1401/01/21١١:٥٧

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان:

پرستاران مناطق مرزی منتظر اجرای حق فوق العاده نوار مرزی هستند

پرستاران مناطق مرزی منتظر اجرای حق فوق العاده نوار مرزی هستند

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان گفت: با توجه به ابلاغ پرداخت حق فوق العاده مناطق مرزی در دیوان عدالت پرستاران قوچانی منتظر اجرای این مصوبه هستند.

قاسم مو‌حدی علی آبادی در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود:‌ ازجمله مطالباتی که مخصوص پرستاران قوچان است؛ پرداخت حق نوار مرزی  است. این موضوع  در دیوان عدالت اداری رای آورده و به دانشگاه علوم پزشکی ارجاع داده شده؛ اما متاسفانه از سال گذشته تاکنون این حق در وزارت بهداشت اجرا نشده است.‌
 
وی ادامه داد: حق نوار مرزی یعنی کارکنانی که در مناطق بد آب و هوا و مناطق کمتر توسعه یافته فعالیت می کنند از فوق العاده شغل استفاده می کنند و مزایای خاص خودشان را دارند. از طریق نماینده شهرستان قوچان پیگیر هستیم تا در سال جدید این حق برای پرستاران محقق شود. ‌شهرستان قوچان حداقل ۴۰۰ پرستار شاغل‌، در بخش‌های خصوصی، و دولتی دارد که منتظر اجرای این مصوبه هستند.
موحدی اضافه کرد:‌‌ یکی دیگر از مطالبات و دغدغه های اصلی پرستاران قوچان اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. این قانون مصوب شده است اما تاکنون اجرا نشده و اجرایی شدن آن می‌تواند انگیزه‌ای برای پرستاران ایجاد کند‌. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان گفت: علاوه بر اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بحث اجرایی شدن فوق العاده خاص نیز مطرح است، متا‌سفانه اقدام موثری در این خصوص صورت نگرفته است و پرستاران امید دارند در سال جدید این آیین نامه برای آن‌ها اجرا شود تا در این وضع اقتصادی و پایین بودن درآمد‌ها کمکی برای معیشت و زندگی پرستاران باشد. 
 
مهاجرت پرستاران باعث تشدید کمبود نیرو در آینده می‌شود 
موحدی درباره مهاجرت پرستاران گفت: مهاجرت پرستاران به نوعی یک آسیب شغلی است، که در جامعه پرستاری وجود دارد. پرستاری که در کشور برای او هزینه می شود؛ تحصیل می کند، مهارت یاد می‌گیرد و آموزش می‌بیند چرا باید به دلیل دغدغه‌های معیشتی و نبود ملزومات لازم مهاجرت می‌کند. 
وی ادامه داد: مهاجرت پرستاران؛ یک آسیب جدی است. این موضوع باید کارشناسی شود. با توجه به اینکه در حال حاضر با کمبود شدید پرستاران در سیستم درمانی کشور روبه رو هستیم، قطعا با افزایش مهاجرت پرستاران در آینده با کمبود بیشتر و مشکل اساسی نبود نیرو متخصص در کشور مواجعه می‌شویم. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان گفت: در چند سال اخیر علی رغم قول‌ها و وعده‌هایی که داده شده پرستار کافی در مراکز درمانی در کشور جذب نشد و اکثر پرستاران در بخش‌های خصوصی با حقوق های کم و امنیت شغلی پایین مشغول به کار هستند، تبدیل وضعیت پرستاران و استخدامی نیروهای جوان در سیستم درمان کشور باعث می‌شود مهاجرت پرستاران به خارج از کشور کمترشود.‌
موحدی بیان کرد: قطعا پرستاران راضی به مهاجرت نیستند؛ اما شرایط اقتصادی، نبود عدالت در پرداختی‌ها و... پرستاران کشور را مجبور به مهاجرت می‌کند و این موضوع به نوبه خود یک آسیب مهم در سیستم سلامت کشور است.  
وی گفت: با عبور از 5 تا 6 پیک کرونا مشکلاتی که مراکز درمانی با آن روبه رو بودند بحث کمبود نیرو بود، و با گرفتن نیروهای شرکتی و تمدید طرحی تا حدی توانستند مسئله کمبود نیرو در کشور را حل کنند.  
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان ادامه داد: درست نیست با فروکش کردن پیک‌های کرونا پرستاران شرکتی و تمدید طرحی جذب مراکز درمانی نشوند، چون این پرستاران مانند نیرو‌های رسمی در بحران کرونا فعالیت کردند و با ایثارگری تمام در خط مقدم مبارزه با این بیماری حاضر بودند. 
موحدی اضافه کرد: دربین پرستاران طرحی و شرکتی نیروهایی که مزایای ایثارگری داشته‌اند جذب شده‌اند؛ اما بخش عظیمی از آنان نیروهای بدون سهمیه هستند که تاکنون بلاتکلیف مانده‌اند؛ اکثر این نیروها جوان هستند و زمانی که می‌بینند در کشور برای آنان کاری نیست و فقط در بحران‌ها به صورت قراردادی و طرحی  از آنها استفاده می شود، تصمیم به مهاجرت می‌گیرند. 
 
وجود سازمان نظام پرستاری برای جامعه پرستاران مفید واقع شد
وی گفت: سازمان نظام پرستاری برای جامعه پرستاران بسیار مفید است. اگر سازمان نظام پرستاری و حمایت‌های این سازمان از خواسته های پرستاران نبود، قطعاً ما به اینجا نمی رسیدیم.
موحدی ادامه داد: در گذشته رشته‌های مربوط به پیراپزشکی به خصوص پرستاری جزو رشته‌هایی پر طرفدار نبود و بازار کار زیادی نداشت. ‌اما اکنون رشته پرستاری به خاطر جایگاه و بازارکاری که دارد  یکی از انتخاب های اصلی داوطلبان است.‌این موضوع نشان می دهد؛ شغل پرستاری قطعاً آینده خوبی دارد و اگر فعالیت ها و پیگیری های سازمان نظام پرستاری نبود قطعاً به اینجا نمی رسید.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان قوچان تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری در سال ۱۴۰۰ برای تحقق خواست های پرستاران خیلی تلاش کرد و به موفقیت های بزرگی هم رسید. پیگیری های این سازمان ادامه دارد و قطعا حمایت های جامعه پرستاری از سازمان صنفی خودشان در موفقیت و تحقق بقیه مطالبات موثر خواهد بود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: