1401/12/01١٥:٤٣

تدوین سیاست‌های جامع برای جذب پرستاران در تقویت نظام سلامت مؤثر است

تدوین سیاست‌های جامع برای جذب پرستاران در تقویت نظام سلامت مؤثر است

سرپرستار آی‌سی‌یو بیمارستان باقرالعلوم استان آذربایجان‌شرقی، تدوین سیاست‌های جامع برای جذب و ابقای پرستاران را در تقویت نظام سلامت مؤثر دانست.

حسین حسین‌زاده سرپرستار آی‌سی‌یو بیمارستان باقرالعلوم استان آذربایجان‌شرقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری با اشاره به تبعات کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اظهار کرد: از جمله پیامد‌های کمبود نیروی پرستاری می‌توان به افزایش حجم کار پرستاران، نارضایتی شغلی، افزایش خطای حرفه‌ای، مرگ و میر بیماران و... اشاره کرد.
 وی ادامه داد: بخش عمده نیروی کار نظام مراقبت بهداشتی را پرستاران تشکیل می‌دهند. همچنین این گروه از نیروی کار مراقبت بهداشتی، نقش مهمی در ارائه مراقبت مستقیم به بیماران ایفا می‌کنند.
 
سرپرستار آی‌سی‌یو بیمارستان باقرالعلوم استان آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: از این رو پرستاران یکی از ارکان اصلی نظام مراقبت بهداشتی به حساب می‌آیند و کیفیت نیروی پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی ارتباط مستقیمی با رضایت بیماران و کاهش عوارض و مرگ و میر آن‌ها دارد، لذا با شناسایی عوامل کمبود پرستار در جامعه و تدوین سیاست‌های جامع برای جذب و ابقای این نیروها، گام مهمی در راستای تقویت نظام سلامت برداشته خواده شد.
 
حسین‌زاده در انتقاد از اجرا نشدن قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای پرستاران، گفت: متأسفانه هرگز این مزایا برای پرستاران اجرایی نشده و از طرف دیگر با وجود نیاز شدید به خدمات جامعه پرستاری، هر روز فشار بر این قشر بیشتر شده است. نیاز است این قانون حداقل برای پرستاران خانم عملیاتی شود، زیرا شغل پرستاری علاوه بر اینکه برای آقایان سخت است، برای بانوان پرستار نیز سختی بیشتری دارد.
 
وی همچنین درباره نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز تصریح کرد: جامعه پرستاری به عنوان بخش قابل توجه و کثیر نظام سلامت کشور، نقش مهمی در تأمین سلامت جامعه، به ویژه بیماران بستری در مراکز درمانی دارد. این نیروها در طول رویدادهای مختلف همچون دفاع مقدس و شیوع بیماری دهشتناک کرونا حماسه‌های زیبایی آفریده و خدمات ارزشمندی ارائه داده‌اند که باید از حداقل حقوق و مزایای قانونی بهره‌مند شوند، بنابراین می‌بایست قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به درستی اجرا شود.
 
سرپرستار آی‌سی‌یو بیمارستان باقرالعلوم استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: همان روزهای کرونایی که بیماری، جامعه را در برگرفته بود و بیماران زیادی روانه مراکز درمانی بودند، این عزیزان با از خود گذشتگی و فداکاری قابل تحسین تا پای جان از بیماران مواظبت کرده و روند درمان آنان را به شکل دقیق پیگیری کردند.
 
حسین‌زاده تصریح کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از جمله درخواست‌های بیش از یک دهه پرستاران کشور بوده و 15 سال اجرای این قانون در بلاتکلیفی بسر برده و با فراز و فرودهای بسیاری، سرانجام با تأکیدات مقام معظم رهبری قرار بر اجرایی شدن آن گرفته شده است. اما آنچه اکنون از قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرایی می‌شود، نه تنها آورده‌ای برای پرستان نداشته، بلکه شاهد بی‌انگیزگی پرستاران هم شده و لازم است این قانون با عدالت و به دور از اعمال سلیقه اجرا شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: