1401/12/06١٢:٣٠

اجرای سلیقه‌ای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی

اجرای سلیقه‌ای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر گفت: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری دور زده می‌شود و به شکل سلیقه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال اجراست.

محمدرضا مقدم رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر در گفت‌وگو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری با اشاره به مشکلات کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، اظهار کرد: حدود ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری در کشور کم داریم و وزارت بهداشت نیز اعلام کرده که ۱۱ هزار نیروی جدید پرستاری جذب خواهد شد که با این وضعیت هم با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: شیفت‌های سنگین کارایی پرستاران را کاهش و احتمال خطا در اقدامات درمانی پرستاران را افزایش می‌دهد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر ادامه داد: کمبود نیرو باعث فرسودگی پرستاران شده و موجب می‌شود پرستاران فرصتی برای رسیدگی به مسائل روزمره و زندگی شخصی خودشان را نداشته باشند.
مقدم با تأکید بر اینکه پرستاری یکی از رشته‌هایی است که کشورها به دنبال جذب آن هستند، اما در کشور ما علی‌رغم وجود پرستاران با انگیزه، نمی‌توانیم آن‌ها را جذب کنیم، اظهار کرد: سالانه چند هزار پرستار فارغ‌التحصیل می‌شوند اما نمی‌توانیم از تخصص این افراد در کشورمان استفاده کنیم که باید دقت بیشتری صورت گیرد.
وی با انتقاد از دیرکرد 14 ماهه در پرداخت کارانه پرستاران تصریح کرد: مشکلات مربوط به جامعه پرستاری باعث افزایش تمایل پرستاران به مهاجرت می‌شود که باید با تدوین قوانینی کارآمد، انگیزه‌های بیشتری برای آن‌ها ایجاد شود؛ البته پرستاران به کارشان عشق می‌ورزند، اما انگیزه‌های لازم نیز باید برای آن‌ها ایجاد شود.
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر با بیان اینکه اگر وضعیت شغل پرستاری به همین شکل ادامه یابد تا ۵ سال آینده با چالش بزرگی روبرو خواهیم شد، بیان کرد: علاوه بر پرستاران، مردم نیز به دلیل کاهش کیفیت ارائه خدمات در پی کمبود نیرو، متضرر می‌شوند که این مسئله در نهایت به نظام سلامت کشور ضربه وارد خواهد کرد.
مقدم تأکید کرد: از دولت درخواست داریم به وعده‌های خود درباره اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به نحو اصولی، عمل کند.
 وی اضافه کرد: قانون مشاغل سخت و زیان‌آور درباره پرستاران به دلیل اینکه برای بیمه‌ها بار مالی دارد، اجرا نمی‌شود، و بیمه‌ها نیز از اجرای آن سر باز می‌زنند، در صورتی که اگر این قانون اجرا شود، پرستاران می‌توانند طی ۲۰ سال بازنشسته شوند که همین امر انگیزه پرستاران را افزایش می‌دهد.
وی همچنین درباره اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیز گفت: متأسفانه آنچه به عنوان قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرا می‌شود، با آنچه سازمان نظام پرستاری از سال ۸۶ به دنبال آن بوده، تفاوت دارد.
 
رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری ابهر در پایان خاطرنشان کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری دور زده می‌شود و به شکل سلیقه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال اجراست. اگر این قانون اجرا شود هر خدمتی که پرستاران ارائه می‌دهند دارای کد مشخص و ضریب «کا» خواهد بود و تعرفه خدمت هر پرستار به او پرداخت می‌شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: