1400/05/18١٩:٣٠
نشست خبری دکتر میرزابیگی/قسمت اول
120 پرستار مدافع سلامت شهید شدند
رئیس کل سازمان نظام پرستاری بر لزوم واکسیناسیون خانواده پرستاران تاکید و اعلام کرد: 120 پرستار در مبارزه با کرونا به شهادت رسیدهاند و با درنظر گرفتن نیروهای غیرحرفهای، 140 نفر از کادر پرستاری شهید شده اند.
دکتر محمد میرزابیگی در نشست خبری روز دوشنبه که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد شهید صارمی افزود: عرصه خبر و خبررسانی در زمان شیوع کرونا نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت مردم دارد. خبرنگاران ستونهای اصلی جامعه خبری هستند و اگر خبرنگاران نباشند، گویی راه تنفس در جامعه بسته شده است. وجود خبرنگاران فعال و پویایی خبر، باعث میشود به آفتهای بی خبری در جامعه، گرفتار نشویم.
وی با اشاره به فعالیت های سازمان نظام پرستاری گفت: حدود دو سال است دوره پنجم سازمان نظام پرستاری تشکیل شده است. در این دوره تفکری که در این سازمان شکل گرفته است، تفکری غیر سیاسی و بر اساس اهداف حرفهای و صنفی و براساس اهداف برگرفته از متن جامعه پرستاری است و شعار این دوره هویت، رفاه و همدلی است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در این راه با عملگرایی و تعهد به نتیجه و پرداختن به راه حل ها و نه فقط مشکلات، به دنبال این هستیم که سطح و عمق فعالیت ها به اندازه نیاز همه کارکنان نظام سلامت و نه فقط پرستاران باشد، زیرا همه نیروهای فعال نظام سلامت یک تیم هستند و هیچ ایرادی ندارد، در کنار رفع مسائل پرستاران، مسائل سایر گروه ها نیز حل شود و در این مسیر رعایت ادب، احترام و شجاعت در بیان مسائل و مواضع اهمیت زیادی دارد و در این راستا به صورت غیر سیاسی مطالبه گری پرستاران را انجام می دهیم.
وی ادامه داد: در دوران شیوع کرونا 125هزار نفر از پرستاران و به عبارتی تقریبا تمام پرستاران به این بیماری مبتلا شدهاند اما بعد از واکسیناسیون کادر سلامت، مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در این گروه از بین رفته است به جز پرستاران بارداری که نتوانستند، واکسن دریافت کنند.
کمبود نیروی پرستار در بیمارستانها
میرزابیگی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در بیمارستان ها گفت: اولین مشکل در جامعه پرستاری رعایت نشدن استاندارد نیروی انسانی پرستار به ویژه در کرونا است. هم اکنون تعداد نیروی پرستار یک سوم استانداردهای توافق شده در کشوراست و در مقایسه با استاندارد دنیا یک پنجم یا یک ششم استاندارد نیروی پرستاری را هم نداریم.
وی ادامه داد: هم اکنون براساس تعداد توافق انجام شده با دولت در سند درمان 1404 و دیگر اسناد باید به ازای هر تخت بیمارستانی حداقل ۲.۵ نفر نیرو در 24 ساعت داشته باشیم به طوریکه ۱.۸ آن نیروی حرفهای و دانشگاهی و هفت دهم آن نیروی غیر حرفهای باشد. در حالی که تا قبل از کرونا این نسبت به 7 دهم تا 9 دهم پرستار به ازای هر تخت رسیده بود و تا 2.5 خیلی فاصله داشتیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به تشدید کمبود نیرو بعد از کرونا گفت: در این وضعیت کرونا هم آمد. این وضعیت هم پرستار و هم بیمار کرونایی را از پا در می آورد و در جایی مثل دانشگاه علوم پزشکی مشهد به پرستار می گویند سه بیمار کرونایی را در بخش ویژه و آی سی یو را باید مدیریت کنید در حالی که در تمام دنیا برای هر تخت ویژه 1.5 پرستار می گذارند و حداقل یک پرستار به ازای هر تخت در نظر گرفته می شود و با این تعریف یک پرستار به ازای سه تخت آی سی یو قابل قبول نیست.
وی افزود: اکنون تخت های بیمارستانی بسیار شلوغ است و در برخی مراکز تخت های اکسترا گذاشته اند اما کمبود نیرو به مردم آسیب می زند.
میرزابیگی با گلایه از محقق نشدن مجوزهای استخدام پرستار در دولت، گفت: در دوران کرونا، در یک سال گذشته مجوزهای خوبی برای استخدام نیرو و رفع کمبود نیرو صادر شد و حدود 52 هزار ظرفیت استخدامی مصوب شد اما در عمل بیش از هشت هزار نیرو وارد سیستم نشدند. این مساله و مطالبه را به خاطر مردم پیگیری کنید. این مجوزهای استخدامی کجا رفت، چرا این قدر ساده برخورد شد.
وی افزود: مسئولان سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت هم این مساله را تایید کردند و از دولت جدید هم می خواهم به محض شروع کار، مجوز بیش از 50 هزار نیرو را اجرا کنند و این تعداد نیروی جدید را در بیمارستانها پیگیری کنند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: با توجه به وضعیت موجود باید استاندارد پرستار به جمعیت را دنبال کنیم. عده زیادی هم باید در سطح پیشگیری و مراقبت در جامعه فعال شوند و امیدواریم در دولت جدید و مجلس این مطالبه به نتیجه برسد و تعداد استاندارد پرستار به جمعیت را هم داشته باشیم.
وی گفت: مطالبه دیگر تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی است که تا حدی انجام شد و امیدواریم به طور کامل اجرا شود تا شاهد ایجاد امنیت شغلی و انگیزه شغلی در بین پرستاران و همه مدافعان سلامت باشیم که مجاهدانه فعالیت می کنند. مساله دیگر قرار گرفتن پرستاری جزو مشاغل حاکمیتی است که باید در قوانین قرار بگیرد.
لزوم واکسیناسیون خانواده پرستاران
میرزابیگی ادامه داد: نکته بسیار مهم دیگر این است که هم برای ایجاد انگیزه و هم رغبت در فعالیت به صورت انبوه اعضای درجه یک پرستاران هم واکسینه شوند. اکنون با واکسیناسیون گسترده پرستاران، میزان مرگ و میر جدید نداریم اما بسیاری از این افراد ممکن است ناقل باشند و ویروس را به خانواده هایشان منتقل کنند و خدای ناکرده در نهایت سلامتی عزیزان آنها به مخاطره بیافتد.
وی افزود: برای تقویت روحیه پرستاران حالا که معلمان، رانندگان و بسیاری اقشار را واکسن می زنند، خانواده و بستگان پرستاران هم باید واکسینه شوند. البته از واکسیناسیون پرستاران در مراکز دولتی و غیر دولتی و مراقبت در منزل انجام شده است که جای قدردانی دارد.
درخواست نظام پرستاری از وزیر بهداشت آینده
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: در این روزها که وزیر بهداشت جدید تعیین می شود. از وزیر بهداشت دولت جدید می خواهیم که وزیر همه نیروها باشد نه فقط وزیر پزشکان متخصص و از توان همه استفاده کند، چرا که در دولتهای گذشته این موضوع را شاهد بودیم. تخصص محوری خدمات سلامت را گران می کند، اتلاف منابع و نارضایی را زیاد می کند. پزشکان عمومی، پرستاران و پیراپزشکان هم در این مجموعه کار می کنند و می توانند کمک کنند.
میرزابیگی افزود: وزیر بهداشت با کارکنان خود حرف بزند و پاسخگو باشد و برای نیروها وقت بگذارد، نباید نیروی درجه یک و دو داشته باشیم. در این سالها با این نگاه خدمات پزشکی گران شد و بازدهی مناسب نبود. در اکثر کشورها با پرهیز از تخصص گرایی و پزشک سالاری به دنبال کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری و افزایش رضایتمندی هستند و قیمت گذاری خدمات سلامت هم متناسب می شود.
وی با تاکید بر اینکه نباید بیمارستانهای دولتی، بنگاه اقتصادی باشند، افزود: در نگاه خودگردانی به بیمارستانها و درآمدزایی آنها، مردم آسیب می بییند. باید بین بیمارستانهای خصوصی و دولتی تفکیک ایجاد شود. در بیمارستانهای دولتی که آموزشی هستند باید از مردم تشکر هم بشود که به ارتقای علمی پزشکان کمک می کنند. بیمارستانهای دولتی نباید خصولتی باشند و خدمات آنها گران باشد.
دکتر میرزابیگی در پاسخ به پرسشی درباره اولویت پرستاران مبتلا به کرونا در دریافت خدمات درمانی گفت: کلیپی که چند روز پیش منتشر شد، مربوط به یکی از پرستاران مرکز طبی کودکان است، ادعای همسر این پرستار درست است. متاسفانه اکنون این طور نیست که داروی پرستاران رایگان شود. ممکن است در برخی بیمارستانها برای پرستاران خودشان، اولویت یا مزیتی قائل شوند اما در کل چنین روندی وجود ندارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: در طرح امتیازهای شبه ایثارگری و طرحی که در ستاد ملی کرونا دنبال می شود، به دنبال اجرای چنین امتیازاتی برای پرستاران هستیم تا پرستارانی که در شرایط سخت کرونایی به مردم خدمت می کنند از امتیازهایی برخوردار شوند. طرح مشابه ای هم در مجلس دنبال می شود که امیدواریم هر دوی اینها در ماههای آینده به نتیجه برسد.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |