1401/05/24١٥:٥٩
نگاه مقطعی به پرستاران باعث آسیب به جامعه پرستاری می شود
مدیر پرستاری بیمارستان خصوصی چشم پزشکی رازی گفت: نگاه مقطعی به پرستاران در بحرانها و سایر حوادث و مشکلات، کماکان پابرجاست همچنین با کاهش شیوع بیماری کرونا امتیازات پرستاران قطع شده است و مجدد با پیک دوباره کرونا وعده امتیازات را از سر میدهند.
تهمینه ناجی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: بحث کووید که از اواخر سال ۱۳۹۸ شروع شد و موضوع جدیدی را در پرستاری مطرح کرد و با توجه به کمبودهای نیروی انسانی در پرستاری، استخدامهایی در این خصوص صورت گرفت و قدمی برای جذب و استخدام پرستاران برداشته شد.
وی ادامه داد: علاوه بر استخدامهایی که صورت گرفت، دربرخی از بیمارستانها، امتیازاتی برای پرستارانی که در بخش کووید کار میکردند در نظر گرفتند که با کاهش شیوع بیماری کرونا این امتیازات قطع شد و مجدد با پیک دوباره کرونا وعده امتیازات را دادند، این موضوع نشان دهنده این است که نگاه به پرستاری نگاه ابزاری است که شایسته پرستاران نیست و قولهایی که برای دادن امتیاز به مدافعان سلامت داده بودند ازجمله کاهش سنوات کاری، افزایش حقوق با توجه به سختی کار در ایام شیوع کوید و..... متاسفانه عملی نشد.
ناجی گفت: با توجه به تلاشهای سازمان نظام پرستاری برای عدم نگاه مقطعی به پرستاران در بحرانها و سایر حوادث و مشکلات ، کماکان مشکلات پابرجاست وباید اذعان کرد بیشتر سیاستهای وزارتخانه با آن چیزی که در بیمارستانها اتفاق میافتد هم خوانی ندارد.
اجرای درست قانون تعرفه گذاری پرستاری مطالبه پرستاران است
مدیر پرستاری بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اجرای قانون تعرفهگذاری گفت: طی چند جلسهای که در بحث تعرفهگذاری شرکت کردم، از نزدیک شاهد تلاشهای همکاران در این خصوص بودم؛ اما با توجه به تجربیات گذشته که درباره قانون بهرهوری و برای افزایش مرخصی زایمان دارم، مطمئن نیستم.
در مورد افزایش مرخصی زایمان قرار بود در این خصوص جذب نیرو انجام شود تا کمبودها جبران شود اما حتی با توجه به سیاست فرزندآوری و افزایش جمعیت نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه بیشتر پرستاران باردار قبل از زایمان به استعلاجی طولانی مدت میروند و خیلی موارد هم اتفاق افتاده که بعد از زایمان یا تقاضای مرخصی بدون حقوق و یا ترک کار می کنند . و متاسفانه در این مدت طولانی نیرویی جایگزین نشده است. و این کمبود نیرو و خارج شدن آنها از چرخه خدمت باعث کاهش کیفیت خدمات و نارضایتی بیمار و پرسنل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قانون ارتقاء بهرهوری در برخی از بیمارستانها به طور کامل اجرا نمیشود، این بحث پیش میآید که آیا قانون تعرفه گذاری نیز به طور کامل اجرا می شود؟ و" کاهایی" که در بحث تعرفهگذاری برای فعالیت پرستاری در نظر گرفته شده است آیا این "کاها " هزینه خدمات پرستاری را میتواند باز پس بگیرد یا نه؟ همچنین سوالاتی درباره چند "کا" در قالب یک "کا "(یعنی چند فعالیت در قالب یک فعالیت) قراراست به اجرا در آید نیز مطرح است و همینطور کم رنگ شدن کارانه های دریافتی پرسنل نیز از دیگر دغدغه های پرسنل پرستاری می باشد.
مدیر پرستاری بیمارستان خصوصی چشم پزشکی رازی( بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران) گفت: ازمشکلات دیگری که باید مطرح کرد؛ مشکلات پرستاران بیمارستانهای خصوصی است. قانون ارتقا ئ بهره وری در بیمارستانهای خصوصی اجرایی نشد، این پرستاران به اندازه حداقل حقوق قانون کار دستمزد میگیرند و کمبود نیرو بشدت در این بیمارستانها مشهود است . با اینکه بیمارستانهای خصوصی در ایام شیوع کووید، درگیر مراقبت از بیماران مبتلا بودند هیچگونه امتیازی درنظر گرفته نشد. و باید گفت با این شرایط در بیمارستانهای خصوصی، نیزخبری از تعرفه گذاری نخواهد بود یا اگر دستوری صادر شود در اجرا، مشکلاتی پیش بینی می شود.
ناجی ادامه داد: امیدوارم اجرای قانون تعرفه گذاری مثل قانون بهرهوری نصفه و نیمه اجرا نشود و به درستی این قانون برای پرستاران اعمال شود تا این همه تلاشهایی که برای به سرانجام رساندن این قانون شکل گرفته است هدر نرود و پرستاران به حق واقعی خودشان برسند.
پرونده الکترونیکی باعث منشی گری پرستاران شده است
وی افزود: موضوع دیگر بحث پرونده الکترونیک است که هنوز به طور کلی این پرونده در بیمارستانها جا نیفتاده است . پرونده الکترونیک در کشورهای توسعه یافته کاملاً برعکس عمل کرده است . ما از نظرسخت افزارو نرم مشکل داریم و عدم زیر ساخت مناسب ، فرهنگ سازی و سواد الکترونیکی باعث شده است تا در اجرای این پروژه در مراکز درمانی که همراه با آزمون و خطا وسایر مشکلات بوده است پرستاران به سمت منشی گری سوق دهد واگر واقعا" پرونده الکترونیک مدیریت نشود باعث اسیب جدی بیماران و افزایش مضاعف نارضایتی پرسنل پرستاری خواهد شد.
مدیر پرستاری بیمارستان خصوصی چشم پزشکی رازی( بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران) گفت: مشکل دیگردر نسخه الکترونیکی است. یکی از بزرگترین مشکلاتی که رخ میدهد؛ این است که پرستار از دارویی که بیماردر حین ترخیص میگیرد اطلاعی نداردو نمی تواند به درستی آموزش بدهد. در گذشته پرستاران ازداروهای بیماران ترخیصی با خبر بوده و بطور مستقیم داروها را مشاهده کرده و اگر اشتباهی رخ داده بود داروها را عودت می داد و درمورد چگونگی استفاده از دارو با توجه به سن و سواد و... بیمار آموزش می داد .
وی ادامه داد: آیا زمانی که نسخه الکترونیکی مطرح شد؛ آموزش دارویی الکترونیکی برای بیماران در نظر گرفته شد؟ و یا اینکه از پرستاران در این خصوص نظر سنجی شد ه است تا یک راهکار جامع و کامل ارائه شود؟ این موضوع نیز از موارد دیگری است که پرستاری را به منشی گری سوق داد و مسئولان باید فکر اساسی در این خصوص بکنند تا آسیب جدی متحمل پرستاری نشود.
ناجی گفت: بنظرم به پرستاران باید اجازه صحبت کردن و مطرح کردن خواسته هایشان را بدهیم؛ برای مثال موضوع اخیری که در مشهد اتفاق افتاد و رسانهای شد؛ اصلا بحث سیاسی نبود. اگربه پرستار اجازه صحبت کردن مشکلات صنفی داده نشود از روشهای دیگری وارد میشود که این موضوع اصلا خوب نیست.
وی ادامه داد: قدرت تصمیم گیری در حوزه پرستاری بسیار ضعیف است و متاسفانه نه تنها در بحث بودجه که در پرستاری ناتمام مانده است، در بحث به کرسی نشاندن راهکارهای ارائه شده از طرف صاحب نظران ماجرای پرستاری هم دستخوش چالش شده است و این نشان دهنده این است که قدرت تصمیم گیری در پرستاری رو به افول است.
ناجی افزود: مسئله و مشکلات پرستاران را نباید در بعد سیاسی قرار دهیم، نبود امنیت شغلی، معشیت سخت، عدم عدالت در پرداختیها و... باعث ایجاد فرصت برای کشورهای خارجی شده تا با در نظر گرفتن شرایط مطلوب برای پرستاران و نبود این شرایط در داخل کشور پرستاران تصمیم به مهاجرت بگیرند.
وی تصریح کرد: در بحث آموزشی از طریق وبینارهاو آموزش مجازی ، بیشتر به سمت مدرک گرایی در حال حرکت هستیم. ما باید در آموزش در هرروشی ابتدا اثر بخشی را در نظر بگیریم و اینکه پرسنل زیادی را آموزش بدهیم اما در مقابل اثر بخشی کم رنگی داشته باشد درست نیست. پس در آموزش علاوه برکمیت ،از نظر کیفیت و اثر بخشی بالا آن مد نظر باشد.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |