1400/12/03٠٨:١٩
در دیدار هیئت رئیسه سازمان نظام پرستاری با وزیر بهداشت مطرح شد
همکاری وزارت بهداشت و نظام پرستاری برای اجرای 3 مطالبه اصلی پرستاران
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با اعضای هیئت رئیسه سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: موضع وزارت بهداشت برای حمایت از پرستاران و اجرای مطالبات آنها عوض نشده و از همه امکانات و ظرفیت های ممکن با همکاری نظام پرستاری برای اجرای خواسته های پرستاران استفاده می کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، در جلسه دیدار اعضای هیئت رئیسه سازمان نظام پرستاری با وزیر بهداشت، معاون پرستاری و معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت بر اجرای سه خواسته اصلی پرستاران شامل اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی، استخدام و جذب نیرو و پرداخت فوق العاده خاص تاکید شد.
دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت در این دیدار گفت: موضع وزارت بهداشت درباره حمایت از پرستاران عوض نشده است و به همه مواضعی که برای تحقق خواسته های پرستاران اشاره کرده بودیم پایبند هستیم. در این مسیر هیچ فاصله ای بین سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت وجود ندارد
وی گفت: آقای رئیسی دولت را با کسری بودجه و بدهی سنگینی تحویل گرفت اما اگر تحریم ها کاهش پیدا کند و گشایشی حاصل شود قطعا همه خواسته های پرستاران اجرا می شود. وزارت بهداشت پای تعهداتش هست و حتما خواسته های پرستاران را پیگیری می کند اما اگر سازمان برنامه و بودجه، اعتبار لازم را تامین نمی کند، علتش این نیست که نمی خواهد، شرایط کشور در وضعیت خاصی است.
وزیر بهداشت افزود: دشمن دنبال فرصت است که بر مشکلات دامن بزند.اما با وجود همه سختی ها، مردم پیرو و حامی انقلاب هستند و وضعیت کشور را درک می کنند و وزارت بهداشت نیز به دنبال این است که پرستاران حقوق مکفی بگیرند، تعرفه گذاری اجرا شود اما مشکلات زیادی هم وجود دارد که باید آنها را هم مدیریت کنیم.
وی افزود: در فرآیند حل مشکلات عوامل مختلفی موثر است با این وجود تنها صنفی که یک معاون جداگانه در وزارت بهداشت دارد، صنف پرستاری است و این نشان دهنده این است که وزارت بهداشت به صنف پرستاری توجه زیادی دارد و حتما تلاش می کنیم منابع لازم برای اجرای مطالبات پرستاران تامین شود.
تاکید دکتر میرزابیگی بر اجرای سه خواسته پرستاران
دکتر محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این نشست با تاکید بر لزوم اجرای سه خواسته اصلی پرستاران شامل اجرای سریع ودقیق قانون تعرفه گذاری، تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی و اجرای فوق العاده خاص افزود: شرایط کشور و مشکلات را درک و از اقدامات انجام شده تشکر می کنیم اما باید نقاط قوت و ضعف را در کنار هم ببینیم. مسائل و مشکلات حل نشده زیادی با وجود تاکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و وزیر بهداشت باقیمانده است که جای نگرانی دارد.
وی افزود: دغدغه مهم کارکنان و پرستاران این است که چرا دولت، سلامت را در اولویت قرار نمی دهد و بودجه و منابع لازم را برای رفع مشکلات کادر درمان اختصاص نمی دهد.
دکتر میرزابیگی تاکید کرد: در همین راستا سازمان نظام پرستاری با توجه به دغدغه های جامعه پرستاری اخیرا بیانیه مهمی صادر کرد و اعلام کردیم هر زمان لازم باشد، برای پیگیری مطالبات پرستاران از هر ابزاری که لازم باشد استفاده می کنیم.
وی گفت: گله مندی های زیادی وجود دارد و موارد متعددی هست که وزارت بهداشت قول داده بود اما هنوز عملی نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: علاوه بر عدم تحقق برخی وعده ها ؛ شاهدیم ، مجددا میانگین معوقات کارانه و اضافه کار پرستاران 6 ماه عقب افتاده است و در برخی شهرها، شرکت ها حتی حقوق پرستاران شرکتی را هم از 6 ماه پیش پرداخت نکرده اند و در برخی دانشگاهها با وجود تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند، با پرستار نباید مانند کارگر فصلی برخورد شود تعداد زیادی از پرستاران جوان را برکنار و بیکارکرده اند. که اینگونه موارد از منظر سازمان نظام پرستاری قابل تحمل نیست.
وزیر بهداشت برای اجرای خواسته های پرستاران زمان تعیین کند
شمس الدین شمس، رئیس شورای عالی نظام پرستاری نیز در این نشست گفت: باید همکاری نظام پرستاری و وزارت بهداشت دو طرفه باشد. زمان در گذر است و جامعه پرستاری منتظر انقاقی هستند تا مشکلات و مطالبات آنها حل شود. متاسفانه سلامت در اولویت دولت نیست و به نظر می رسد برخی مسئولان دولت اهمیت لازم را به حوزه سلامت نمی دهند.
وی افزود: در بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری چرا باید سازمان نظام پرستاری در مجلس به صورت طرح دنبال بودجه آن باشد. بحث استخدام ها که فرمایش مقام معظم رهبری در روز پرستار است، اجرا نشده است از دولت جدید انتظار داریم که این مسائل حل شود.
دکتر شمس تاکید کرد: مسائل زیادی هم هست که حل آن در اختیار خود وزارت بهداشت است اگر در مسیر کاغذبازی و بوروکراسی اداری بیفتیم 6 ماه دیگر دوباره باید بیاییم و همین مسائل و مطالبات را تکرار کنیم. آقای وزیر! به مسئولان ذی ربط ضرب الاجل بدهید و زمان تعیین کنید و اعلام کنید تا در زمان تعیین شده مسائل حل شود.
برخی مشکلات پرستاران در بدنه دانشگاهها ناشی از سوء مدیریت است
عبدالله صفری، قائم مقام سازمان نظام پرستاری در این جلسه گفت: برخی مسائل ناشی از کمبود منابع است اما برخی مسائل هم ناشی از سوء مدیریت مدیران میانی است. یکی از مطالبات پرستاران فوق العاده ویژه نیروهای شرکتی است، اسفند 99 فوق العاده ویژه تصویب شد و با اجرای آن از یک میلیون و 500 تا پنج میلیون تومان به حقوق ها نیروهای رسمی اضافه شد. اما برای یک شرکتی ها میزان فوق العاده ویژه را یک میلیون و 200 هزار تومان تعیین کردند.
وی افزود: هشت دانشگاه اعلام کردند که همین مبلغ یک میلیون و 200 هزار تومان را هم به پرستاران شرکتی نمی دهند. دانشگاهی هم هست که همه این امتیازها را کنار گذاشته و حداقل حقوق قانون کار را پرداخت می کند و این مسائل باعث شده پرستاران، جوان وفعال ما احساس بی عدالتی می کنند.
سه اولویت وزارت بهداشت برای اجرای خواسته های پرستاران
بهروز رحیمی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت در این نشست با تاکید بر پیگیری سه اولویت، تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تبدیل وضعیت نیروهای غیررسمی و فوق العاده خاص گفت: کلاف سردرگم نظام سلامت اگر از دست نهادهای صنفی مانند نظام پرستاری خارج شود، برای کشور گرفتاری ایجاد می کند و افرادی وارد میدان می شوند که جنس آنها بهداشت و درمان و پرستاری نیست و اهدافی دیگر و رفتارهای ناهنجاری دارند که شأن جامعه پرستاری را مخدوش می کند.
وی افزود: مدل اجرای درست قانون تعرفه گذاری در اولویت وزارت بهداشت است.
دکتر رحیمی ادامه داد: اولویت بعدی بحث تبدیل وضعیت است. پرستاران باید ثبات و امنیت شغلی داشته باشند. در نامه ای که وزیر بهداشت به رئیس جمهوری نوشتند نیز به بحث استخدام 100 هزار نفر اشاره شد و بلافاصله بحث تبدیل وضعیت را مطرح کردند.
اولویت استخدام برای نیروهایی که در بحران کرونا پای کار بودند
معاون وزیر بهداشت گفت: می توانیم از مکانیزم مصوبات ستاد ملی کرونا برای تبدیل وضعیت نیروها استفاده کنیم. نمی خواهیم بار مالی دولت زیاد شود اما نیروهایی که در سطح وزارت بهداشت در دوران کرونا فعالیت کردند چه در بخش بهداشت و چه درمان در اولویت استخدام قرار می گیرند و در آزمونی که بین خودشان برگزار کنیم. جذب می شوند. سازمان نظام پرستاری هم در این موارد همراه است و تلاش زیادی کرده است. با پیگیری های مشترک نظام پرستاری وزارت بهداشت 12 نماینده مجلس طرح این پیشنهاد را ثبت کردند.
وی افزود: از ظرفیت کمیسیون تلفیق، صحن مجلس و ستاد کرونا برای تحقق مطالبات پرستاران استفاده می کنیم. نکته دیگر بحث فوق العاده خاص است. این یک مسئله مهم است که مذاکرات سطح بالاتری می خواهد.
دکتر رحیمی گفت: در مجموع اولویت اول اجرای کامل تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. اولویت دوم تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی است که از اواخر همین امسال آن را پیگیری می کنیم و اولویت سوم فوق العاده خاص است که پیگیری می کنیم.
وزارت بهداشت پیگیر تعرفه گذاری و تبدیل وضعیت پرستاران
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در این جلسه گفت: مباحث و مطالبات متعددی مطرح شد که وزارت بهداشت هم پیگیر آنهاست. در حوزه تعرفه گذاری خدمات پرستاری جلسات زیادی در وزارت بهداشت، وزارت تعاون و ریاست جمهوری با همکاری سازمان نظام پرستاری برگزار شده و خوشبختانه با حمایت وزیر بهداشت موانع بر طرف شده و مراحل اجرای آن آغاز شده است.
وی افزود: تبدیل وضعیت پرستاران غیر دولتی از جمله مسائلی است که وزارت بهداشت هم با آن موافق است و به نفع وزارت بهداشت هم هست چون حقوق افرادی را که تبدیل وضعیت می شوند، دولت پرداخت می کند و منابعی آزاد می شود تا جذب نیروی بیشتری داشته باشیم.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |