1400/11/19١٠:٢٨

عضو شورای عالی نظام پرستاری‌:

جامعه پرستاری منتظر اجرای فوق العاده خاص است

جامعه پرستاری منتظر اجرای فوق العاده خاص است

عضو شورای عالی نظام پرستاری‌گفت: فوق العاده خاص مصوبه سال 1393 است و قرار بود اجرا شود که تا کنون اجرا نشده است، همچنین اجرای فوق العاده خاص از جمله خواسته های مهمی است که برای برخی از نهادها و گروه های درمانی در نظر گرفته شده‌؛ لذا انتظار می رود برای پرستاران هم در نظر گرفته شود.

سید رضا رمضانی یاسوج در گفت گو با خبر نگار سازمان نظام پرستاری افزود: سه مطالبه مهم جامعه پرستاری در سالهای اخیر، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرداخت فوق العاده خاص و استخدام و تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی است.

وی ادامه داد: در دیداری که با مقام معظم رهبری در روز پرستار امسال داشتیم ایشان به اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تاکید کردند. خوشبختانه این قانون با فرموده مقام معظم رهبری و پیگیری‌های شبانه روزی سازمان نظام پرستاری در حال اجرا شدن است.

رمضانی ادامه گفت: پرستاران در مراکز درمانی خدماتی را ارائه می دهند، اما این خدمات، به نام آنها ثبت نمی‌شد. با اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری علاوه بر اینکه خدمات پرستاری دارای هویت مستقل می‌شود، پرداختی و حقوق پرستاران نیز افزایش پیدا می‌کند.‌

انتظار جامعه پرستاری برای دریافت فوق العاده خاص

عضو شورای عالی نظام پرستاری بیان کرد: موضوع مهم دیگر بحث اجرایی شدن فوق العاده خاص است، که مصوبه سال 1393 است که قرار بود اجرا شود اما تا کنون اجرا نشده است، رئیس جمهوری در روز پرستار در جلسه‌ای که به صورت ویدو کنفراس پخش شد، اعلام کرد که فوق العاده خاص برای پرستاران باید اجرا شود و اگر بودجه کم است از طریق رئیس سازمان نظام پرستاری و معاون اول رئیس جمهوری اعلام شود تا بودجه اجرایی شدن فوق العاده خاص تامین شود. 

رمضانی ادامه داد: اجرای فوق العاده خاص از جمله خواسته های مهمی است که برای برخی از نهادها و گروه های درمانی در نظر گرفته شده‌؛ لذا انتظار می رود برای پرستاران هم در نظر گرفته شود.

استخدام و کمبود 100 هزار پرستار 

وی گفت: در آغاز کرونا بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با کمبود نیروی پرستاری مواجه بودند و گروهی از پرستاران را به صورت 89 روزه استخدام کردند. استخدام پرستاران به صورت 89 روزه تخلف است، اما برخی بیمارستان‌ها به دلیل کمبود نیرو این نوع جذب را انجام دادند و بعد از اینکه کرونا فروکش کرد با بد سلیقگی تمام به اخراج نیروهای 89 روزه پرداختند.  

رمضانی ادامه داد: در خصوص پرستاران شرکتی و 89 روزه زمانی که با رهبر انقلاب در روزه پرستار دیدار داشتیم ایشان هم اشاره کردند؛ که نباید با پرستاران مانند کارگران فصلی برخورد کنیم، زیرا شغل و حرفه پرستاری جزو مشاغل سخت بوده و نیاز است این حرفه دارای امنیت شغلی باشد و نبود امنیت، انگیزه پرستاری را از بین می‌برد.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: خوشبختانه با تلاش و پیگیری‌های سازمان نظام پرستاری، پرستاران ایثارگر تا پایان سال تبدیل وضعیت می‌شوند. و در خصوص دیگر گروه های پرستاری که ایثارگر نیستند، اما لازم است سایر پرستاران که با تلاش و فداکاری شبانه روزی و رنج و دوری از خانوده را تحمل کردند نیز تبدیل وضعیت شوند. در این میان پرستارانی را داشته ایم که چندین ماه فرزند خردسال خود را ندیده‌اند؛ اما بر بالین بیمار به طور شبانه روزی حاضر بوده‌اند، شایسته و ضروری است تمام پرستاران غیر رسمی تبدیل وضعیت شوند.   

وی ادامه داد: رئیس جمهوری نیزدر خصوص تبدیل وضعیت نیروهای پرستاربه طور مستقیم دستور دادند که پرستاران تبدیل وضعیت شوند. اما تاکنون برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، طرحی‌، قرارداردی و... اقدام جدی و عملی گرفته نشده است.

رمضانی گفت: اگر بخواهیم ضریب پرستار را به ازای هرتخت بررسی کنیم، به ازای هرتخت بیمارستانی 2.5 نیرو نیاز است. با توجه به کمبودهای کشوری حداقل به استخدام و جذب 100 هزار پرستار نیاز است تا به این استاندارد نزدیک شویم.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش عمده نیروهای گروه پرستاری را پرستاران تمدید طرحی تشکیل می دهند، اگر برای استخدام فقط به تبدیل وضعیت پرستاران طرحی اکتفا کنیم، عملا هیچ نیروی وارد سیستم درمانی نمی شود. بنابراین نیاز است علاوه تبدیل وضعیت پرستاران که باعث افزایش انگیزه برای آنها می‌شود، جذب نیرو به صورت جداگانه نیزانجام شود.

رمضانی ادامه داد: اگر کمبود پرستار جبران شود قطعا کیفیت خدمات بالا می‌رود، و بیماران خدمات مطلوبتری را دریافت می‌کنند، و برعکس کمبود نیرو رابطه مستقیمی با پایین آمدن کیفیت خدمات دارد.

عضو هیئت مدیره نظام پرستاری یاسوج گفت: در آغاز بحران کرونا به دلیل ناشناخته بودن این ویروس، پرستاران وارد یک جنگ پر از استرس شدند، زیرا نه نحوه درمان مشخص بود و نه در اوایل وسایل حفاظتی مناسبی برای پرستاران وجود داشت و این موضوع به نوبه خود آسیب روحی -روانی زیادی را به پرستاران وارد می کرد.

رمضانی ادامه داد: ترس و استرس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، مبتلا و شهادت همکاران پرستار و دوری از خانواده آسیب‌های روحی و روانی زیادی را برای پرستاران در برداشت.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری تصریح کرد: پرستاران منتظر اجرای وعده ها و قول های مسئولان هستند، بد قولی و اجرا نشدن وعده های مسئولان به نوبه خود تاثیر مخربی بر روح و روان آنها دارد.


 
نسخه چاپي

 

کاربر مهمان
1400/11/22 19:7
0
2
باسلام و خسته نباشید،چرا باانکه اینهمه سازمان زحمت کشیدو پیگیری کرد،واز طرفی دستور صریح رئیس جمهور هم بود برای فوق العاده خاص، آنرا دودستی تقدیم سازمانهایی کردند که از نظر استرس و خطر،حتی قبل از ایام کرونا بقدر شیفت‌های پراسترس و شبکاری و مسولیت پرستاران نیست،داده شد آیا واقعا تک شیفت اداراتی مثل بانک‌ها که از سال۹۳ فوق العاده خاص دارند و دیگر آیتم‌ها یا قوه قضائیه که البته برای آنها هم باید زیاد بشه اما تک شیفت صبح زیر کولر، وروزهای تعطیلا ت وووو به اندازه ریسک و فشار کادردرمانه تصویب تعرفه پس از ۱۴ سال که تازه متوجه شدند که خدمات پرستار مکمل خدمات پزشک و مشمول تعرفه هستش،اما با ضریب و کای کمتر که مثلا الان دربخشی و در شهری کارانه ۵۰۰ تومن باشه نهایتش ۳ تا۵ برابر بشه ۲ میلیون تا۳ میلیون آیا این مبلغ جبران ۲ سال مبارزه درصف مقدم با ویروس منحوس هستش اینه جبران تبدیل شدن جامعه به جامعه ایی پویا و فعال و زنده،با فدا کردن وایثارگری پرستاران دراین عرصه ،بعدا براحتی اینگونه فوق العادهها را به سازمان‌های بدهند تحت عناوین مختلف که حتی گاهی قانون هم نداشتن اما با قدرت قانونش را هم مصوب کردند، چرا پرستاران باید نداشتن تعطیلی وسنگین بودن شیفت‌های کاری را تحمل کنند. اینه قول وقرار وعمل به وعده‌ها کلهم راع و کلهم مسئول آقایان مجلس،وکمیسیون تلفیق و سازمان برنامه و بودجه،چرا می‌خواهید خدمات تعرفه که نهایتش ۲ تا ۳ تومن افزایش داریم آنهم اگه باشه را با تاخیر چند ماهه پرداخت میشه،را جای جبران زحمت این دوران به حساب بیاورید،تعرفه اصلا ربطی به این مسائل و حقوق نداره تعرفه بخاطر درگیر شدن با انواع استرس و آلام ورنج بیماران هستش که بر اعصاب و روان کادر پرستاری اثر می‌گذاره تازه بمانند تمام دنیا برپرستاران می‌خواهد اعمال بشه بجای این کار به وعده‌ها عمل کنید وبودجه را بجای آنکه خرج سازمان‌هایی کنید که نهایت درگیری‌هایشان با کرونا زدن یک یا دو ماسک برصورت بوده به اهلش بسپارید من الله توفیق،انشاالله با تلاش‌های مستمر آقای میرزا بیگی و مسوولان امر به حقمان در ابتدای سال جاری برسیم،ممنون
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: