1404/08/07١٤:٥٢

قدردانی وزیر بهداشت از پرستاران

ظفرقندی: افزایش تعرفه‌های پرستاری در شورای عالی بیمه به نقطه خوبی رسیده است

ظفرقندی: افزایش تعرفه‌های پرستاری در شورای عالی بیمه به نقطه خوبی رسیده است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم روز پرستار گفت: کاهش مالیات، استانداردسازی نیروی انسانی و بورسیه پرستاران در مناطق محروم و ایجاد پانسیونهای پرستاری در دستور کار وزارت بهداشت است. در مورد افزایش تعرفه‌های پرستاران نیز به نقاط مثبتی رسیده‌ایم و در شورای عالی بیمه و سازمان برنامه و بودجه در حال پیگیری هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری دکتر محمدرضا ظفرقندی امروز در مراسم گرامیداشت روز پرستار که با حضور رئیس جمهور در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: ما برای آینده چند برنامه داریم که در همان کارگروه ویژه پرستاری پیگیری می‌شود، بعضی از این موارد نیاز به منابع مالی دارد و برخی دیگر نیازمند اصلاح قوانین هستند از جمله برنامه‌ها، بررسی کاهش مالیات پرستاران و دیگری استانداردسازی نیروی انسانی در ICUها، اورژانس‌ها و بخش‌های مختلف است که برای این منظور باید با سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه هماهنگ شویم.

وزیر بهداشت افزود: بورسیه پرستاری برای مناطق محروم در دست پیگیری است. افزایش تعداد پزشک و پرستار در کل کشور کافی نیست زیرا اگر به مناطق محروم رسیدگی نشود، مشکل حل نمی‌شود. ارزیابی‌ها انجام شده و با همکاری حوزه‌ پرستاری این طرح پیگیری می‌شود. کار دیگر در دستور ما، ایجاد زیست‌بوم یا پانسیون پرستاری در بیمارستان‌هاست، تا با کاهش رفت‌وآمدها و استقرار در محل، آرامش بیشتری برای پرستاران فراهم شود.

تصمیمات کارگروه پرستاری برای رفع مشکلات پرستاران

وزیر بهداشت با بیان اینکه آنچه وظیفه‌ ماست، اقدام برای جامعه‌ شریف پرستاری است، بیان کرد: در سال گذشته اقداماتی انجام شد که خوب هم پیگیری شد. رئیس‌جمهور برای ایجاد یک کارگروه برای حل مشکلات جامعه‌ پرستاری دستور دادند. این کارگروه با حضور سازمان برنامه، امور استخدامی، نظام پرستاری و نمایندگان وزارت تشکیل شد و تصمیم‌های خوبی برای آینده گرفته شد که در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنم.

افزایش اضافه کاری پرستاران گامی به جلو بود

ظفرقندی گفت: یکی از بحث‌هایی که دوبار یا سه‌بار در دولت مطرح شد، موضوع اضافه‌کار پرستاران بود. مطمئنم همه شما شرایط اقتصادی کشور را درک می‌کنید. بالاخره مبلغ ۲۵هزار تومان برای اضافه‌کار عدد قابل قبولی نبود این مبلغ دو و نیم برابر شد. نمی‌گویم کامل است، اما گامی رو به جلوست که باید ادامه یابد.

وی ادامه داد: در مورد معوقات نیز باید بگویم که این مسئله یکی از مشکلات جدی است. کارانه‌هایی که انجام شده، پرداخت آن‌ها با تأخیر است. وقتی ما وارد مسئولیت شدیم، میانگین تأخیر در پرداخت کارانه‌ها حدود ۱۲ماه بود اکنون این فاصله چهار تا پنج ماه کاهش یافته، اما هنوز هم عقب‌افتادگی وجود دارد و مشکل عمدتاً به بیمه‌ها برمی‌گردد؛ پرداخت‌هایشان به موقع نیست و مسیر طولانی دارد.

معوقات پرستاران با اجرای مصوبه سران قوا کم می شود

وزیر بهداشت ادامه داد: برای پیگیری این مطالبات مسیر طولانی و دشواری طی می‌کنیم و باید مصوبه‌ سران سه قوه را بگیریم، سپس آن عدد در قالب اوراق اداره می‌شود و پس از آن باید اوراق را نقد کنیم؛ مسیر واقعاً طولانی و دشواری است اما خبر خوب این است که مصوبه‌ سران سه قوه انجام شده، اوراق در دولت تصویب شده و اکنون در حال نقد شدن است. امیواریم این مطالبات که پنج تا شش ماه جلو آمده، حداقل چهار تا پنج ماه دیگر هم جبران شود.

وی تأکید کرد: مجوز استخدام ۲۷هزار نفر نیز در وزارت بهداشت صادر شده است که حدود ۵۰درصد این تعداد از رشته‌ پرستاری هستند. در خصوص قانون ارتقای بهره‌وری پرستاران نیز در مراکز شبانه‌روزی اقداماتی انجام شده و همچنین مجوز راه‌اندازی حدود ۳۰۰مرکز هوم کر (مراقبت پرستاری در منزل) در سال گذشته داده شده است.

پرستاران یکی از پیشرانهای ارتقای سواد سلامت جامعه هستند

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه پرستاری باید همراه و قرین مردم باشد؛ خاطرنشان کرد: پرستاری فقط مربوط به بیمارستان نیست. باید در منازل نیز، فعالیت پرستاری دنبال شود. پرستاری فقط درمان نیست؛ به نظر من نقش فوق‌العاده مهمی در آموزش و ارتقای سواد سلامت جامعه دارد. پرستاران یکی از ارکان و پیشرانهای سواد سلامت هستند و باید بتوانند در تشخیص زودهنگام سرطان، دیابت و دیگر بیماری‌ها نقش فعالی داشته باشند.

وی گفت: اینکه روز پرستار را به نام حضرت زینب (س) نامیدند، من فکر می‌کنم وجه تسمیه‌ی نامگذاری روز پرستار، صبوری، استقامت، شجاعت، علم پرستاری و رسیدگی به مردم و کودکان در صحنه‌های سخت و عرفان است.

وی افزود: حضرت زینب (س) پس از آن‌همه مصیبت و پرستاری، در آن مجلس سخت شام فرمودند: «ما رَأَیتُ إلّا جمیلاً»؛ یعنی فقط زیبایی دیدم. من فکر می‌کنم وجه تسمیه‌ روز پرستار همین است. واقعاً پرستاران ما نیز این ابعاد را دارند.

ظفرقندی افزود: من درود می‌فرستم به همه‌ شهدای جامعه‌ سلامت و پرستاری و به کسانی که اکنون در جلسه حضور دارند، با خانواده‌هایشان، به خاطر مقاومت و ایستادگی‌شان در این جنگ ۱۲روزه، چرا که هر جا درگیر جنگ و بمباران می‌شد، ما سر می‌زدیم و با هم صحبت می‌کردیم. برخی پرستاران سه شبانه‌روز پای کار بودند؛ بعضی از آنان خانواده‌هایشان را هم به بیمارستان آورده بودند و در اتاق‌های خالی اسکان داده بودند تا دیگر به منزل نروند و همه‌شان یک حرف می‌زدند و آن هم این بود که ما برای مردم و برای ایران تا آخر ایستاده‌ایمو هیچ گلایه‌ای هم از مشکلات آن ایام نداشتند.

قدردانی وزیر بهداشت از پرستاران

وزیر بهداشت ادامه داد: به سهم خودم، به عنوان عضو کوچکی از جامعه‌ سلامت، از همه‌ شما و همه‌ کسانی که در بحران‌ها - چه در جنگ تحمیلی، چه در کرونا، و چه در ایام اخیر - نقش‌آفرینی کردند، واقعاً تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

وی تصریح کرد: جامعه‌ پرستاری ما، به علت پیروی از حضرت زینب (س)، مصداق روشن این آیه است که خداوند ما را در ترس، مشکلات، اموال و جان‌ها می‌آزماید و جامعه‌ پرستاری همیشه در این آزمون‌ها موفق بوده است.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: