1402/02/06١٢:١٣
یک فعال حوزه هومکر:
مراجع قضایی به فعالیت مراکز غیرمجاز پرستاری در منزل نظارت جدی داشته باشند
یک فعال حوزه هومکر، خواستار نظارت جدی مراجع قضایی بر فعالیت مراکز غیر مجاز پرستاری در منزل شد.
احسان مشکانی در گفتوگو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری درباره جایگاه مراکز هومکر در نظام سلامت اظهار کرد: در حال حاضر متأسفانه جایگاه مراکز هومکر مناسب نیست و دلیل آن هم ورود افراد غیر متخصص و فاقد صلاحیت در این حوزه است که روز به روز هم شاهد افزایش تعداد آنها هستیم؛ متأسفانه نظارت وزارت بهداشت روی عملکرد این افراد مناسب نیست و نمیدانیم چگونه باید با این افراد غیرمتخصص برخورد کنیم.
وی ادامه داد: ارائه خدمات مراقبت پرستاری غیر تخصصی در منزل باعث میشود بیمار هزینه بیشتری را پرداخت کند یا صدمات جبرانناپذیری متحمل شود.
فعال حوزه هومکر افزود: متأسفانه جامعه امروز ما به سرعت به سمت میانسالی در حال حرکت است و بنابراین نقش مراکز هومکر در این زمینه بسیار پررنگ است و نیاز به حمایتهایی دارد که بتواند با پایش و بررسیهای دورهای از سالمندان و افراد میانسال از بیماریها پیشگیری کند.
مشکانی بیان کرد: خدمات هومکر همچنین میتواند با تشخیص زودهنگام بیماریها و کاهش مراجعات مردم به مراکز درمانی و جلوگیری از سردرگمی بیماران کمک کند، این امر همچنین کمک میکند که هزینههای درمان مردم کمتر شود و اشغال تختهای بیمارستانی نیز کاهش یابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم از وجود مراکز هومکر آگاه نیستند، گفت: مراکز هومکر نیاز به حمایت و کمک دارد تا مردم بتوانند بیشتر، از این خدمات استفاده کنند. مسئولین نظام سلامت میتوانند خدمات مراکز هومکر راتحت پوشش بیمههای پایه قرار دهند تا افراد بیشتری از این خدمات بهرهمند شوند.
فعال حوزه هومکر ادامه داد: اگر خدمات مراکز مراقبت پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه های پایه قرار گیرد، از اشغال بیمورد و غیرضروری تختها در مراکز درمانی نیز جلوگیری میشود و به تبع آن، هزینههایشان نیز کاهش مییابد.
مشکانی با اظهار امیدواری نسبت به توجه بیشتر مسئولین به مراکز مراقبتهای پرستاری در منزل تصریح کرد: در صورت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن مرکز هومکر، مراکز مجاز و غیرمجاز از همدیگر تفکیک میشوند و مردم با مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت و دارای مجوز بیشتر آشنا میشوند و از فعالیت مراکز غیر مجاز نیز جوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به عدم حمایت از مراکز هومکر، خاطرنشان کرد: انتظار ما حمایت دولتی از خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل برای ارتقای کیفیت و گسترش ارائه این خدمات در کشور است؛ یکی از این کمکها میتواند کم کردن درصد مالیات پرداختی باشد که متاسفانه ۲۵ درصد از درآمد سود حاصله، باید صرف پرداخت مالیات شود، در کنار بحث مالیات، هزینههای سرسامآور بابت اجاره و حقوق و دستمزد و امثال آن نیز در حال حاضر خیلی افزایش یافته که حتما دولت باید برای مراکز مراقبت پرستاری تسهیلاتی در نظر بگیرد.
فعال حوزه هومکر درباره نحوه شناخت مراکز هومکر مجاز و غیرمجاز، توصیح داد: اطلاعرسانی عمومی میتواند بسیار کمککننده باشد، این اطلاعرسانی میتواند از بستر صدا و سیما، رسانهها، رادیو و ارسال پیامک انبوه به شهروندان انجام شود تا به افزایش آگاهی شهروندان نیز منجر شود.
مشکانی با بیان اینکه مراجع ذیربط باید از فعالیت مراکزی که مجاز نیستند جلوگیری کنند؛ یادآور شد: مراکز غیرمجاز مراقبت در منزل فعالیت گستردهای را از طریق وب، شبکههای مجازی و سایتها دارند، اما هیچ ناظری نیست که با این مراکز برخورد کند، انتظار داریم که حداقل مراجع قضایی به طور جدی به موضوع ورود کرده و برخورد کنند، زیرا این مسئله با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد.
وی در همین زمینه با ارائه مثالی، توضیح داد: متأسفانه بارها مشاهده شده که بیماران با مراکز هومکر تماس گرفته و اعلام کردهاند که افراد غیرمتخصص و مراکز غیرتخصصی و بدون مجوز خدماتی را انجام دادند که متأسفانه آسیب بیشتری به بیمار وارد شده است.
فعال حوزه هومکر اضافه کرد: ما سعی کردیم بتوانیم مردم را آگاه کنیم تا بتوانند مراکز مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهند.
مشکانی در پایان اظهار امیدواری کرد که حمایتهای دولت و سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت بتواند منجر به افزایش آگاهی مردم نسبت به مراکز مجاز و غیرمجاز شود.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |