1400/05/18١٩:٣٦

نشست خبری دکتر میرزابیگی/ قسمت دوم

خبرهای خوش رئیس کل سازمان نظام پرستاری برای پرستاران

خبرهای خوش رئیس کل سازمان نظام پرستاری برای پرستاران


رئیس کل سازمان نظام پرستاری از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اعمال فوق العاده خاص، بخشودگی مالیاتی برای پرستاران کرونا و تغییر وضعیت نیروهای شرکتی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی روز دوشنبه در نشست خبری مجازی با اشاره به تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری افزود: این قانون 14 سال در هفت خوان و پیچ و خم شورای عالی بیمه گیر کرده بود. سازمان نظام پرستاری 12 مقدمه لازم برای اجرای این قانون مثل شرح وظایف پرستاری، چک لیست های کنترل، سیستم کدینگ خدمات پرستاری، تعرفه کای پرستاری، ارزش های نسبی را با همکاری بدنه پرستاری حاضر کرد اما گویا عزم سیاسی و اداری لازم برای اجرای این قانون در گذشته وجود نداشت.
وی با تاکید بر توصیه رهبر معظم انقلاب برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری افزود: از حمایت رهبر معظم انقلاب برای اجرای این قانون صمیمانه قدردانی می کنم و به ایشان درود می فرستم که در روز پرستار به مسئولان امر کردند که این قانون اجرا شود بعد از آن بود که مسئولان شورای عالی بیمه و دیگر مسئولان به تکاپو افتادند و در تیر ماه و یک ماه بعد در هشتم مرداد ماه مصوبه دولت را داشتیم.
میرزابیگی گفت: این قانون 14 سال در شورای عالی بیمه مانده بود اما دستور رهبر معظم انقلاب و پیگیری های انجام شده ظرف یک ماه بعد از مصوبه شورای عالی بیمه در دولت تصویب شد و این نشان می دهد که در گذشته عزمی برای اجرای آن نبوده است امیدواریم در اجرای آن مشکلی نداشته باشیم. دستاورد آن هویت و استقلال حرفه ای پرستاری باشد و ابعاد و وزن خدمات پرستاری و پاسخگویی ها مشخص شده و قیمت خدمات هم تعیین شود.
وی افزود: انتظار داریم با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به سمت عادلانه شدن کارانه ها و مشخص شدن مبنای پرداخت ها حرکت کنیم. در سالهای گذشته اشکالی که در پرداخت کارانه ها داشتیم این بود که مبنای روشنی در بازتوزیع منابع  وجود نداشت اما با اجرای این قانون مشکلات کارانه ها سر و سامان می گیرد. این مساله البته ربطی به اضافه کار ندارد و با پیگیری سازمان نظام پرستاری حساب اضافه کار و کارانه ها از هم جدا شده و جداگانه پرداخت می شوند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: به هر حال قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری محقق شد و امیدواریم در دولت جدید و دوران مسئولیت آقای رئیسی که همواره روی مسائل نظام سلامت و پرستاران حساسیت داشته اند، با اجرای این قوانین برای پرستاران و کادر سلامت ایجاد انگیزه کنیم.
وی با اشاره به فوق العاده های ویژه پرستاران گفت: بارها اعلام کردهایم حقوق و اضافه کار پرستاران براساس قانون پرداخت شود و چیز اضافهتری نمیخواهیم. اضافه کار پرستاران نباید کم شود و هر آن چه در قوانین آمده اعم از قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون ارتقای بهره وری، آیین نامه های دولت و آیین نامه های مصوب در هیئت امناها، اجرا شود.
خبرهای خوش برای پرستاران
دکتر میرزابیگی گفت: در این مسیر حق پرداخت فوق العاده پرستاران را پیگیری کردیم که محقق شد. فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را پیگیری کردیم که آن هم محقق شد. طرح قاصدک با پیگیری نظام پرستاری منحل شد و اکنون بحث فوق العاده سختی کار و فوق العاده خاص را پیگیری می کنیم که این حقوق هم مبتنی بر قوانین و آیین نامه های اجرایی است.
وی یادآور شد: در آخرین نشستی که با مسئولان سازمان برنامه و بودجه نیز داشتیم با پرداخت فوق العاده خاص، بخشودگی مالیاتی برای مدافعان سلامت تا پایان کرونا، تغییر وضعیت نیروهای شرکتی، لغو قراردادهای 89 روزه و تبدیل این نیروها به قراردادی و برخورداری مدافعان سلامت از مزایای شبه ایثارگری، موافقت شد. امتیازات کرونایی  بعد از توافق سه جانبه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان نظام پرستاری در دستور کار ستاد ملی کرونا است.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: تعداد زیادی پرستاران آسیب دیده در کرونا داریم؛ نیروهای زیادی داریم که در بخش های کرونایی کار می کنند و سختی های زیادی را در این مدت طولانی متحمل شده اند. اکنون شرایط از دوران دفاع مقدس هم سخت تر است. بنابراین باید همان مزایای رزمندگان دفاع مقدس برای پرستاران هم در نظر گرفته شود.
وی افزود: این کار به دو شکل قانون در مجلس و آیین نامه در دولت پیگیری می شود که امیدواریم در روحیه و افزایش انگیزه پرستاران موثر باشد و حقوق پرستاران به حد قابل قبولی برسد. طرح حمایت از مدافعان سلامت با پیگیری مشترک نظام  پرستاری و دکتر قاضی زاده هاشمی در مجلس وچند تن دیگر از نمایندگان مجلس؛ در دستورکار مجلس است و همزمان اجرای آن توسط سازمان نظام پرستاری در دولت نیز پیگیری می شود.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که در برخی دانشگاههای علوم پزشکی در اجرای قانون ارتقای بهره وری، سلیقه ای برخورد می شود.  با وجود حمایت مسئولان عالی رتبه کشور، این امتیازات در دانشگاهها، بیمارستانها و شبکه های بهداشتی برعکس اعمال می شود و سوال اینجاست که چرا در دانشگاههای علوم پزشکی چنین رفتار می کنند.
دکتر میرزابیگی افزود: مسئولان دانشگاهها باید تابع سیاستهای دولت و نظام باشند، برخوردهای دوگانه این مسئولان در اجرای قوانین استخدامی و پرداخت حقوق نیروها باعث گلایه مندی این نیروها می شود. ما چیزی فراتر از قانون نمی خواهیم. اما هنوز با پرستاران قرارداد 89 روزه می بندند بعد که پیک کرونا تمام شد، می گویند بروید خانه، در حالی که قبلا به آنها قول استخدام داده اند. بی شک اگر قوانین به درستی اجرا شود شاهد اعمال سلیقه در دانشگاهها و بیمارستانها نخواهیم بود.
خدمات پرستاری در دوران پساکرونا
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به خدمات مراقبتی در دوران پسا کرونا گفت: موضوع مهم دیگر، بحث مراقبت در دوران پساکروناست. در آئیننامه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مواد هفت و هشت، سازمانهای بیمه پایه و تکمیلی سلامت مکلف شده اند تا نسبت به پوشش بیمه ای خدمات پرستاری در مراکز بیمارستانی و منزل اقدام کنند و ردیف مستقلی در بیمه برای خدمات پرستاری دیده شود و به این ترتیب مثل بقیه خدمات پزشکی، خدمات پرستاری هم پوشش بیمه ای پیدا می کنند.
وی ادامه داد: در دوران پساکرونا، بسیاری از مردم تصویر خاصی از بیمارستانها دارند و مثل گذشته ممکن است به بیمارستان مراجعه نکنند. از گذشته نیز این موضوع مطرح بود که بیماران مزمن و صعب العلاج، نیازی به مراجعه مداوم به بیمارستان ندارند و می توانند در منزل خدمت دریافت کنند.
میرزابیگی گفت: مراقبت در منزل فقط مختص خدمات پرستاری نیست و هر نوع خدمت پزشکی غیر تهاجمی که نیاز به عمل جراحی ندارد و اورژانسی نیست، می تواند در منزل هم ارائه شود. این موضوع علاوه بر اینکه رضایتمندی مردم، اجرای پروتکل های درمانی و کاهش هزینههای درمانی مردم و بیمه ها را به دنبال خواهد داشت، بار مالی دولت و مردم را نیز کم کرده و بقیه گروههای پزشکی، مامایی و پیراپزشکی نیز میتوانند این خدمات را خارج از بیمارستان ارائه کنند. 
وی افزود: در مدل خدمات مراقبت در منزل برای پنج بیماری مزمن بسته خدماتی نوشتهایم، با بیمه ها مذاکره کرده ایم تا این خدمات  تعرفه گذاری شده و تحت پوشش بیمه قرار گیرند و مردم از بستری شدن های مکرر نجات پیدا می کنند و هزینه های آنها به شدت کم شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ضمن انتقاد از اجرای شیوه پرداخت فی فور سرویس در نظام سلامت گفت: در هر کشوری این سیستم اجرا شد، مشکل آفرین بوده است و منابع را تلف کرده است. اگر نظام  DRGیا هر نظام پرداخت بهتری اجرایی شود، امکان اجرای آن در بخش پرستاری هم وجود دارد.
وی گفت: قانون اصلاح سازمان نظام پرستاری نیز در حال پیگیری است و در زمان مناسب در مورد آن اطلاع رسانی می شود.
کاهش معوقات پرستاران
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به کاهش معوقات پرستاران خاطر نشان کرد: در زمان شروع فعالیت دوره پنجم نظام پرستاری، مطالبات پرستاران با تأخیر حداقل 12ماه تا دو سال پرداخت می شد اما هم اکنون این عدد به میانگین چهار ماه رسیده که قابل قبول است. اما از دانشگاهها درخواست داریم تا به بهانه تسریع در پرداخت از مبالغ کم نکنند و خود را درگیر حق الناس نکنند.
مدیران تامین اجتماعی خود را مدیون پرستاران نکنند
میرزا بیگی با اشاره به پرداخت فوق العاده ویژه پرستاران سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی 10 تا 15 سال، بند مربوط به مشاغل سخت را از قانون ارتقای بهرهوری اجرا نکرد، اما اکنون هزینه عدم اجرای این قانون را از پرستاران میگیرد به طوری که اگر پرستاری بخواهد از قانون مشاغل سخت در هنگام بازنشستگی استفاده کند، باید مبالغی بین 200 تا 300 میلیون تومان پرداخت کند و پاداش پایان خدمت پرستاران را گرو می گیرند. به مدیران سازمان تأمین اجتماعی توصیه میکنیم که خود را درگیر حقالناس نکنند.
وی افزود: سازمان نظام پرستاری حتما از این حق پرستاران بیمه شده تأمین اجتماعی، حمایت می کند و از مسئولان سازمان تامین اجتماعی می خواهیم قانون را اجرا کنند.
دکتر میرزابیگی همچنین از پیگیری حقوق پرستاران بخش خصوصی و نیروهای مسلح نیز خبر داد که مانند پرستاران بخش دولتی از حقوق قانونی برخوردار شوند و از مسئولان خواست قانون ارتقای بهره وری را به طور کامل اجرا کنند.
وی با اشاره به وضعیت افزایش شیوع کرونا گفت: در این شرایط دولت، به درستی برخی روزها را تعطیل می کند. ایام عید و مناسبت های مختلف تعطیلی داریم اما در این روزهای تعطیل، کار پرستاران مضاعف و بیشتر هم می شود. بر اساس قانون ارتقای بهره وری خدمات پرستاران در ایام تعطیل باید ضریب بخورد. برای شیفت پرستاران و پیراپزشکان باید ضریب قائل شوند؛ در کشورهای دیگر ضریب خدمت در بخش کرونایی حتی سه برابر بخش های سخت غیر کرونایی است. در هر صورت حداقل ضریب دو، برای فعالیت این پرستاران باید لحاظ شود که متاسفانه رعایت نمی شود و گله مندی وجود دارد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: