1401/11/12١٥:٤٧
مراکز آموزش عالی پرستاری بعد از انقلاب افزایش یافت
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی فقط ۳۰ مرکز آموزش عالی پرستاری در کشور وجود داشت که از بعد از انقلاب تاکنون به ۲۰۷ مرکز افزایش یافته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری؛ عباس عبادی روز چهارشنبه در تشریح عملکرد معاونت پرستاری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در رشته پرستاری مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی نیرو تربیت میشوند، به طوریکه اکنون هشت هزار و ۹۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی، یکهزار دانشجو در مقطع ارشد و ۸۶ دانشجو نیز در مقطع دکتری تخصصی پذیرش شدند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توسعه مراقبتهای پرستاری، اظهارداشت: مراکز تاسیس مراقبت در منزل (هوم کر) حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است به طوریکه از ۹۵۰ مرکز به یکهزار و ۳۵۰ مرکز رسیده و حمایت بیمه برای ارائه خدمات در این جهت ضروری است تا این نوع خدمت گسترش بیشتری پیدا کند.
عبادی تصریح کرد: با توجه به نرخ رشد سالمندی در کشور، بار بیماریها نیز افزایش مییابد و نیاز مردم به خدمات مراقبت در منزل افزوده میشود.
وی تاکید کرد: در دولت سیزدهم با تسهیل کسب و کارهای مردمی، آیین نامه مراکز مراقبت پرستاری در منزل اصلاح شده که به زودی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: توسعه مراقبت تسکینی نیز مورد توجه است و با ورود معاونت پرستاری، آیین نامه اجرایی مراقبت تسکینی تصحیح شده و امیدواریم با حمایت سازمان های بیمه گر مردم از این خدمات نیز استفاده کنند.
عبادی تاکید کرد: با ارتباطی که با نهادهای بینالمللی داریم از دو یا سه سال گذشته تربیت نیروی انسانی با مشارکت نهادهای بین المللی آغاز شده است. هفته قبل در یک دوره آموزشی سازمان جهانی بهداشت از ۵۰ شرکت کننده، ۱۷ نفر ایرانی بودند که این سبب شتاب بیشتر تربیت نیروی انسانی میشود.
وی گفت: هدفگذاری ما بر شناسایی «بیمارستان الگو» است که از اوایل امسال شروع شده است و شاخصهای آن تعیین شده است که امیدواریم تا پایان سال آتی این بیمارستانها را افزایش دهیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: امسال ابلاغ آیین نامه «پرستار پیگیر» را در این راستا داشتیم تا بیمار پس از ترخیص رها نشود و تا ۳۰ روز بعد از ترخیص ضعیت او مورد رصد قرار گیرد تا در صورت لزوم خدمات لازم را دریافت کند؛ این روندی است که در نهایت باید به شبکه بهداشتی برسد و در صورت اجرای این طرح، بازگشت بیمار به بیمارستان کاهش مییابد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: تاسیس مراکز مراقبت طولانی یکی از برنامههای دیگر معاونت پرستاری است که مشارکت بخش خصوصی و مردم میتواند کمک کند. این مراکز میتوانند حد واسط بیمارستان و خانه باشند که به اقتصاد سلامت هم کمک می کند.
وی درباره اخراج نیروی طرحی از مراکز درمانی گفت: نیروهای طرحی پرستاری تعهد فعالیت ۲۴ ماهه در مراکز درمانی دارند که در دوران کرونا تمدید شد و برخی از آنها اکنون بیکار شدند که با تلاشهای انجام شده در اولویت استخدام قرار دارند.
عبادی تاکید کرد: البته ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این زمینه میتواند کمک کند و مصوبهای داشته باشد تا پرستارانی که در دوران کرونا در مراکز درمانی فعالیت داشتند دوباره بازگشت به کار داشته باشند.
منبع: ایرنا
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |