1401/03/21١٤:٥٩

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری همدان:

افزایش ظرفیت دانشجوی پرستاری بدون در نظر گرفتن زیرساخت لازم درست نیست

افزایش ظرفیت دانشجوی پرستاری بدون در نظر گرفتن زیرساخت لازم درست نیست

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری همدان گفت: کشور با کمبود پرستار مواجه است اما این به معنی افزایش ظرفیت دانشجوی پرستاری در دانشگاه نیست، زیرا افزایش دانشجو بدون در نظر گرفتن زیر ساخت مناسب نتیجه منفی دارد.

هادی زرینی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: افزایش ظرفیت دانشجویی پرستاری در دانشگاه آزاد با توجه به اینکه ما پرستار بی‌کار در سطح جامعه داریم اصلا معنایی ندارد. 
 
وی ادامه داد: در دانشگاه‌هایی که در سطح شهرستان‌های کل کشور است فقط یک بیمارستان دانشگاهی با تعداد بخش‌های محدود وجود دارد و در برخی از موارد دانشجویان برای کارآموزی مجبور هستند به مراکز دیگر بروند. نبود زیرساخت مناسب باعث می شود سطح کیفیت آموزش پایین بیاید و در نتیجه یک پرستار بدون دریافت و کسب مهارت خاص فارغ التحصیل شود که این موضوع اصلا به نفع جامعه نیست‌. 
 
رئیس هیت مدیره همدان گفت: باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم، زمانی که به دانشجویان آموزش می‌دهیم و در آخر نتوانیم این دانشجو را بعد از فارغ التحصیلی جذب کنیم؛ باعث می‌شود این افراد به دلیل نبود کار به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. 
 
زرینی بیان کرد: در حال حاضر ما با کمبود پرستار در کشور روبه رو هستیم این کمبود پرستار دلیلی برای افزایش ظریفت دانشجویان نیست بلکه ما باید در آزمون استخدامی تعداد جذبی‌های رشته پرستاری را افزایش دهیم و زمانی که در جامعه فارغ التحصیل بیکار نداشتیم با توجه به زیر ساخت و کیفیت آموزش به افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاه بپردازیم . 
 
وی درباره مشکلات پرستاران در استان همدان گفت: مشکلات پرستاران در کل کشور یکسان است و تفاوتی میان استان‌ها و یا شهر‌های دیگر نیست،از جمله مشکلات پرستاران که خیلی نگران کننده است بحث تبدیل وضعیت پرستاران طرحی و شرکتی می‌باشد. پرستاران طرحی و شرکتی هم زمان یک کار را انجام می‌دهند اما دریافتی متفاوتی دارند که این موضوع به دور عدالت است و نیاز است هرچه سریع تر پیگیری شود. 
 
زرینی ادامه داد: از جمله مشکلات پرستاران افت کارانه آنها است در حال حاضر پرستاران با وجود تورم موجود در جامعه، مبلغی که برای کارانه دریافت می‌کنند، مربوط به سال 94 است که این مبلغ با توجه به شرایط اقتصادی بسیار ناچیز است. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری همدان بیان کرد: بحث دیگر چگونگی اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، اینکه چه میزان بودجه برای این قانون در نظر گرفته شده است و نحوه تعلق گرفتنش به چه صورت است. 
 
وی افزود: شایسته نیست در زمانی که به پرستاران نیاز داریم آنها را با هزاران وعده و وعید جذب کنیم و همین که بحرانی پشت سر گذاشته می‌شود به مطالبه آنان توجهی نکنیم این موضوع به نوبه خود باعث بی اعتمادی جامعه پرستاری به مسئولان می‌شود که این بی اعتمادی باعث می‌شود پرستاران بدون انگیزه به فعالیت خود بپردارند. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری همدان گفت: متاسفانه مهاجرت پرستاران طی چند سال گذشته افزایش پیدا کرده است. زمانی که یک کارشناس پرستاری بعد از دوسال گذراندن طرح در بیمارستان دارای مهارت کافی می‌شود، اما در جامعه شرایط کاری مطلوبی برای او وجود ندارد و کشور های همسایه موقعیت مطلوبی را برای پرستاران ایجاد کرده اند که پرستار ما به دلیل نبود امنیت شغلی مجبور به مهاجرت می‌شود .


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: