرستاران لاینحل باقیمانده است.

وی گفت: مشکل بزرگ دیگری که این روزها از سوی پرستاران شاغل در بیمارستانهای خصوصی مطرح میشود، اجرا نشدن قانون ارتقاء بهروری است و همچنین از نظر ساعت کاری بخش خصوصی، ساعت کاری که برای پرستاران بخش خصوصی اعمال می شود 192 ساعت کار که این موضوع مخالف قانون ساعت کار 44 ساعت در هفته است.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: میزان حقوق و دستمزد آنها نیز در بیمارستانهای خصوصی بنا به سلیقه و نظر مدیران بیمارستان متفاوت است. مشکلاتی که اصل عدالت در پرداخت دستمزد بین مدافعان سلامت در بیمارستانهای مختلف استان را بهشدت خدشهدار کرده است.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: