1401/01/14١٢:٥١

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری قزوین:

کارانه پرستاران قزوین از اردیبهشت 1400 پرداخت نشده است/نیروهای شرکتی منتظر تحقق وعده استخدام

کارانه پرستاران قزوین از اردیبهشت 1400 پرداخت نشده است/نیروهای شرکتی منتظر تحقق وعده استخدام

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری قزوین گفت: پرستاران این استان از اردیبهشت 1400 کارانه دریافت نکرده اند. کمبود نیرو، پرستاران را خسته و فرسوده کرده است و نیروهای شرکتی منتظر تحقق وعده استخدام هستند.

وهب نصیری در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: کمبود نیروی پرستار در استان قزوین همواره بوده است؛ اما با آغاز همه گیری کرونا و پیک های متعدد این بیماری، کمبود پرستار در مراکز درمانی و بیمارستان ها بیشتر حس می شود زیرا تعداد پرستاران در استان قزوین به لحاظ شاخص‌ پرستار به تخت بیمارستانی از میانگین کشوری پایین‌تر است. 
وی ادامه داد: کمبود پرستار باعث شده پرستاران شیفت‌ها و اضافه کاری های طولانی داشته باشند و این کمبود آسیب های جسمی و روانی جبران ناپذیری را برای پرستاران به وجود آورده است.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری قزوین ادامه داد: اگر جذب کافی پرستار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی داشته باشیم؛ فشار‌کاری، شیفت‌های طولانی و اضافه کار پرستاران کاهش پیدا می کند و پرستاران می‌توانند خدمات با کیفیت‌تری را به بیماران ارائه دهند. 
نصیری افزود: فرسوده و خسته شدن پرستاران به دلیل این است که آنها شیفت و اضافه کاری‌های طولانی دارند و جذب نیرو می‌تواند کمکی برای پرستاران باشد، تا مجبور نباشند اضافه کار و شیفت‌های اجباری انجام دهند. 
وی گفت: علاوه بر کمبود نیرو مشکل دیگر پرستاران؛ تبدیل وضعیت نشدن نیروهای شرکتی و قرار دادی است، در دو سال گذشته پیک‌های متعدد کرونا را داشته‌ایم و در این پیک‌ها با توجه به کمبود نیرو و افزایش بیماران نیروهایی تحت عنوان شرکتی و قراردادی در مراکز بهداشتی و درمانی وارد کار شدند. 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری قزوین ادامه داد: نیروهای شرکتی مانند نیروهای رسمی، در این بحران در خط مقدم مبارزه با این بیماری بودند و سختی‌های زیادی را نیز تحمل کردند؛ اما با وجود اینکه مسئولان کشور وعده‌های زیادی درباره تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی دادند، اما تاکنون به غیر از نیروهای ایثارگر، پرستاران دیگر تبدیل وضعیت نشده اند. 
نصیری ادامه داد: از مسئولان درخواست داریم موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی را پیگیری کنند؛ تا با تبدیل وضعیت شدن پرستاران شرکتی و قراردادی حق و حقوق آنها نسبت به سایر پرستاران ضایع نشود. 
وی در خصوص پرداخت نشدن معوقات بیان کرد: پرستاران استان قزوین از اردیبهشت سال گذشته کارانه دریافت نکرده‌اند و بعضا با تاخیر اضافه کار و معوقات خود را دریافت می‌کنند. این موضوع نیز با توجه به تورمی که در جامعه است معیشت پرستاران را با مشکل روبه رو کرده است. 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری قزوین بیان کرد: در دوران کرونا از پرستاران حمایتی صورت نگرفت. کارکنان ارگانها و دستگاه‌های دیگر به واسطه کرونا دورکار یا تعطیل شدند، همچنین ساعت کاری برای آنها کم شد، اما پرستاران دور کاری، تعطیلی و مرخصی نداشتند، بلکه اضافه کاری های پرستاران با توجه به افزایش بیماری و بالا رفتن تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی بیشتر از گذشته شد. 
وی ادامه داد: پرستاران با اضافه کاری طولانی و کارهای فشرده در بحران کرونا فعالیت کردند؛ بدون اینکه مورد تشویق قرار بگیرند یا به آنها پاداشی داده شود؛ در ابتدای کرونا به پرستاران پاداش ناچیزی دادند که بعدها همین پاداش نیز قطع شد. 
نصیری درباره اجرای قانون ارتقای بهره وری گفت: استان قزوین تنها استانی در سطح کشور که تمام بیمارستان‌های خصوصی‌اش؛ قانون ارتقاء بهروری را اجرا می‌کند.  
وی افزود: با مشارکت نظام پرستاری و دانشگاه علوم پزشکی تیمی را تشکیل دادیم و از تمام بیمارستان‌های خصوصی بازدید کرده‌ایم و از نحوه اجرای قانون ارتقای بهره‌وری گزارشی تهیه کرده ایم. علاوه بر اجرایی شدن این قانون  درصدد این هستیم که کمیته‌ای را برای پایش و درست اجرا شدن قانون ارتقاء بهروری در بیمارستان‌ها تشکیل دهیم تا بدون هیچ ایرادی این قانون به نحو مطلوب اجرا شود. 
وی تصریح کرد: در استان قزوین؛ قانون ارتقای بهره‌وری برای کارکنان فوریت های پزشکی نیز اجرا شده است و در هیچ جای کشور این قانون مانند استان قزوین اجرا نشده است.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: