1401/02/17١٢:٥٢

پرستاری که توانست 4 اختراع به ثبت برساند

پرستاری که توانست 4 اختراع به ثبت برساند

محمد مسعود محمودی جوان 24 ساله تهرانی فارغ التحصیل رشته پرستاری؛ توانسته است با توجه به علاقه و کمک یکی از اساتید خود چهار اختراع برای تهسیل در کار، کادر درمان به ثبت برساند و از جشنواره اختراعات لندن، تایوان، هند و روسیه و مدال طلا کسب کند.

محمد مسعود محمودی فارغ التحصیل رشته پرستاری که توانسته است چهار اختراع را به ثبت برساند در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری می‌گوید؛ زمانی که می‌دیدم پرستاران در انجام برخی کارها با مشکل مواجه هستند سعی می‌کردم وسایلی را بسازم تا بتوانم با آن کمکی به پرستاران کشورم کرده باشم.

این پرستار مخترع صحبت‌هایش را ادامه می‌دهد و می گوید: تاکنون چهار اختراع ثبت کرده‌ام، و اولین اختراعم در مورد" ندل استیک "بود، یکی از مشکلاتی که خیلی از پرستاران با آن مواجه هستند؛ ندل استیک بود. ندل استیک همان برخورد سوزن با دست است، که خیلی از پرستاران هنگام تزریقات و گذاشتن درپوش سرنگ، سوزن با دستشان برخورد دارد، و چون سوزن تهاجمی است و با خون مایع مخاطی بیماران سروکار دارد ، باعث ایجاد خیلی از بیماری‌ها برای کادر درمان مثل ؛ هپاتیت ، بی وی سی و... می شود.

محمودی افزود: برخورد سوزن به بدن علاوه بر درگیری‌های روحی و روانی که دارد، هزینه‌هایی را نیز برای نظام درمان و افراد ایجاد می‌کند و این مشکل در میان دانشجویانی که طرحی هستند یا پرستارانی که در شیفت های طولانی  مشغول ارائه خدمت هستند بیشتر است. زیرا  در این مواقع دقت کمتر شده و احتمال برخورد سوزن با دست درمانگر بیشترمی‌شود. اختراع ندل استیک، محفظه‌ای است که کل آنژیوکت را در بر می‌گیرد و فرد درمانگر می‌تواند بدون برخورد دست، نیدل و یا سورنگ را وارد باکس کند.

 محمودی فارغ تحصیل رشته پرستاری از تفاوت در ثبت اختراع خود می گوید: تفاوتی که اختراع من با سایر اختراعات داشت، زمانی که می‌خواستم ثبت اختراع کنم ۵۰تا اختراع ثبت شده بود. اما برتری‌ای که اختراع من نسبت به دیگر اختراع ها داشت این بود که تغییری در آنژیوکت نیدل ایجاد نمی‌شد، و هم می‌توانستیم  برای نیدل و سرنگ استفاده کنیم. سرانجام این اختراع در سال 1398 با تائید سازمان علمی و پژوهشی کل ایران که وابسته به وزارت علوم است ثبت شد و همچنین مقاله این اختراع نیز در  ژورنال های علوم پزشکی آمریکا نیز ثبت و در سال 1400 در جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد به عنوان مخترع برتر دانشجویان کل کشور انتخاب شدم.

محمودی در ادامه درباره اختراع بعدی خود می‌گوید؛  اختراع بعدی که در سال 1399 ثبت اختراع شد، دستگاه پیشگیری کننده از خطاهای دارویی است؛ که متاسفانه در بیمارستان‌ها به دلایل زیادی ۱۷نوع خطای دارویی وجود دارد، مانند؛ نزدیک بودن اسم داروها به هم، شباهت دارو‌ها، تداخل داشتن دارو و... خطای دارویی بعد از تصادف جز آمار بالای مرگ میر حساب می‌شود، در کشور ما آمار دقیقی از این خطای دارویی وجود ندارد، اما در نظام بهداشتی آمریکا و انگلستان خطاهای دارویی سالانه 7 میلیون دلار خسارت وارد می‌کند.

وی در ادامه درباره اختراع دستگاه بعدی خود بیان می‌کند: برای جلوگیری و کاهش از خطاهای دارویی، دستگاهی را اختراع کرده‌ایم که دارو‌ها در باکس هایی که به صورت طبقه بندی است قرار می‌گیرد و هر کدام از دارو‌ها در طبقه مخصوص خودش است.

محمودی ادامه می دهد: چیزی که این مشکل را برطرف می‌کند؛ این است که در هر طبقه یک سنسور و چراغ نمایشگر وجود دارد. همچنین نحوه عملکرد آن به این صورت است که پرونده الکترونیکی و اطلاعات سلامت بیمار را دریافت می کند، و در زمانی که نیاز به داروی بیمار است، داروهای مورد نظر در هر طبقه چراغشان روشن و درب طبقه‌ها باز می‌شوند و مابقی طبقه‌ها درب‌ و چراغ هایشان بسته و خاموش است، بدین ترتیب از پیش آمدن خطایی دارویی جلو گیری می کند. علاوه بر این دستگاه دارای بارکد‌هایی است برای زمانی که فرد به طور اشتباهی دارویی را در باکس قرار می دهد که خطا را نیز گزارش می‌دهد.

فارغ التحصیل رشته پرستاری در ادامه صحبت‌هایش می گوید: بیمارانی که در "آی سی یو" بستری هستند، برخی از این بیماران دچار مشکلاتی از قبیل؛ بد فرمی مچ پا ، رکود در اندام تحتانی، زخم بستر و... می شوند؛ که قدرت عضله‌های خود را از دست می‌دهند. اختراع سومی که بنده انجام داده‌ام به طوری است که برای قسمت تحتانی یک حالت چکمه ای را طراحی کردم  که با توجه به مکانیسم هایی که دارد قسمتی از آن حالت بازشوندگی به سمت اندام تحتانی دارد و باعث ایجاد گردش خون می‌شود. همچنین دریچه‌های لانه کبوتری را نیز تحریک می کند.

وی ادامه می دهد: علاوه بر آن قسمت مچ پا را جدا گذاشته‌ایم که باعث می‌شود مچ پا حرکت کند و از افتادگی پا جلوگیری می کند، همچنین در قسمتی از ساق پا به پشت هم چند تا الکتریک گذاشته‌ایم که با توجه به دستگاه ترندی که وصل می‌شود، ورزش های فیزیوتراپی برای بیمار انجام می شود، تا ماهیچه‌ها قدرت انقباض عضلات را از دست ندهد.

محمودی از اختراع چهارم خود می گوید؛  چهارمین اختراع  من بیشتر حالت مدیتیشن دارد، برخی از بیمارانی که آسم دارند، نوع نفس کشیدن را بلد نیستند یا در تنفس عجله کرده و به دم بازدم توجه نمی کنند. اختراع چهارمی که بنده طراحی کردم؛  حمله مودهای تنفسی بیماران را با توجه به بیماریهای که دارند روی یک دستگاه قرار داده و از طریق یک بوق و چراغ آن قسمت‌هایی که فرد باید دم و بازدم بگیرد؛ توسط صدا و چراغ‌ها به بیمار آموزش داده می شود، این کار باعث شده تنفسی که مدنظر درمانگر است توسط بیمار انجام شود.

محمودی ادامه داد: من بواسطه  اختراعاتم توانستم چند مسابقه بین الملی شرکت کنم ازجمله شرکت در جشنواره اختراعات لندن، تایوان، هند و روسیه و مدال طلا را نیز از این جشنوارها کسب کنم و در حال حاضر خود را برای جشنواره لهستان که در خرداد ماه است آماده می کنم.

وی درباره سوابق اجرای خود بیان می کند: از نظر سوابق اجرایی چند دوره مدرس کارگاه ثبت اختراع در دانشگاه آزاد قزوین ، دبیر کمیته تحقیقات دانشگاه قزوین و همچنین چندین مقاله در زمینه پرستاری، مخترع برتر دانشجویی کشوری درجشنواره فهریختگان و دو مقاله در زمینه اختراعات خود در چند ژورنال چاپ کرده‌ام  و دارای یک کتاب ترجمه در زمینه پرستاری و یک کتاب تالیف برای ثبت اختراع خود در دانشگاه علوم پزشکی هستم.

محمودی فارغ التحصیل رشته پرستاری درباره انتظارتش از مسئولان می گوید؛ انتظارات زیادی ندارم، فقط اینکه مسئولان از اختراعاتم حمایت کنند تا آن را بتوانیم تولید کنیم، نه اینکه چهار سال به دلیل نداشتن بودجه بلاتکلیف بمانیم.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: