1401/02/07١٣:٠٦
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر:
نبود نیرو باعث خستگی پرستاران شده است
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر گفت: بلاتکلیف بودن پرستاران شرکتی و ترس از اخراج شدن آنان باعث ایجاد استرس و نبود تمرکز کافی در میان آنان شده است.
ابوبکر نشاطی خرم درگفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: کمبود نیروی پرستاری مشکلی است که سالهاست پرستاران با آن دسته پنجه نرم میکنند، این کمبود نیرو در برخی از ماههای سال با شروع بیماریهای واگیر دار و افزایش مراجعه به بیمارستان بیشتر میشود.
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر ادامه داد: نبود استاندارد سازی مناسب در تعداد نیروی پرستاری باعث خستگی پرستاران میشود؛ برای مثال در icu با هشت تخت دو پرستار برای مراقبت وجود دارد، که این موضوع به نوبه خود باعث افزایش ساعت کاری و شیفتهای طولانی مدت میشود. همچنین در بعضی از بخشهای بیمارستانی این کمبود نیروی پرستاری به طور واضح آشکار است.
وی گفت: کمبود نیرو در بیمارستانها منجر شد که مراکز درمانی و بیمارستانها برای بر طرف کردن نیاز خود، نیروهای شرکتی و طرحی را جذب کنند.
نشاطی خرم ادامه داد: با جذب نیروی طرحی و شرکتی و استخدام نشدن آنها، مشکل و دغدغه ای برای پرستارانی که در دوران کرونا ایثارگرانه خدمت کردهاند به وجود آمد و پرستاران هروز استرس این را داشتند که اخراج و بی کار شوند.
وی اضافه کرد: بلاتکلیف بودن پرستاران شرکتی و ترس از اخراج شدن آنان باعث ایجاد استرس و نبود تمرکز کافی در میان آنان شده است.
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر ادامه داد: ما پرستارانی را داریم که حدود 8 تا 9 سال است به صورت نیروی شرکتی در حال ارائه خدمت هستند و هروز با استرس اتمام قرارد و بیکار شدن شان دست و پنجه نرم میکنند و این موضوع رابطه مستقیم با پایین آمدن سطح ارائه خدمات در میان آنها دارد زیرا فردی که استرس داشته باشد نمیتواند به خوبی روی کارش تمرکز کند.
نشاطی خرم بیان کرد: در شهرستان پیرانشهر با نیروهای فوریتهای پزشکی حدود 240 نفر پرستار وجود دارد، که از این تعداد حدود 30 نفر آنان نیروهای شرکتی هستند، در میان نیروهای شرکتی افرادی را داریم که سابقه و تخصص بسیار بالایی دارند، که اگر جذب شوند میتوانند بدون داشتن استرس خدمات موثری را ارائه دهند.
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر گفت: در زمان اوج بیماری کرونا، زمانهایی که هنوز واکسن و امکانات کافی نبود، ما پرستاری را دربیمارستان پیرانشهر داشتیم که جزو نیروهای شرکتی بود و به دلیل فشار کاری و استرس و نداشتن قرارداد، منجر شد این پرستار سیستم ایمنی بدنش ضعیف شود و به بیماری کرونا مبتلا و به شهادت برسد.
نشاطی خرم ادامه داد: شاید یکی از علتهایی که این پرستار نتوانست در برابر بیماری زیاد دوام بیاورد، داشتن استرس و فعالیت کاری زیاد بود.
وی درباره امتیازات خانواده شهدای پرستار و پرستاران جانباز گفت: انتظار داریم پرستارانی که شهید شدهاند و ما اسم شهید را بر آنها گذاشتهایم امتیازاتی مانند؛ امتیازات خانواده شهدای دفاع مقدس داشته باشند. زیرا پرستاران ما در شرایط سخت با توجه به رعب و وحشتی که از انتشار این ویروس در جامعه ایجاد شده بود با فداکاری تمام به مبارزه با این بیماری برخواستند و تعدادی در راه خدمت رسانی مبتلا به این بیماری و شهید شدند.
وی ادامه داد: انتظار داریم خانواده شهدای مدافع سلامت مانند؛ خانواده شهدای دفاع مقدس دیده شوند، و برای آنها امتیاز و تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
رئیس هیئت مدیره سردشت و پیرانشهر درباره اجرای آیننامه فوق العاده خاص گفت: علاوه بر بحث کمبود نیروی پرستار موضوع اجرای فوق العاده خاص از جمله مطالبات اصلی پرستاران است، که با اجرا شدن این آییننامه میزان قابل توجهی به حقوق پرستاران اضافه میشود، و این موضوع میتواند محرک انگیزه برای آنان باشد و پرستاران ما کمتر با مشکل معیشتی دست و پنجه نرم کنند.
وی ادامه داد: برخی از رشتهها و شغل ها نسبت به سختی ای که دارند؛ دولت تسهیلاتی به عنوان فوق العاده خاص برای مشاغلهای سخت در نظر میگیرد، با توجه به بحران کرونا و شرایط سختی که پرستاران در این بحران داشتند، انتظار میرود فوق العاده خاص برای پرستاران اجرا شود.
نشاطی خرم تصریح کرد: با اجرای فوق العاده خاص برای همه گروههای پرستاری در این وضعیت اقتصادی کشور، باعث ایجاد انگیزه و بالا رفتن کیفیت خدمات در میان پرستاران میشود.
خبرنگار: مهدیه اسلامی
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |