1402/06/04١٢:٠٦
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران:
اجرای فعلی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اِعمال سلیقه شخصی است
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران با انتقاد از اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، گفت: آنچه که به عنوان قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سطح بیمارستانها در حال اجراست، اِعمال سلیقه شخصی در فایل اکسل محاسبه تعرفه پرستاران است.
مهدی پازوکی دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، گفت: پرستاران در حال حاضر بات مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند؛ یکی از این مشکلات اضافه کار اجباری و ساعت کار بالای آنها است که ناشی از کمبود نیرو و افزایش تعداد مراجعین به مراکز درمانی است و با گذشت زمان، سبب فرسودگی شغلی و جسمی پرستاران شده است. همچنین مشکلات اقتصادی سبب دو و سه جاکاری پرستاران و کاهش بازدهی در ارائه خدمات درمانی نیز شده است.
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران تشریح کرد: مشکل دیگر پرستاران، ترک خدمت آنها با توجه به شرایط کاری سخت در کشور ، ساعات کار بالا و عدم تناسب حقوق با میزان کار افراد است که باعث افزایش مهاجرت آنها به کشور های دارای وضعیت مطلوبتر شغلی میشود.
پازوکی تأکید کرد: هنگامی که نیاز های اولیه افراد بر طرف نشود و مهاجرت کنند، این نیرو از سیستم خارج شده و نیروی دیگری جایگزین نمیشود، حتی بسیاری از دانشجویان پرستاری هدف خود از انتخاب این رشته را، مهاجرت به کشورهای اروپایی بیان میکنند.
وی همچنین ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات مهم، عدم اجرای قوانین موجود مانند قانون ارتقاء بهرهوری و قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری است؛ با پیگیریهای سازمان نظام پرستاری کشور، قانون ارتقاء بهرهوری تصویب و ابلاغ شد، اما آنچه در رابطه با این قانون در حال اجرا است، بحث اضافه کاری بوده و دیگر بندهای این قانون در سطوح دانشگاهی اجرا نمیشود.
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران تصریح کرد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز به طور ناقص اجرا شده است. باید این نکته را یادآور شد که سازمان نظام پرستاری به هیچ عنوان قانونگذار و مجری قانون نیست و براساس شرح وظایفی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده، یک سازمان صنفی حرفه ای و به عنوان مشاور و پیگیر امور صنفی خود است.
وی افزود : اگر تمامی بندهای قانون ارتقاء بهرهوری اجرا شود و سلیقهای نباشد، سبب بهبود ساعات کار پرستاران و کاهش اضافه کار اجباری آنها میشود. یکی از بندهای این قانون آن است که اضافه کار با توافق کارفرما و نیروی پرستار 80 الی 120 ساعت در ماه باشد، اما در حال حاضر اضافه کار به صورت اجباری و بیش از 120 ساعت در ماه است و پرستاران مجبور هستند در شیفتهای غیرقانونی مانند عصر و شب و شب و صبح حاضر شوند.
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران درباره قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز، اظهار کرد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از 14 سال با تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی رسما به عنوان یک قانون به وزارت بهداشت و دانشگاهها ابلاغ شد اما هنوز به طور کامل اجرایی نشده و ناقص است؛ آنچه که به عنوان قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سطح بیمارستانها در حال اجراست، اعمال سلیقه شخصی در فایل اکسل محاسبه تعرفه پرستاران است.
پازوکی تصریح کرد:این قانون برای اولین بار در دنیا و در کشور ما اجرا شده که اشکالاتی نیز دارد . قرار بود تا زمان اجرا شدن کامل قانون تعرفهگذاری خدمات، کارانه پرستاران حذف نشود و بخشی از بودجه در نظر گرفته شده برای پرداخت آن از طریق کارانهها باشد، اما از ابتدای سال 1402 با ابلاغ وزارت بهداشت به دانشگاهها، پرداخت کارانه برای پرستاران حذف شد. اجرای ناقص این قانون باعث ایجاد مشکلات و تخریب دیدگاه پرستاران نسبت به قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری شده است.
وی ادامه داد : قانون فوقالعاده خاص باید برای بهبود وضعیت پرستاران ابلاغ شود که با گذشت چند سال همچنان در وضعیت پیگیری قرار دارد و به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است؛ البته خبرهایی مبنی بر اجرای آن با ضریب کمتر در سالهای آینده به گوش میرسد که امیدواریم هرچه زودتر تصویب شود.
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران، گفت: در دوران کرونا بسیاری از همکاران در حالی که استخدام نبودند، با اعلام فراخوان نیاز به نیرو به بیمارستانها آمدند و از جان و خانواده خود گذشتند، اما برای استخدام این نیروها هیچ اقدامی انجام نشد.
پازوکی ادامه داد: خوشبختانه در شهریورماه آغاز ثبتنام آزمون استخدامی را داریم که با تبدیل وضعیت پرستاران دغدغه آنها نسبت به پرداختیها کمتر میشود اما هچنان کمبود نیرو وجود دارد.
وی توضیح داد: با توجه به سختی کار پرستاران، نیاز است این افراد زودتر از موعد تعیین شده بازنشسته شوند، اما اکنون در بخش خصوصی پرستاران برای بازنشستگی با بیست سال سابقه کار از طریق شکایت حقوقی اقدام میکنند و در بخش دولتی نیز همکاران با پرداخت حق بیمه بسیار زیاد سالهای باقیمانده خود، بازنشته میشوند.
دبیر هیأتمدیره نظام پرستاری تهران، افزود: اولویت اول سازمان نظام پرستاری، مردم و دریافت بهترین خدمات توسط آنها و سپس پرستاران است؛ کمبود نیرو ، تعداد تختهای کم نسبت به افزایش جمعیت و افزایش هزینهها، بهویژه در بخش خصوصی سبب افزایش مراجعهکنندگان به بخش دولتی و فشار مضاعف به پرستاران شده و پرستاران نمیتوانند توقعات و انتظارات بیماران را برآورده کنند.
پازوکی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قوانین حوزه پرستاری به طور کامل اجرا شوند و اعمال سلیقه شخصی در آنها دخیل نباشد، مهاجرت و ترک کار پرستاران کاهش یافته و امید و انگیزه در پرستاران افزایش مییابد.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |